Një kuptim i thellë i asaj që dhe si të bëhet një hartë mendore me shembull

A keni vizatuar ose krijuar ndonjëherë një skicë grafike të vendit që dëshironi të rivizitoni? Ndoshta ka një vend të çuditshëm që keni parë në ëndrrat tuaja që ju bën të habiteni dhe për këtë arsye ta vizatoni për ta kuptuar më shumë. Ky lloj veprimi është ai që ne e quajmë harta mendore mendore. Po, kjo është normale që të gjithë ta kenë atë. E mendoni, nëse dikush ju pyet drejtimin për në shtëpinë tuaj, mund ta imagjinoni qartë në mendjen tuaj, apo jo? Sepse ky është pikërisht një nga funksionet më të mëdha të trurit tonë.

Përveç kësaj, një person tipik përdor një hartë mendore kur ai/ajo është duke menduar dhe gati për të përshkruar ngjarje, aktivitete dhe vende përveç vendndodhjes që kemi përmendur më parë. A nuk është kjo e mahnitshme? Prandaj, le të kuptojmë më shumë për kuptimin më të thellë të kësaj harte. Gjithashtu, përpiquni ta bëni një të tillë duke hartuar një shembull të hartës mendore, për të cilën do të mësoni më shumë duke lexuar më poshtë.

Harta mendore e shëndetit mendor

Pjesa 1. Kuptimi i saktë i hartës mendore

Le të fillojmë të gërmojmë në përkufizimin e hartës mendore. Kjo lloj harte është ajo që një person lëshon ndërsa ndërvepron. Me fjalë të tjera, ky lloj është këndvështrimi i individit ose perceptimi i tij/saj për çështjen specifike. Për më tepër, kjo hartë mendore për shëndetin dhe mirëqenien mendore luan një rol vendimtar në zhvillimin dhe përmirësimin e sjelljes njohëse të një personi. Në fakt, ajo po studiohet nga gjeografët për të zbuluar se si ndërrohet me preferencat personale të një personi. Është vërtetuar se çdo person reagon ndryshe, dhe secili prej nesh ka një perceptim të ndryshëm për rrethinën tonë.

Pjesa 2. Shembuj të ndryshëm të hartës mendore

1. Harta Mendore e Vendndodhjes

Kjo mendore Shembull i hartës së mendjes është më i zakonshmi. Siç e shihni në foton më poshtë, ilustron se si personi ka kujtesën e rrugëve dhe objekteve që sheh duke shkuar në shtëpinë e tij. Gjithashtu, në këtë shembull të hartës së konceptit të shëndetit mendor të vendndodhjes, mund të përcaktoni se si njerëzit kanë kujtime të shkëlqyera edhe deri në detaje të vogla.

Shembulli i parë i hartës mendore të shëndetit mendor

2. Harta Mendore Në Udhëtim

Po, kjo lloj harte përcakton perceptimin e personit se si e pa udhëtimin e tij. Siç e shihni, kjo hartë mendore jep një atmosferë pozitive, pasi ai përshkroi të gjitha gjërat dhe itineraret e tij gjatë udhëtimit të tij. Përkundrazi, të tjerët që përjetuan zhgënjime gjatë një udhëtimi do të kishin shtuar një hartë me përvoja të këqija.

Shembulli i dytë i hartës mendore të shëndetit mendor

3. Harta mendore mbi depresionin

E fundit por jo më pak e rëndësishme është shembulli i një harte koncepti për depresionin. Kjo hartë e trishtuar do t'ju mundësojë të shihni se si ndihet, ka nevojë dhe çfarë dëshiron krijuesi. Shumica e njerëzve në depresion inkurajohen të çlirojnë atë që kanë në mendje duke i dhënë me fjalë, emocione, shkronja dhe, natyrisht, me harta.

Shembulli i tretë i hartës mendore të shëndetit mendor

Pjesa 3. Udhëzime se si të krijoni një hartë mendore mendore

Pasi të shohim mostrat, është koha që ne të krijojmë një të tillë duke përdorur një mjet të njohur të hartës së mendjes në ueb sot. Në të vërtetë, kjo MindOnMap do t'ju ndihmojë të krijoni harta dhe diagrame të veçanta të mendjes falas! Po, ky mjet nuk do të kërkojë kurrë një qindarkë nga xhepi juaj. Pavarësisht kësaj, ai ende ofron veçori dhe mjete të jashtëzakonshme që patjetër do t'i bëjnë hartat mendore të shëndetit tuaj mendor të duken të gjalla dhe bindëse. Imagjinoni të përfshini lidhje, imazhe dhe ikona në hartën tuaj menjëherë pa telashe.

Për më tepër, kjo MindOnMap ju lejon të bëni një dalje me formate të ndryshme si Word, PDF, PNG, JPG dhe SVG. Ky mjet padyshim do t'ia vlejë kohën tuaj për të shpalosur idetë tuaja në mënyrë krijuese dhe për të shprehur ndjenjat dhe emocionet tuaja në një hartë. Prandaj, le të shohim menjëherë udhëzimet më poshtë.

Shkarko falas

Shkarkim i sigurt

Shkarko falas

Shkarkim i sigurt

1

Hyni në llogarinë tuaj

Shkoni te shfletuesi juaj dhe vizitoni faqen e MindOnMap. Në faqe, shtypni Krijoni hartën tuaj të mendjes butonin dhe identifikohuni duke përdorur emailin tuaj.

Identifikohu për shëndetin mendor MindOnMap
2

Krijo projekt të ri

Në faqen tjetër, shtypni I ri tab, dhe le të krijojmë një hartë të mendjes së stresit. Zgjidhni një për hartën tuaj në shabllonet dhe temat e paraqitura në pjesën e djathtë të ndërfaqes.

Shëndeti Mendor MindOnMap E re
3

Personalizo hartën

Në ndërfaqen ose kanavacën kryesore, do të shfaqet shablloni juaj i zgjedhur. Filloni të personalizoni hartën duke shtuar ose fshirë nyje. Për ta bërë këtë, ju mund të ndiqni Hotkeys siç tregohet në foton më poshtë. Gjithashtu, këtë herë filloni të etiketoni nyjet në bazë të temës. Le të vendosim të gjitha mënyrat pozitive për të luftuar stresin.

Çelësat kyçe të shëndetit mendor MindOnMap
4

Shtoni imazhe në nyjet

Tani, le të shtojmë imazhe për ta bërë hartën e mendjes së stresuar të gjallë dhe të fuqishme duke klikuar në nyjen dhe duke shkuar te Fut>Imazhi>Fut imazh. Mund të lundroni gjithashtu në shiritin e menysë për të personalizuar formën e nyjeve, shkronjave dhe ngjyrës, duke përfshirë sfondin.

Shëndeti Mendor MindOnMap Save

Ju gjithashtu mundeni bëni një hartë mendore në Word.

Pjesa 4. Përmirësoni mirëqenien tuaj mendore duke përdorur hartën mendore

Ju mund të përmirësoni mirëqenien tuaj mendore duke përdorur një hartë njohëse. Në fund të fundit, një hartë mendore është një mënyrë e shkëlqyer për të lehtësuar stresin dhe për të lejuar veten të jetë produktiv dhe krijues. Cilat janë këshillat e tjera për të reduktuar sëmundjet mendore nga harta mendore? Shihni më poshtë.

◆ Kontrolloni mentalitetin tuaj dhe filloni të hartoni që ju përshtatet.

◆ Keni një motivim për të menduar dhe për të zgjeruar idetë me njerëzit përreth jush.

◆ Gjithmonë përfundoni atë që keni filluar, veçanërisht në zbukurimin e hartave tuaja.

◆ Përdorni ngjyra të ndezura dhe imazhe të lumtura në hartën tuaj për të rritur disponimin tuaj.

Pjesa 5. Pyetjet e shpeshta rreth hartës së mendjes mendore

A përmbajnë hartat mendore mendime dhe ide negative?

Po. Në fakt, ju mund të shkruani mendime ose ide negative dhe gjithashtu pozitive në hartat tuaja mendore. Në fakt, bërja e një harte të favorshme mendore do t'ju ndihmojë të luftoni stresin.

Çfarë është një hartë mendore e skizofrenisë?

Siç nënkupton edhe emri i saj, harta e skizofrenisë është një paraqitje vizuale e halucinacioneve, imagjinatave dhe iluzioneve të personit.

a bëj një hartë mendore mendore në iPhone tim?

Po. Ju mund të përdorni iPhone tuaj për të bërë një hartë mendore, por me ndihmën e një mjeti të palëve të treta, duke përfshirë MindOnMap. Çuditërisht, ky krijues i hartave mendore është i aksesueshëm jo vetëm në desktop, por edhe në pajisjet mobile.

konkluzioni

Ky artikull ju ka dhënë kuptim të thellë, shembuj dhe udhëzime në lidhje me hartat mendore. Në të vërtetë, është disi e mundimshme për të krijuar dhe shprehur ndjenjat tuaja me një hartë mendore. Por me ndihmën e MindOnMap, gjithçka u bë e thjeshtë. Pra, çfarë po prisni? Shkoni përpara dhe krijoni hartën tuaj të mendjes sot!

Krijoni hartën e mendjes

Krijoni hartën tuaj të mendjes ashtu siç dëshironi

MindOnMap

Një krijues i lehtë për t'u përdorur për hartën e mendjes për të nxjerrë vizualisht idetë tuaja në internet dhe për të frymëzuar kreativitetin!