Udhëzues i thjeshtë se si të drejtoni një Kaizen dhe si funksionon

A keni dashur ndonjëherë të përmirësoni mënyrën se si funksionojnë gjërat, por u ndjetë shumë dërrmuese? Epo, këtu hyn Kaizen! Është një metodë e fuqishme që ju ndihmon të përmirësoheni duke bërë ndryshime të vogla e të vazhdueshme. Në këtë udhëzues të thjeshtë, ne do të shqyrtojmë se për çfarë bëhet fjalë dhe si funksionon. Pas kësaj, do të mësoni si të drejtoni një Kaizen, duke përfshirë parimet e tij. Ne kemi ofruar gjithashtu platformën përfundimtare për t'u përdorur për krijimin e një diagrami. Deri në fund, do të shihni se si qasja Kaizen do të bëjë një ndryshim. Pra, vazhdoni të lexoni!

Si të sillet Kaizen

Pjesa 1. Si funksionon Kaizen

Kaizen erdhi nga një fjalë japoneze që do të thotë "përmirësim" ose "ndryshim i mirë". Kaizen beson se gjithçka mund të përmirësohet dhe asgjë nuk mbetet e njëjtë. Prandaj, Kaizen është një qasje e bazuar në përmirësim të vazhdueshëm. Zakonisht fillon me një ide të vogël, por ka ndryshime pozitive të vazhdueshme. Pastaj, do të rezultojë në përmirësime të rëndësishme. Tani, Kaizen punon duke u fokusuar në përmirësimin e gjërave pak nga pak, hap pas hapi. Gjithashtu ju ndihmon duke i zbërthyer problemet e mëdha në pjesë më të vogla dhe të menaxhueshme.

Një tjetër gjë thelbësore në lidhje me këtë qasje është se ajo vlerëson idetë e të gjithëve. Ai inkurajon punën në grup dhe dëgjimin e asaj që të gjithë kanë për të thënë. Në këtë mënyrë, të gjithë përfshihen dhe ndihen sikur janë pjesë e zgjidhjes. Pra, Kaizen ka të bëjë me përmirësime të vazhdueshme dhe të vogla. Me kalimin e kohës, këto ndryshime të vogla ndërtohen dhe i bëjnë gjërat shumë më mirë. Njerëzit mund ta përdorin atë, qoftë në një biznes, një projekt, apo edhe në jetën tonë të përditshme.

Pjesa 2. Si të drejtoni një Kaizen

Deri tani, ju keni mësuar se si funksionon Kaizen. Në këtë pjesë, ne do të diskutojmë procesin e përgjithshëm se si duhet të kryeni një Kaizen. Më pas, njihuni me mënyrën më të mirë për të krijuar një diagram Kaizen.

Udhëzues hap pas hapi për të kryer një Kaizen

1

Mblidhni një ekip.

Së pari ju duhet të krijoni një ekip. Mblidhni individët që janë të njohur me procesin dhe ata që preken prej tij. Vështrimet e tyre janë të vlefshme për gjenerimin e ideve dhe zgjidhjeve. Pra, përfshijini ata dhe kërkoni ndihmën e tyre në identifikimin e problemeve.

2

Gjeni dhe analizoni problemet.

Më pas, mblidhni të gjitha reagimet nga ekipi ose punonjësit tuaj. Më pas, listoni problemet dhe mundësitë e mundshme.

3

Krijo një zgjidhje.

Tani që keni problemet, është koha për të krijuar zgjidhje. Ju gjithashtu mund të motivoni ekipin tuaj për të ofruar disa zgjidhje kreative. Të gjitha idetë e tyre do të merren parasysh. Nga zgjidhjet e paraqitura, zgjidhni më të mirat.

4

Vlerësoni zgjidhjen dhe zbatoni atë.

Pas kësaj, provoni zgjidhjet që keni mbledhur. Merrni disa hapa për të kontrolluar zgjidhjet e ofruara. Pastaj, zbatojini ato për të parë se sa mirë funksionojnë.

5

Vlerësoni rezultatin.

Vlerësoni ndikimin e zgjidhjes dhe ndryshimet. Në intervale të ndryshme, gjurmoni procesin. Më në fund, shikoni dhe identifikoni se sa i suksesshëm ka qenë ndryshimi.

Për të parë ciklin Kaizen në një prezantim vizual, ne do të prezantojmë krijuesin më të mirë të diagrameve për ju. Shikoni mjetin më poshtë.

Krijuesi më i mirë i diagrameve për krijimin e bordit Kaizen

Nëse jeni në kërkim të një krijuesi të besueshëm diagramesh, përdorni MindOnMap. Kur keni shumë ide dhe dëshironi t'i ktheni ato në një prezantim vizual, mund të mbështeteni në këtë mjet. MindOnMap është një platformë e bazuar në ueb që ju lejon të bëni grafikët e dëshiruar. Është i aksesueshëm në shfletues të ndryshëm, si Chrome, Safari, Edge etj. Nëse dëshironi ta përdorni pa hapur një shfletues, mund të shkarkoni versionin e aplikacionit të tij. Përveç kësaj, mjeti ofron modele të ndryshme për ju. Kjo ju lejon të krijoni diagrame të kockave të peshkut, grafikët e rrjedhës, grafikët organizativë dhe shumë të tjera. Jo vetëm kaq, ai ofron disa ikona dhe elementë që mund t'i përdorni për të ndërtuar diagramin tuaj.

E fundit, por jo më pak e rëndësishme, ai ofron një veçori të shpërndarjes së lehtë. Kjo ju lejon të ndani diagramin tuaj me ekipin tuaj. Në të njëjtën kohë, kolegët ose ekipet tuaja do të marrin ide nga puna juaj. Për të ditur se si funksionon mjeti për diagramin tuaj Kaizen, ndiqni udhëzuesin më poshtë.

1

Së pari, hapni shfletuesin tuaj të preferuar të internetit dhe vizitoni faqen zyrtare të MindOnMap. Nga atje, ju mund të zgjidhni Shkarko falas ose Krijo Online. Klikoni opsionin që preferoni më shumë.

Shkarko falas

Shkarkim i sigurt

Shkarko falas

Shkarkim i sigurt

2

I ri seksioni, zgjidhni shabllonin që dëshironi të përdorni për diagramin Kaizen. Ju mund të zgjidhni nga MindMap, Harta Org-Trafiku, Harta e pemës, Diagrami i rrjedhës, etj. Këtu, ne përdorim Diagrami i rrjedhës opsion.

Zgjidhni një plan urbanistik për Kaizen
3

Në ndërfaqen tjetër, filloni të krijoni prezantimin tuaj vizual Kaizen. Nga ana e majtë, do të shihni format e disponueshme, ikonat, etj., që mund të përdorni. Ndërsa në pjesën e djathtë, ju zgjidhni stilin ose temat që dëshironi për diagramin tuaj.

Stiloni diagramin tuaj
4

Kur të keni mbaruar, tani mund të eksportoni diagramin tuaj. Navigoni në Eksporto butonin dhe zgjidhni formatin e daljes nga PNG, JPEG, SVG dhe PDF. Pastaj do të fillojë procesi i ruajtjes. Opsionale, ju mund t'i lejoni kolegët tuaj të shikojnë diagramin tuaj duke klikuar Shpërndaje butonin.

Ruani punën tuaj

Dhe ja ku e keni! Kështu mund të krijoni me lehtësi një diagram në MindOnMap.

Pjesa 3. Bonusi: Parimet e Kaizen

Qasja Kaizen ndjek gjithashtu disa parime për ta bërë atë të funksionojë. Njihuni me filozofitë kryesore të Kaizen më poshtë:

◆ Hiqni dorë nga të gjitha supozimet.

◆ Merrni iniciativën në zgjidhjen e problemeve.

◆ Çlironi perfeksionizmin dhe adoptoni një mentalitet të ndryshimit gradual dhe të adaptueshëm.

◆ Mos e pranoni gjendjen aktuale të gjërave.

◆ Kërkoni zgjidhje kur gjeni probleme.

◆ Krijoni një atmosferë ku të gjithë ndihen të fuqizuar për të marrë pjesë.

◆ Mblidhni njohuri dhe këndvështrime nga individë të ndryshëm.

◆ Përdorni kreativitetin për të zbuluar përmirësime të vogla dhe me kosto efektive.

◆ Këmbëngulni në përmirësimin e vazhdueshëm.

Pjesa 4. Pyetjet e shpeshta për mënyrën e sjelljes së Kaizen

Çfarë është Kaizen?

Kaizen është një filozofi e fokusuar në përmirësimin e vazhdueshëm përmes ndryshimeve të vogla, graduale. Ai përfshin përmirësime të vazhdueshme në procese, produkte ose sisteme. Në këtë mënyrë, ekipet do të rrisin efikasitetin dhe cilësinë.

Si të aplikoni Kaizen në jetën e përditshme?

Aplikoni Kaizen në jetën e përditshme duke vendosur qëllime të vogla dhe të arritshme për përmirësim personal. Vlerësoni rregullisht zonat për përmirësim. Më pas, bëni ndryshime të vogla dhe ndiqni përparimin tuaj. Përqafoni mësimin e vazhdueshëm dhe kërkoni mënyra për të optimizuar rutinat ose zakonet.

Si të aplikoni Kaizen në vendin e punës?

Ju gjithashtu mund të përdorni Kaizen në vendin e punës. Bëjeni duke përfshirë punonjësit në identifikimin e joefikasitetit ose fushave për përmirësim. Inkurajoni një kulturë të përmirësimit të vazhdueshëm duke zbatuar rregullisht ndryshime të vogla. Përdorni mjete si sesionet e stuhisë së ideve dhe ekipet ndërfunksionale për të nxitur iniciativa përmirësimi të vazhdueshëm.

konkluzioni

Për ta përmbledhur, ju keni mësuar si të sillet Kaizen dhe si funksionon. Ju gjithashtu e dini tani se fokusi kryesor i Kaizen është nxitja e përmirësimit të vazhdueshëm. Në të vërtetë, është një qasje e dobishme për t'i bërë gjërat të funksionojnë, qoftë për arsye personale apo biznesi. Përveç kësaj, ju keni zbuluar krijuesin e diagramit të nivelit më të lartë. Dhe kjo është MindOnMap. Mjeti ka dhënë gjithçka që ju nevojitet për të bërë një diagram të personalizuar. Jo vetëm kaq, mund ta përdorni si në internet ashtu edhe jashtë linje! Pra, nëse jeni duke kërkuar për një mjet të përshtatshëm, mund të mbështeteni në të.

Krijoni hartën e mendjes

Krijoni hartën tuaj të mendjes ashtu siç dëshironi

MindOnMap

Një krijues i lehtë për t'u përdorur për hartën e mendjes për të nxjerrë vizualisht idetë tuaja në internet dhe për të frymëzuar kreativitetin!