Si të vizatoni një hartë njohurish duke përdorur tre mënyra të arritshme dhe të jashtëzakonshme

Një hartë njohurish është një ilustrim i aseteve të vlefshme të një organizate. Ai gjithashtu tregon pjesë të njohurive dhe jo një pjesë të informacionit brenda një harte. Në këtë shënim, hartat e njohurive janë thelbësore në një biznes me performancë pasi ato ilustrojnë mundësitë e suksesit dhe dështimit të një projekti. Nga ana tjetër, krijimi i një harte njohurish mund të bëhet edhe nga njerëz që nuk janë në biznes dhe që rrisin aftësinë e tyre menaxhuese duke transferuar informacionin e njohurive personale përmes një ilustrimi. Prandaj, nëse keni arsyen e saktë pse dëshironi të dini si të krijoni një hartë njohurish, atëherë ju keni hyrë në vendin e duhur. Ky artikull do të promovojë dy hartuesit e dukshëm jashtë linje dhe një hartues online të kësaj detyre që do t'ju habisë.

Krijo një hartë njohurish

Pjesa 1. Si të vizatoni një hartë njohurish me krijuesin më të mirë të hartave në internet

Le ta fillojmë këtë kuptim thelbësor duke takuar mjetin më të mirë të hartës së mendjes në internet, atë MindOnMap. Është një mjet falas i hartës së mendjes me gjithçka që duhet për t'u etiketuar si më i miri. Pse? Sepse përveç të qenit një mjet plotësisht falas, përgjigja e tij se si të vizatoni një hartë njohurish për të është gjithashtu e mbushur me ruajtje të dedikuar në renë kompjuterike dhe shabllone që i përshtaten më së miri kërkesës për krijimin e një harte njohurish. MindOnMap i lejon përdoruesit e tij të vendosin lirisht për shabllonet dhe temat që dëshirojnë për hartën e tyre. Për sa i përket elementit për t'u aplikuar në hartë, ky mjet fantastik u mundëson përdoruesve të zgjedhin midis qindra formave, shigjetave, ikonave, stileve dhe më shumë.

Për më tepër, ky mjet i hartës së mendjes pa pagesë dhe reklamash ju lejon të ndani hartën tuaj të njohurive me miqtë tuaj për bashkëpunim në kohë reale. Pra, nuk keni nevojë të gjeni kohë për të dërguar email apo edhe për të printuar hartën tuaj vetëm për t'ua treguar atë miqve tuaj. Kështu, për të përjetuar këtë krijues të shquar të hartave në internet, duhet të shihni udhëzimet më poshtë.

Shkarko falas

Shkarkim i sigurt

Shkarko falas

Shkarkim i sigurt

Si të bëni hartën e njohurive me MindOnMap

1

Në shfletuesin tuaj, vizitoni faqen zyrtare të MindOnMap. Nga atje, goditi Krijoni hartën tuaj të mendjes tab dhe regjistrohuni duke përdorur llogarinë tuaj të postës elektronike.

Mind Create Selection
2

Pasi të keni arritur në faqen e brendshme, shkoni te Harta ime e mendjes opsionin dhe klikoni I ri skedën. Pastaj, zgjidhni midis zgjedhjeve të shablloneve në të djathtë.

Modeli i zgjedhjes së mendjes
3

Tani, mund të filloni duke vendosur informacionin në shabllonin e hartës që keni zgjedhur. Siç e shihni, ne zgjodhëm një shabllon me temë që përmban çelësat e shkurtoreve. Ndiqni ato që të zgjeroni hartën sipas nevojës. Gjithashtu, mund të përdorni ikonën e tasteve kryesore për funksionet e tjera që mund të bëni.

Seksioni i çelësave të nxehtë të mendjes
4

Këtë herë, ju mund të përdorni menynë e shablloneve në të djathtë nëse dëshironi të përmirësoni pamjen e hartës suaj të njohurive. Më pas, për të shtuar lidhje, komente dhe imazhe, kaloni pezull mbi Fut seksioni i vendosur në qendrën e sipërme të ndërfaqes.

Menyja e mendjes Fut seksionet
5

Së fundi, tashmë mundeni Shpërndaje ose Eksporto hartën e njohurive tuaja duke klikuar ikonën e veprimit tuaj të dëshiruar.

Mind Share Export

Pjesa 2. Si të ndërtoni një hartë njohurish jashtë linje

Tani ne do të miratojmë softuer të fuqishëm që mund ta përdorni jashtë linje. Prandaj, do t'ju duhet t'i merrni ato në pajisjen e kompjuterit tuaj për të kryer në mënyrë efektive udhëzimet e mëposhtme për përdorimin e tyre në hartimin e njohurive.

1. Ndërtoni një hartë njohurish në PowerPoint

PowerPoint është çuditërisht një nga programet që do t'ju mundësojë të ndërtoni një hartë të zgjuar të njohurive. Ky program i njohur prezantimi, nëse Microsoft, ka ilustrime të integruara që janë të dobishme për këtë detyrë. Së bashku me to është veçoria SmartArt që përmban një sërë shabllonesh të ndryshëm për kategori të ndryshme grafike. Ndërkohë, teksa e keni përplot funksionin e prezantimit në PowerPoint, zgjeroni funksionimin e tij në bërjen e ilustrimeve të tilla si harta e njohurive. Si? Ndiqni hapat e mëposhtëm.

Si të bëni hartën e njohurive në PowerPoint

1

Hapni një rrëshqitje të re në PowerPoint dhe pastroni faqen duke fshirë kutinë e tekstit të paracaktuar. Pastaj, shkoni në Fut tab dhe klikoni për të hapur Art i zgjuar opsion. Tani zgjidhni një nga Art i zgjuar templates, dhe goditi Ne rregull tab për të sjellë shabllonin në rrëshqitje.

Temperatura e artit inteligjent të fuqisë
2

Tani mund të filloni të përdorni harta e njohurive duke vendosur mbi të informacione teksti ose imazhi. Më pas, shtoni nuanca në të duke lundruar në opsionet e dizajnit në seksionin e shiritit.

Dizajn i zgjuar i Artit Fuqi
3

Së fundi, ruani diagramin duke shtypur butonin Skedari skedën kliko Ruaj si dialogu. Pastaj, zgjidhni një dosje destinacioni për skedarin.

Fuqia Smart Art Save

2. Provoni versionin offline të Draw.io

Draw.io është softuer hartografik që mund të lundroni jashtë linje. Është një aplikacion i krijuar qëllimisht për krijimin e diagrameve dhe diagrameve, siç tregohet në ndërfaqen e tij. Për më tepër, përdoruesit mund ta shijojnë këtë softuer falas ndërsa përjetojnë navigim të qetë kur dizajnojnë ilustrimet e tyre. Sidoqoftë, Draw.io kufizon procesin e tij të hartës, sepse i mungojnë cilësimet e avancuara kur përdoret jashtë linje. Por megjithatë, nëse jeni duke kërkuar për një të mbushur plotësisht mjet offline për hartën e njohurive duke bërë, Draw.io vjen në krye.

Si të vizatoni një hartë njohurish në Draw.io

1

Nisni softuerin Draw.io dhe filloni duke zgjedhur forma nga opsionet në të djathtë. Klikoni në elementin tuaj të zgjedhur, më pas rreshtoni atë në kanavacë sipas dëshirës tuaj.

Vizatoni hartën e njohurive
2

Këtë herë, le të zgjedhim një dizajn për hartën e njohurive. Klikoni në panelin e formatit, i cili është qendra e tre ikonave në këndin e sipërm djathtas të ndërfaqes. Shkoni në Stili seksioni, më pas zgjidhni një temë për ta aplikuar në hartë.

Vizatoni temën e hartës së njohurive
3

Pas kësaj, tani mund ta ruani ose eksportoni hartën duke shtypur butonin Skedari menu. Zgjidhni veprimin që dëshironi të ekzekutoni nga lista e opsioneve, më pas vazhdoni me ruajtjen e hartës.

Vizatoni hartën e njohurive Ruaj

Pjesa 3. Pyetjet e shpeshta mbi krijimin e hartës së njohurive

Si të vizatoni një hartë njohurish në Word?

Krijimi i një harte njohurish në Word është i ngjashëm me procedurën e krijimit të një harte njohurish në PowerPoint pasi që të dy përdorin veçorinë SmartArt për të.

A ka komponentë të një harte njohurish?

Po. Komponentët e hartës së njohurive janë aplikimi, strukturat, burimet e njohurive, zhvillimi dhe asetet.

Çfarë është harta e njohurive procedurale?

Një hartë procedurale është një lloj harte njohurish që përshkruan procesin e një çështjeje të veçantë. Është një nga tre llojet e një harte njohurish, duke përfshirë hartat e kompetencave dhe njohurive konceptuale.

konkluzioni

Për të përfunduar, tani keni zgjidhje të jashtëzakonshme për pyetjen tuaj si të krijoni një hartë njohurish. Mos luftoni më, sepse udhëzimet këtu janë thjeshtuar. PowerPoint dhe Draw.io kanë treguar gjithashtu metoda madhështore, sepse ato mund të ndihmojnë në krijimin e diagrameve jashtë linje. Por nëse doni një mjet shumë më të thjeshtuar pa një cilësi dhe aftësi të komprometuar, atëherë shkoni MindOnMap, mjeti i thjeshtë por i fuqishëm i hartës së mendjes në internet.

Krijoni hartën e mendjes

Krijoni hartën tuaj të mendjes ashtu siç dëshironi

MindOnMap

Një krijues i lehtë për t'u përdorur për hartën e mendjes për të nxjerrë vizualisht idetë tuaja në internet dhe për të frymëzuar kreativitetin!