Shembuj dhe shabllone të analizës së mangësive për t'u përdorur për një vendimmarrje më të mirë

Analiza e boshllëqeve është një mjet thelbësor që përdoret në fusha të ndryshme. Shumë e përdorin atë për menaxhimin e biznesit, planifikimin e projektit dhe madje edhe zhvillimin personal. Kështu, është një mënyrë e strukturuar për të identifikuar boshllëqet midis gjendjeve aktuale dhe atyre të dëshiruara. Ai i ndihmon individët dhe organizatat të identifikojnë fushat që kanë nevojë për vëmendje dhe përmirësim. Për të kryer një analizë të boshllëqeve, të kesh një shabllon dhe shembull të mirëstrukturuar është gjithashtu jetike. Në këtë postim, ne do të shqyrtojmë 6 të dobishme shabllone dhe shembuj të analizës së boshllëqeve. Përdorni këto si referencë për të ekzekutuar një analizë të suksesshme.

Modeli dhe shembulli i analizës së boshllëqeve

Pjesa 1. Modelet e analizës së boshllëqeve

Modeli i analizës së boshllëqeve në Excel

Excel është një mjet popullor dhe i gjithanshëm që është i shkëlqyeshëm për të krijuar shabllone të analizës së boshllëqeve. Me të, ju mund të vendosni kolona dhe rreshta për të renditur gjendjen aktuale, gjendjen e dëshiruar dhe çdo boshllëk që gjeni. Ju gjithashtu mund të shtoni llogaritjet dhe grafikët për t'ju ndihmuar të kuptoni më mirë të dhënat. Tani, nëse jeni duke kërkuar për një shabllon të analizës së boshllëqeve në Excel, mund të përdorni atë më poshtë. Këtu, ne kemi treguar se çfarë mund të përfshini në analizën tuaj. Por padyshim, ju mund ta personalizoni atë sipas nevojave tuaja.

Analiza e boshllëqeve të shablloneve të Excel

Fjala e shabllonit të analizës së boshllëqeve

Pyes veten nëse mund të krijoni një analizë të boshllëqeve në Word? Përgjigja është po. Megjithëse është një mjet për përpunimin e tekstit, ai mund të jetë gjithashtu i dobishëm për krijimin e shablloneve të analizës së boshllëqeve. Ai gjithashtu ofron disa funksione që mund t'i përdorni për të gjeneruar një shabllon. Ju mund të shtoni forma, fotografi, grafiku, tekste dhe më shumë duke përdorur atë. Në fakt, ju mund të bëni një analizë të boshllëqeve të bazuara në tekst në Word. Por ne kemi ofruar një grafik shabllon të krijuar në këtë softuer.

Modeli i analizës së boshllëqeve të fjalëve

Për një shabllon të analizës së boshllëqeve të bazuara në tekst, mund të ndiqni këtë format:

I. paraqitje

II. Vlerësimi aktual i gjendjes

III. Shteti i dëshiruar ose pikë referimi

IV. Identifikimi i boshllëqeve

V. Veprimet e rekomanduara

VI. Monitorimi dhe Vlerësimi

VII. konkluzioni

VIII. Miratimi

PowerPoint shablloni i analizës së boshllëqeve

Çfarë është një shabllon i analizës së boshllëqeve në PowerPoint? Një shabllon i analizës së boshllëqeve në PowerPoint është një format prezantimi i paracaktuar. Kjo ju ndihmon të bëni dhe të paraqisni vizualisht një analizë të boshllëqeve. Pra, është gjithashtu një mjet popullor që përdoret nga shumë për të krijuar prezantime. Duke e përdorur atë, ju gjithashtu mund të përdorni tekste, grafikë, grafikët dhe imazhet për ta bërë analizën tuaj të boshllëkut të qartë dhe tërheqës. Pastaj, mund të etiketoni gjendjen aktuale, gjendjen e ardhshme, boshllëkun dhe planin tuaj të veprimit për analizën tuaj. Plus, ju mund të krijoni sa më shumë shabllone me të dhe ta paraqisni atë në një shfaqje rrëshqitëse. Shikoni shabllonin e analizës së boshllëqeve të bërë në PowerPoint më poshtë.

Analiza e boshllëqeve të shabllonit të Powerpoint

Pjesa 2. Shembuj të analizës së boshllëqeve

Shembull 1. Analiza e boshllëqeve individuale

Nëse doni të rriteni në karrierën, biznesin ose jetën tuaj personale, një analizë e boshllëqeve personale është ajo që ju nevojitet. Kjo ju ndihmon të kuptoni se çfarë hapash duhet të ndërmerrni për të arritur qëllimet tuaja. Ju filloni duke parë se ku jeni tani dhe duke e krahasuar atë me vendin ku dëshironi të jeni. Kjo ju tregon boshllëqet ose dallimet mbi të cilat duhet të punoni. Ju mund ta përdorni këtë shembull më poshtë për të ditur se ku duhet të filloni në analizën tuaj.

Shembull i analizës së hendekut individual

Merrni një shembull të hollësishëm të analizës së hendekut individual.

Shembulli 2. Analiza e boshllëqeve të tregut

Analiza e boshllëqeve të tregut është një mënyrë e strukturuar për të kuptuar se ku qëndron biznesi juaj në një treg. Këtu, ju duhet të merrni parasysh pozicionin tuaj për sa i përket ofertës dhe kërkesës. Është një metodë që ju ndihmon të shikoni pjesë të biznesit tuaj. Mund të jetë sepse disa mund të mos ia dalin aq mirë. Prandaj, ju duhet të gjeni mënyra për t'i përmirësuar ato. Është si të hedhësh dritë mbi fushat që kanë nevojë për përmirësim. Kështu që ju mund të punoni me to dhe të merrni rezultate më të mira. Hidhni një sy shembullit të dhënë më poshtë për të kuptuar më mirë analizën e hendekut të tregut. Në të njëjtën kohë, mund ta përdorni si referencë në të ardhmen.

Modeli i analizës së boshllëqeve të tregut

Merrni një shembull të plotë të analizës së hendekut të tregut.

Pjesa 3. Mjeti më i mirë për të bërë grafikun e analizës së boshllëqeve

A jeni në kërkim të një mjeti të besueshëm për të krijuar një grafik të analizës së boshllëqeve? Epo, mos kërkoni më tej. MindOnMap është këtu për t'ju ndihmuar me nevojat tuaja falas! Ju mund t'i hidhni një sy një modeli të prezantimit vizual të analizës së boshllëqeve të bërë në këtë mjet.

Analiza e boshllëqeve MindOnMap

Merrni një shabllon të detajuar të analizës së boshllëqeve në MindOnMap.

MindOnMap shquhet si platforma ideale për krijimin e grafikëve të analizës së boshllëqeve. Ofron një përvojë intuitive dhe miqësore për përdoruesit. Me të, ju mund të vizualizoni boshllëqet midis gjendjes suaj aktuale dhe gjendjeve ose qëllimeve tuaja të dëshiruara. Mjeti ju lejon gjithashtu të bëni diagrame të tjera përveç analizës së boshllëqeve. Në fakt, ai ofron modele të ndryshme, duke ju lejuar të vizatoni idetë tuaja sipas dëshirës. Këto shabllone përfshijnë një diagram pemësh, diagramë të kockave të peshkut, diagramë rrjedhash, grafik organizativ dhe më shumë. Më tej, ai ofron ikona, forma dhe shënime unike. Kështu, ju mundëson të krijoni një tabelë të personalizuar. Jo vetëm kaq, ju mund të futni lidhje dhe imazhe duke përdorur mjetin. Plus, ai ka një funksion të ruajtjes automatike, duke ju ndihmuar të parandaloni çdo humbje të të dhënave në punën tuaj.

Duke pasur parasysh këto pika, mund të siguroheni që MindOnMap është një mjet i përsosur për të krijuar grafikun tuaj. Gjithashtu ju jep një mundësi për të krijuar në internet ose për ta shkarkuar atë në kompjuterin tuaj. Tani, filloni bërjen e diagramit të shabllonit të analizës së boshllëqeve duke përdorur këtë platformë.

Shkarko falas

Shkarkim i sigurt

Shkarko falas

Shkarkim i sigurt

Krijo grafikun e analizës së boshllëqeve

Pjesa 4. FAQ rreth modelit dhe shembullit të analizës së mangësive

Cilët janë 3 komponentët themelorë të një analize të boshllëkut?

Ekzistojnë tre komponentë themelorë të një analize të boshllëkut që duhet t'i merrni parasysh. Këto janë vlerësimi i gjendjes aktuale, gjendja e dëshiruar dhe identifikimi i boshllëqeve.

A ka Excel një shabllon për analizën e boshllëqeve?

Fatkeqësisht, Excel nuk ka një shabllon të analizës së boshllëqeve, por modele të fletëllogaritjes. Megjithatë, ju mund të përdorni Excel për të bërë një analizë të boshllëqeve dhe për të krijuar një shabllon për të.

Si të bëni një analizë të boshllëqeve në Word?

Për të bërë një analizë të boshllëqeve në Word, krijoni një dokument të strukturuar me 4 seksione. Këto janë për gjendjen aktuale, gjendjen e dëshiruar, boshllëqet dhe veprimet e rekomanduara ose një plan veprimi.

Ku mund të krijoj një shabllon të analizës së boshllëqeve të përmbajtjes?

Do të gjeni shumë softuer që mund t'ju ndihmojnë të krijoni një shabllon të analizës së boshllëqeve të përmbajtjes. Mjeti që ne rekomandojmë më shumë është MindOnMap. Me të, ju mund të gjeneroni modele të ndryshme të analizës së boshllëqeve dhe prezantime vizuale. Në fakt, ju gjithashtu mund të bëni një analizë të boshllëqeve me të.

konkluzioni

Për ta mbyllur, keni parë të ndryshme shabllone dhe shembuj të analizës së boshllëqeve në këtë postim. Do të jetë më e lehtë për të bërë një analizë të personalizuar të boshllëqeve pasi keni më shumë referenca tani. Duke i përdorur këto, ju mund të merrni vendime më të mira dhe më të informuara për të qenë të suksesshëm. Megjithatë, krijimi i shablloneve dhe grafikëve nuk do të ishte i mundur pa përdorur mjetin e duhur. Me këtë, ju rekomandojmë shumë ta përdorni MindOnMap. Është një mjet i besueshëm për të nxjerrë idetë tuaja dhe për t'i shfaqur ato përmes një prezantimi vizual. Pra, çfarëdo analize dhe diagrami që dëshironi të krijoni, MindOnMap mund t'ju ndihmojë.

Krijoni hartën e mendjes

Krijoni hartën tuaj të mendjes ashtu siç dëshironi

MindOnMap

Një krijues i lehtë për t'u përdorur për hartën e mendjes për të nxjerrë vizualisht idetë tuaja në internet dhe për të frymëzuar kreativitetin!