Harta e empatisë: Mbrojtja, përfitimet dhe procesi i saj

Le të mësojmë kuptimin dhe rëndësinë e harta e ndjeshmërisë. Ka shumë lloje të ndryshme të hartave të mendjes, tabelave dhe diagrameve, por le të përqendrohemi në përfitimet e kësaj harte empatie. Meqë emri i saj ju jep një ide se për çfarë bëhet fjalë, qëllimi i tij është më shumë se kaq. Kjo ndodh sepse nuk fokusohet vetëm në emocione, por mund të lidhet edhe me ndërtimin e një produkti që ka nevojë për një prezantim komercial. Po, kjo është një nga mënyrat që departamenti i marketingut të një kompanie të tërheqë vëmendjen e klientëve ose blerësve të tyre të mundshëm. Nëse ky informacion ju emocionon, atëherë ushqeni veten më shumë me kuptimin e thellë të hartës së empatisë dhe shembujve të saj duke lexuar informacionin e plotë më poshtë.

Harta e empatisë

Pjesa 1. Çfarë është saktësisht Harta e Empatisë?

Siç sugjeron emri i saj, empatia ka të bëjë me të kuptuarit e situatës së të tjerëve. Ka kuptimin e saktë të ecjes në këpucët e dikujt tjetër. Harta e empatisë, nga ana tjetër, është një ilustrim që përshkruan raportin midis prodhuesve të produkteve dhe blerësve. Meqenëse harta e empatisë harton të menduarit që tregon ndjenjat, mendimet dhe shqetësimet e njerëzve, ajo mban një faktor të rëndësishëm në prodhimin e produkteve të reja për t'u pranuar në treg. Kjo është për shkak se kjo lloj harte detyron ekipin e marketingut të identifikojë dëshirat dhe nevojat e klientëve duke studiuar ndjenjat dhe mendimet e tyre për produktin.

Kuadrantet

Për më tepër, një person që dëshiron të krijojë një hartë ndjeshmërie duhet të dijë katër kuadratet që ajo duhet të përmbajë. Dhe siç e shihni në imazhin e mësipërm, këto kuadrate përbëhen nga reagimi total, si ndjenjat, veprimet, mendimet dhe jehona ose thënia e njerëzve që i përkasin produktit përpara lëshimit të tij. Ju lutemi shihni sa vijon për t'ju dhënë më shumë informacion rreth kuadranteve të përmendura që plotësojnë përkufizimin e një harte empatie.

Ndjenje - Në këtë kuadrat duhet të përmbajë informacionin në lidhje me emocionin. Ai flet për shqetësimet, emocionet dhe ndjenjat e klientit për përvojat.

Mendimi - Ka të bëjë me atë që klienti mendon për produktin dhe mendimet e tij ose të saj gjatë përdorimit të produktit.

Veprimi - siç e tregon emri, ky kuadrant do të tregojë sjelljen dhe veprimin e bërë nga klienti.

Jehon/thuaj - jehona i referohet asaj që klientët komentojnë për produktin. Ju duhet ta plotësoni këtë kuadrat me formulimet e sakta të klientit. Për këtë arsye, duhet të regjistrohen intervistat e tyre gjatë dhënies së seancës së gjykimit.

Pjesa 2. Përfitimet e Hartës së Empatisë

Pasja e informacionit ndoshta do t'ju japë një ide mbi avantazhet e hartës së empatisë. Pra, për të krijuar intuitën tuaj, shihni disa nga përfitimet më domethënëse të krijimit të një harte empatie më poshtë.

1. Ai rrit informacionin e produktit

Siç e trajtuam më parë, harta e empatisë luan një rol shumë të rëndësishëm në përmirësimin e produktit, sepse tregon reflektimin e rishikimit të tij. Kjo do të thotë gjithashtu se kjo lloj harte është shumë efikase në dizajnimin e produktit. Të gjithë e dimë se sa jetik janë funksioni dhe dizajni i produktit për të pasur përdorim më të lartë. Kështu, duke përdorur këtë hartë empatie në marketing, prodhuesit e produkteve do të jenë në gjendje të përmirësojnë markën për të përmbushur dëshirat dhe nevojat e audiencës së synuar.

2. Ju ndihmojë të kuptoni njerëzit

Nëpërmjet kësaj harte, aftësia juaj për të parë perspektivat e njerëzve të tjerë do të zhvillohet. Dhe për shkak të kësaj, ju do të kuptoni se çfarë dhe si kanë nevojë për një produkt.

Pjesa 3. Udhëzime në krijimin e një harte empatie

Nëse vendosni të krijoni hartën tuaj, mund të keni nevojë të ndiqni udhëzimet e mëposhtme.

1. Bëni një hartë të vetme

Mos harroni se duhet të krijoni një hartë për çdo person në krijimin e një harte empatie. Përzierja e të gjithë personave në vetëm një hartë nuk do t'ju japë përgjigje gjithëpërfshirëse.

2. Përcaktoni subjektin

Filloni hartën tuaj duke ditur se kush është subjekti ose personi juaj. Një pjesë e informacionit rreth asaj që bën subjekti, adresa dhe një përshkrim bazë i asaj që subjekti po bënte përpara se të administronit intervistën do t'ju ndihmojë të theksoni situatën.

3. Filloni të pyesni subjektin

Tani është koha për të kryer intervistën. Filloni t'i bëni pyetje thelbësore personit. Mos harroni të bëni pyetje në lidhje me markën për të dhënë komente për kuadratet e përmendura.

4. Filloni Brainstorming

Pas kësaj, ju mund të filloni stuhinë e ideve në hartën e ndjeshmërisë së klientit. Por sigurisht, në stuhi mendimesh, të gjithë drejtuesit e anketimit në ekipin tuaj duhet të marrin pjesë. Në fund të fundit, të gjithë keni reagime të ndryshme bazuar në intervistën tuaj me të anketuarit. Jepni të gjitha mendimet dhe analizat tuaja rreth përgjigjeve të të anketuarve.

Pjesa 4. Këshilla për krijimin e hartës së empatisë

Ne kemi përgatitur disa këshilla për ju që do të jenë shumë të dobishme për ju. Vini re se duhet të bëni këshillat e mëposhtme përpara se të bëni seancën.

1. Njihni qëllimin tuaj kryesor të hartës

Përpara se të bëni hartën, është shumë e rëndësishme të keni një kuptim racional se pse duhet ta krijoni një të tillë. Përcaktoni nëse keni nevojë të krijoni hartën e ndjeshmërisë për të pasur një kuptim gjithëpërfshirës të klientëve në përgjithësi ose për të kuptuar situatën specifike.

2. Shqyrtoni informacionin e mbledhur

Një hartë gjithëpërfshirëse e ndjeshmërisë përmban informacione që bazohen në fakte. Prandaj, pas mbledhjes së informacionit nga të anketuarit, shqyrtimi i tyre do të jetë shumë i rëndësishëm. Në përputhje me këtë, është e nevojshme t'u kërkoni shokëve tuaj të skuadrës që të shqyrtojnë të dhënat përmes një procesi stuhi mendimesh.

3. Sigurohuni që të keni kohëzgjatje të mjaftueshme

Megjithëse kryerja e seancës nuk do të marrë shumë kohë, do të zgjasë vetëm rreth një orë. Megjithatë, duke i dhënë vetes dhe ekipit minuta shtesë për t'u përfshirë para dhe pas seancës, do ta bëjë më efektiv qëllimin e hartës së empatisë.

4. Thirrni një moderator të aftë

Nëse ende nuk e dini, një moderator është ai që do t'u lehtësojë pyetjet të anketuarve. Nëpërmjet pyetjeve që moderatori bën, anëtarët e ekipit do të jenë në gjendje të mbledhin informacionin e duhur për stuhinë e tyre të ideve.

Pjesa 5. Bonusi: Mjeti më i mirë i hartës mendore për stuhi mendimesh

Në vend që të shkruani informacionin nga sesioni juaj i stuhisë së ideve në letër, pse të mos përdorni MindOnMap, mjeti më i mirë i hartës së mendjes në internet. Ky program përmban shumë figura, tema, ikona, fonte, ngjyra dhe elementë të tjerë për t'ju ndihmuar të krijoni harta gjithëpërfshirëse të mendjes gjatë stuhisë së ideve. Për më tepër, MindOnMap do t'ju mundësojë të bashkëpunoni me shokët tuaj të skuadrës. Pra, pavarësisht nëse jeni me ta apo jo, do të jeni në gjendje të mbledhni një pjesë të informacionit gjithëpërfshirës prej tyre për hartën tuaj të ndjeshmërisë. Edhe pse është një mjet në internet, siguria e tij do t'ju bëjë të bini në dashuri me të. Jo vetëm kaq, sepse do t'ju mundësojë ta përdorni dhe ta përdorni në mënyrë të përsëritur falas!

Shkarko falas

Shkarkim i sigurt

Shkarko falas

Shkarkim i sigurt

Për këtë arsye, ne ju japim procedurën e plotë se si mund ta përdorni këtë mjet fantastik për sesionin tuaj të stuhisë së ideve.

1

Hapni shfletuesin tuaj dhe vizitoni faqen zyrtare të MindOnMap. Pasi ta keni arritur, klikoni në Identifikohu butonin dhe identifikohuni duke përdorur llogarinë tuaj të postës elektronike.

Identifikohu
2

Pas kësaj, shkoni në I ri opsionin dhe zgjidhni një shabllon që dëshironi të përdorni për stuhi mendimesh. Mos hezitoni të zgjidhni ato të zakonshmet, sepse ju ende mund të krijoni temat tuaja me to. Prandaj, tani për tani, le të zgjedhim një me një temë.

Modeli i përzgjedhjes
3

Pasi të klikoni shabllonin tuaj të zgjedhur, mjeti do t'ju sjellë në kanavacën kryesore të int. Tani, lundroni në të Menu bar në pjesën e djathtë për të përmbushur elementët e bukur që mund të aplikoni në hartë. Ju gjithashtu mund të keni nevojë të shihni Hotkeys opsioni për të pasur një asistent në zgjerimin e hartës.

Zgjedhja e navigimit
4

Pasi të keni përfunduar hartën, goditni Shpërndaje butonin për të bashkëpunuar me ekipin tuaj, ose Eksporto butonin për të ruajtur hartën në pajisjen tuaj.

Ndani Eksportin

Pjesa 6. Pyetjet e shpeshta në lidhje me Hartat e Empatisë

A mund të eksportoj një mendim të dizajnit të hartës së empatisë në PDF?

Po, për sa kohë që përdorni një krijues hartash empatie që mbështet daljet PDF. Prandaj, për seancën tuaj të stuhisë së ideve, MindOnMap do t'ju mundësojë të keni dalje PDF, Word, JPG, PNG dhe SVG.

A mund ta kthej hartën e empatisë në një poster?

Po. Shndërrimi i hartës tuaj në një poster dhe varja e saj në zyrën tuaj do të jetë e mrekullueshme. Në këtë mënyrë, mund t'ju kujtojë seancën dhe ndjenjat e të anketuarve.

A është e lehtë të bësh një hartë empatie në Paint?

Krijimi i hartës suaj të ndjeshmërisë në Paint do të jetë i rëndësishëm vetëm për ato të thjeshtat. Megjithatë, për hartat komplekse, ne nuk ju rekomandojmë t'i përdorni ato.

konkluzioni

Krijimi i një grafiku empatie do t'ju çojë drejt një produkti të përmirësuar. Ju lutem mos e bëni vetëm sepse, siç thotë një fjalë e urtë, dy koka janë më të mira se një. Sidoqoftë, harta e shkëlqyer e ndjeshmërisë vjen me një stuhi mendimesh gjithëpërfshirëse. Pra, mësoni procedurën më të mirë të stuhisë së ideve duke ndjekur pjesën bonus të këtij artikulli! Përdorni MindOnMap tani

Krijoni hartën e mendjes

Krijoni hartën tuaj të mendjes ashtu siç dëshironi

MindOnMap

Një krijues i lehtë për t'u përdorur për hartën e mendjes për të nxjerrë vizualisht idetë tuaja në internet dhe për të frymëzuar kreativitetin!