Si të krijoj një grafik PERT në mënyrë efikase dhe të lehtë [Problemi I ZGJIDHUR]

Një grafik PERT është shkurtesa për Teknika e Vlerësimit dhe Rishikimit të Programit. Siç sugjeron emri i tij, është një paradigmë që përshkruan teknikën e rishikimit dhe vlerësimit të një programi. Kjo do të thotë me këtë grafik, ju do të jeni në gjendje të monitoroni duke parë gjurmën e informacionit të mbledhur për një projekt specifik. Për më tepër, përmes këtij ilustrimi, ju dhe ekipi juaj do të jeni në gjendje të hartoni detyra shtesë për të punuar dhe, në të njëjtën kohë, t'i planifikoni dhe organizoni ato brenda projektit tuaj. Për më tepër, duke qenë se ka mënyra të ndryshme për të bërë këtë tabelë, shumë prej tyre kanë ngritur kureshtjen e tyre si të vizatoni grafikët PERT. Për këtë arsye, ne kemi krijuar këtë artikull për t'ju ofruar zgjidhjen që ju nevojitet ndërsa vazhdoni të lexoni përmbajtjen e mëposhtme.

Krijoni një grafik pert

Pjesa 1. Mënyra më e lehtë për të ndërtuar një grafik PERT në internet

Ndërtimi i një grafiku PERT nuk ka qenë kurrë i lehtë derisa të takoheni MindOnMap. Është një mjet në internet i hartës së mendjes që ofron veçori të plota falas. Me veçoritë e tij, ju mund të vizatoni një tabelë PERT në një mënyrë artistike dhe të zgjuar. Mund ta bëni duke aplikuar ngjyra, tema, ikona dhe shkronja të gjalla ndërsa artikuloni PERT me imazhe dhe ekrane lidhjesh për ta bërë atë të duket krijues. Nga ana tjetër, nëse dëshironi që grafiku juaj të duket profesional, ka gjithashtu opsione të disponueshme për t'u realizuar, të tilla si lidhja, përmbledhja, komentet dhe shiritat e lidhjes.

Për më tepër, ne nuk mund ta rrëshqasim këtë rishikim pa përmendur veçoritë e tij të përparuara si bashkëpunimi, çelësat e nxehtë dhe krijuesi i grafikut të rrjedhës. Këto zotërime të MindOnMap mund të jenë vërtet një ndihmë e madhe, veçanërisht kur kemi të bëjmë me një projekt më të gjerë. Kështu, për të krijuar lehtësisht këtë grafik, mund të mbështeteni në procesin që ne prezantojmë më poshtë.

Shkarko falas

Shkarkim i sigurt

Shkarko falas

Shkarkim i sigurt

Si të ndërtoni një grafik PERT me MindOnMap

1

Le të fillojmë duke hyrë në krijuesin e grafikut në shfletuesin tuaj. Pastaj, klikoni Krijoni hartën tuaj të mendjes butoni në qendër të faqes dhe vazhdoni të regjistroheni pasi jeni përdorues për herë të parë. Regjistrimi do të marrë vetëm disa sekonda nga koha juaj, sepse mund të përdorni llogarinë tuaj të emailit për t'u identifikuar.

Identifikohu në hartë
2

Tani le të vazhdojmë me ndërtimin e grafikut. Shkoni në Grafiku im i rrjedhës opsionin dhe shtypni I ri dialog që do t'ju sjellë në kanavacën kryesore.

Harta Zgjidhni të re
3

Me të arritur në kanavacë, mund të filloni të ndërtoni PERT. Lundroni në shabllonet në të majtë për zgjedhjet e shumta të formave dhe elementeve dhe në të djathtë për temat dhe stilet që mund të përdorni në PERT tuaj.

Paneli i modifikimit të hartës
4

Pasi të keni përfunduar vizatimin e grafikut PERT dhe dëshironi ta ndani atë me kolegët tuaj për bashkëpunim, mund të goditni Shpërndaje butonin. Më pas, në dritaren që shfaqet, ndërroni butonin Fjalëkalimi dhe vlefshmërinë për t'i bërë ato të dukshme. Pas kësaj, klikoni Kopjoni lidhjen dhe fjalëkalimin tab dhe dërgoni lidhjen te miqtë tuaj për ta hapur.

Dritarja e ndarjes së hartës
5

Rrjedhimisht, ju mund të goditni Eksporto butonin dhe zgjidhni një format daljeje për të shkarkuar PERT në pajisjen tuaj.

Harta Eksporti Pert

Pjesa 2. Si të krijoni një grafik PERT në Excel

Krijimi i një grafiku Pert në Excel mund të bëhet në shumë mënyra. Ju mund ta përdorni këtë kostum MS duke përdorur mënyrën e paracaktuar, veçorinë SmartArt dhe mjetin e tij Tekst. Po, mund të krijoni një grafik duke përdorur mjetin Excel Text, të cilin do ta diskutojmë duke përdorur hapat se si të bëni një grafik PERT në Excel më poshtë.

1

Nisni Krijuesi i grafikut PERT në desktopin tuaj. Vini re se ne do të përdorim versionin 2019 të MS Excel në këtë procedurë. Pasi të keni hapur Excel, filloni me një fletë bosh.

2

Tani, shkoni në Fut menu nga pjesa e shiritit dhe goditi Teksti përzgjedhje. Dhe nga atje, klikoni Kuti teksti opsion dhe filloni të vizatoni një kuti në fletën e punës. Ju keni mundësinë të vendosni informacionin tashmë pas vendosjes së kutisë ose të plotësoni dhe rreshtoni kutitë së pari përpara se t'i etiketoni ato.

Zgjedhja e kutisë së tekstit në Excel
3

Ju mund të shtoni ilustrime të tjera si shigjeta dhe lidhës për të përfunduar grafikun tuaj PERt këtë herë. Si? Në Fut menu, shtypni Ilustrime tab dhe zgjidhni format.

Zgjedhja e formave të Excel
4

Pas kësaj, nëse dëshironi të ndryshoni nuancat e PERT, klikoni me të djathtën mbi elementin që dëshironi të modifikoni. Më pas, zgjidhni Formati i formës opsionin dhe filloni të modifikoni elementet në seksionin e paravendosur që u shfaq në pjesën e djathtë të ekranit. Pastaj, mos ngurroni të ruani grafikun PERT më pas. Klikoni këtu për të mësuar se si krijoni një diagram të kockave të peshkut në Excel.

Seksioni i paracaktuar i Excel

Pjesa 3. Si të bëni një grafik PERT në Microsoft Word

Word është një nga kostumet më të njohura të zyrës në mbarë botën. Dhe ky softuer mund të jetë një mjet për krijimin e një PERT me të njëjtën procedurë si Excel. Megjithatë, ne do t'ju tregojmë këtë herë procesin e funksionit SmartArt.

1

Hapni një faqe të zbrazët në Word pasi ta hapni atë. Pastaj, klikoni Fut menu dhe shtypni Art i zgjuar përzgjedhje atje.

Zgjedhja e artit të zgjuar të fjalës
2

Pas kësaj, zgjidhni një shabllon që do të përdorni për grafikun tuaj PERT. Pasi të zgjidhni, klikoni Ne rregull tab për të sjellë shabllonin në faqen e zbrazët.

Zgjedhja e shabllonit të fjalës
3

Tani mund të futni të dhënat dhe dizajnin e Grafiku PERT duke shkuar te menyja Format. Pas kësaj, mos harroni të ruani grafikun tuaj duke shtypur butonin Ruaj ikona ose Skedari > Ruaj si përzgjedhjet.

Zgjedhja e Ruajtjes së Fjalës

Pjesa 4. Pyetjet e shpeshta rreth krijimit të grafikëve PERT

Si të bëni një tabelë PERT në PowerPoint?

Krijimi i një grafiku PERT në PowerPoint ka pothuajse të njëjtin proces si në Excel dhe Word. I vetmi ndryshim është se duhet të pastroni kutinë e tekstit të rrëshqitjes përpara se të ngjitni grafikun. Pastaj, shkoni në Fut > SmartArt pastaj zgjidhni një shabllon të mirë për PERT tuaj.

Cilat janë elementet e grafikut PERT?

Elementet që përdoren në krijimin e një grafiku PERT janë kohëzgjatja e kohës dhe aktivitetit.

Cilat janë gjërat që duhet të bëni kur bëni një tabelë PERT?

Në krijimin e një PERT, duhet të dini të identifikoni, përcaktoni, ndërtoni, vlerësoni dhe përditësoni.

konkluzioni

Nuk do t'i bëni më vetes pyetje të tilla si si mund të krijoj një grafik PERT sidomos në Excel dhe Word. Ne ju kemi ofruar tashmë udhëzimet e zgjidhjes që duhet të ndiqni. Megjithatë, jo të gjithë kompjuterët i kanë këto kostume MS. Për këtë arsye, ne ju dhamë opsionin më të mirë për këtë, dhe kjo është përdorimi MindOnMap, një krijues i shquar i grafikëve PERT falas. Në këtë mënyrë, ju mund të krijoni grafikun tuaj në çdo kohë pa pasur nevojë për softuer.

Krijoni hartën e mendjes

Krijoni hartën tuaj të mendjes ashtu siç dëshironi

MindOnMap

Një krijues i lehtë për t'u përdorur për hartën e mendjes për të nxjerrë vizualisht idetë tuaja në internet dhe për të frymëzuar kreativitetin!