Shihni Afatin dhe listën e kontrollit përfundimtar të planifikimit të dasmës

Jeni ndër organizatorët apo planifikuesit që duhet të krijojnë një plan të përsosur dasme? Është e vështirë për të filluar, veçanërisht nëse nuk dini si të krijoni një ngjarje të organizuar. Në këtë rast, postimi do të jetë një ndihmë e madhe për ju. Duke lexuar postimin, mund të mësoni rreth afatit kohor të dasmës. Gjithashtu, ne do të ofrojmë një shembull të afatit kohor të dasmës për ta bërë më të lehtë për ju që ta kuptoni. Pas shikimit të shembullit, ne do t'ju mësojmë procesin më të besueshëm për të krijuar një të mahnitshme afati kohor i ditës së dasmës.

Afati kohor i dasmës

Pjesa 1. Shembull i afatit kohor të dasmës

Nëse keni një martesë të planifikuar mirë, atëherë mund të jetë një sukses. Por, nëse jeni i ri dhe nuk keni ide për planifikimin e një dasme, ndoshta ne mund t'ju ndihmojmë për këtë. Në këtë postim, ne do t'ju tregojmë gjithçka rreth dasmave duke parë shembullin e planit kohor të planifikimit të dasmave.

Është e rëndësishme të organizoni një dasmë pasi ajo mund të ndodhë vetëm një herë në jetën e çiftit. Pra, nëse doni të zbuloni çdo detaj thelbësor në lidhje me planifikimin e një martese, ne do t'ju tregojmë një afat kohor të thjeshtë por perfekt të dasmës. Pas kësaj, ne do të përshkruajmë çdo ngjarje në një martesë. Prandaj, mos e humbisni kurrë mundësinë për të lexuar këtë udhëzues për të mësuar më shumë.

Shembull Imazhi i afatit kohor të dasmës

Merrni një afat kohor të detajuar të dasmës.

Më poshtë janë momentet më të mira që mund të përfshini kur krijoni një afat kohor të dasmës. Në afatin kohor, ne kemi përfshirë gjithashtu një kohë specifike për ta bërë më realiste listën kontrolluese të afatit kohor të dasmës.

Ora 11:00 - Fillojnë shërbimet e flokeve dhe grimit

◆ Numri i njerëzve që bëjnë flokët dhe kozmetikën do të përcaktojë se kur do të ndodhë kjo. Ora 11:00 Për grupin mesatar të shoqërueseve të nuses, ora e fillimit është zakonisht e pranueshme. Mund ta hiqni edhe këtë nga kronologjia juaj. Mund të ndodhë nëse organizoni një dasmë me dy dhëndër ose nuk keni nevojë për shërbime formale flokësh dhe bukurie.

14:00 - Mbërrin fotografi

◆ Në krijimin e një afati kohor tipik të dasmës, mos harroni kurrë fotografin. Fotografi i dasmës duhet të jetë aty 30 minuta përpara se çifti të përgatitet dhe të veshet. Fotografi mund të bëjë fotografi të fustanit të nusërisë gjatë kësaj kohe. Unazat, grupi i ftesave, çdo fustan, kostum apo smoking, si dhe çdo aspekt tjetër domethënës, janë të gjitha të përfshira. Në këtë mënyrë, ata mund të marrin shumë foto që shërbejnë si kujtime për të ardhmen.

2:30 pasdite - Çifti vishet

◆ Pasi të jeni veshur, tani është momenti që fotografi të kap ato momente të mrekullueshme të shërbëtores suaj të nderit. Ata mund t'ju ndihmojnë të lidhni zinxhirin e veshjes dhe të rrëshqitni këpucët. Gjithashtu, sigurohuni që nëna juaj mund të ndihmojë gjithashtu! Ajo mund të ndihmojë me vathët dhe bizhuteritë tuaja ose të rregullojë vellon tuaj.

14:45 - Portrete të çdo individi

◆ Pasi dhëndri dhe nusja janë veshur plotësisht, një fotograf duhet të bëjë një foto të një portreti të mrekullueshëm. Duhet të jetë i detajuar dhe pa të meta. Do të bëhet nga të dy partnerët.

15:10 - Foto në grup në festën e dasmës

◆ Këto fotografi janë krijuar për të qenë joformale dhe të këndshme. Duhet të dokumentojë kohët e lumtura të kaluara nga çifti dhe miqtë. Sigurohuni që rekuizitat të jenë të përgatitura nëse dëshironi ndonjë foto unike, si p.sh. dolli me shampanjë. Nusja do të bëjë foto me shoqërueset e saj në një dasmë me nuse dhe dhëndër. Më pas dhëndri do të kapet në një foto me dhëndrët e tij.

15:30 - Shikimi i parë

◆ Pamja e parë është një moment i veçantë ku ju dhe i dashuri juaj shihni njëri-tjetrin për herë të parë. Qindra audiencë do t'ju shikojnë të shkëmbeni betimet në ceremoni. Ky moment është më i miri pasi është kur zemrat e një çifti do të bëhen një.

16:10 - Foto Familjare dhe Dasma

◆ Pasi të keni shkëmbyer betimet, bëni familjen tuaj të takohet, gati dhe të veshur, në hollin e vendit tuaj. Për rreth orës 16:00, sigurohuni që fotografi juaj të ketë një listë të çdo kombinimi familjar që dëshironi të kapni. Merrni një anëtar të familjes që të udhëzojë fotografin për të identifikuar të gjithë. Për ta bërë atë më të organizuar, sigurohuni që familja të jetë në një zonë.

17:00 - Ceremonia

◆ Koha më e ndryshueshme e dasmës është ceremonia. Kohëzgjatja e ceremonisë do të ndikojë shumë në kohën. Ritualet jo-fetare zakonisht zgjasin rreth 20 minuta. Më pas, ceremonitë fetare mund të zgjasin deri në një orë.

18:00 - Ora e koktejit

◆ Ndërsa çifti arratiset për fotot pas ceremonisë me fotografin, ftojini të ftuarit në orën e koktejit. Ata do të shijojnë pauzën shumë të nevojshme për t'u rimbushur për pjesën tjetër të mbrëmjes. Ata mund të bashkohen me koktej në gjysmë të rrugës ose në fund, në varësi të numrit të fotografive që dëshirojnë të bëjnë. Ata mund të kenë pije dhe kanape në privatësi për një kohë në suitën e dasmave.

6:30 pasdite - Portrete të zgjeruara familjare

◆ Kushdo në listë duhet të dijë paraprakisht se duhet të qëndrojë pranë për foto. Nuk doni ta humbisni këtë kohë duke gjetur anëtarët e familjes. Ata duhet të jenë të vetëdijshëm për këtë lloj situate për të parandaluar konfliktin. Emëroni dikë, ose një anëtar të ekipit të planifikimit ose një mik të drejtpërdrejtë. Ata mund të thërrasin emra dhe ta udhëheqin fotografin në grindjet e të gjithëve. Me këtë, ata mund të shpejtojnë nëpër grupime të ndryshme. Pasi të bëhen fotot familjare, çifti mund të bashkohet me orën e koktejit për pak kohë.

19:00 - Të ftuar për darkë

◆ Në shabllonin e afatit kohor të dasmës, duhet të përfshini mënyrën e falenderimit të të ftuarit që erdhi në dasmë. Më pas, pasi t'i falënderoni, do të fillojë darka dhe të gjithë të ftuarit mund të hanë ushqimin dhe pijet e tyre.

20:00 - Vallëzim

◆ Pas darkës, kërcimi është një moment tjetër që mund të keni në një dasmë. Është kur të gjithë mund të kërcejnë dhe të ndezin muzikën në pritje. Gjithashtu, është momenti kur çifti mund të presin tortën dhe të hanë një meze të lehtë të natës vonë.

21:00 - Dasma Grand Exit

◆ Është e rëndësishme që të keni një dasmë të paharrueshme. Kjo është për shkak se mund të ndikojë pozitivisht të gjithë të ftuarit që vijnë në dasmë. Ju mund të sugjeroni një muzikë të daljes së dasmës dhe të lini pritjen me një nisje madhështore. Dalja e madhe është gjëja e fundit që mund të vendosni në një afat kohor të dasmës. Pas kësaj, ju keni mbaruar. Tani ju keni një ide për planin tuaj të mundshëm me një afat kohor të dasmës.

Pjesa 2. Si të bëni një afat kohor

Dëshironi të dini mënyrën më të mirë për të krijuar një afat kohor për planifikimin e dasmës? Më pas, përdorni MindOnMap. Mjeti në internet do të jetë i dobishëm nëse keni nevojë të krijoni një afat kohor të planit të dasmës. Me ndihmën e funksionit të tij Flowchart, mund të përdorni të gjitha mjetet e nevojshme për të krijuar një afat kohor. MindOnMap ofron forma të ndryshme, stile shkronjash, linja dhe elementë të tjerë që ju nevojiten. Gjithashtu, mund të bëni një tabelë shumëngjyrëshe kur përdorni veçorinë Tema. Veçoria mund ta bëjë kronologjinë tuaj më të mrekullueshme dhe më të kënaqshme për t'u parë. Me këtë, ju rekomandojmë të përdorni softuerin dhe ta shijoni vetë. Ndiqni procedurën e mëposhtme dhe filloni të bëni afatin kohor të ngjarjes së dasmës.

1

Shkoni në çdo shfletues nga kompjuteri juaj dhe vizitoni faqen zyrtare të internetit të MindOnMap. Pas kësaj, mund të krijoni llogarinë tuaj MindOnMap ose të lidhni llogarinë tuaj të Google. Ju gjithashtu mund të klikoni në butonin Shkarko më poshtë për të marrë versionin offline të krijuesi i afatit kohor.

2

Pas krijimit të llogarisë MindOnMap, klikoni Krijoni hartën tuaj të mendjes butonin. Më pas, një faqe tjetër ueb do të shfaqet në ekranin e kompjuterit.

Butoni i krijimit të MindOnMap
3

Kur shfaqet një faqe tjetër në internet, shkoni te I ri menunë dhe zgjidhni Diagrami i rrjedhës funksionin. Pas disa sekondash, do të shihni ndërfaqen kryesore të mjetit.

Butoni i ri i grafikut të menysë
4

Për të përdorur format, shkoni te Gjeneral seksioni. Më pas, klikoni dhe tërhiqni formën që dëshironi për vijën kohore. Klikoni dy herë mbi formën për të futur tekst brenda saj. Më pas, përdorni Plotësoni dhe Ngjyra e shkronjave opsioni në ndërfaqen e sipërme për të shtuar ngjyrë në forma dhe tekst. Ju gjithashtu mund të klikoni Tema veçori. Më pas, mund të zgjidhni ngjyrën e preferuar që ju nevojitet për afatin kohor.

Filloni të krijoni afatin kohor të dasmës
5

Pas krijimit të afatit kohor të dasmës, vazhdoni me procesin e kursimit. Klikoni Ruaj butonin për të mbajtur afatin kohor të dasmës në llogarinë tuaj. Gjithashtu, përdorni Eksporto butonin për të ruajtur grafikun tuaj në formatin e preferuar përfundimtar të daljes.

Ruaj afatin kohor të dasmës

Pjesa 3. Pyetjet e shpeshta rreth afatit kohor të dasmave

Cili është rregulli 30-5 minuta për dasmën?

Formula parashikon që detyrat që zgjasin pesë minuta në jetën reale do të kenë nevojë për tridhjetë minuta në ditën e dasmës. Për më tepër, 30 minuta do të duken si vetëm 5 në një ditë martese.

Cili është afati kohor mesatar i dasmës?

Kur flasim për afatin mesatar të dasmës, bëhet fjalë për atë që duhet bërë. Mund të themi se duhet ta shfrytëzoni gjithë ditën për ngjarjet. Ai përfshin përgatitjen deri në fund të pritjes. Ju mund të shikoni afatin kohor të dasmës më lart dhe të shihni grafikun për të kuptuar më shumë.

Cili është rendi tradicional i një ceremonie dasme?

Rendi tradicional i një ceremonie dasme mund ta bëjë ngjarjen më të organizuar. Shoqërueset e nuses, shërbëtorja e nderit, kumbari, dhëndërit, vajzat me lule, mbajtëset e unazave dhe prindërit e çiftit janë shpesh të pranishëm në një ceremoni normale martese. Është përveç të ftuarve dhe çiftit të lumtur.

konkluzioni

A afati kohor i dasmës mund të shërbejë si një udhëzues për të pasur një ngjarje të përsosur dasme. Me këtë në mendje, ne jemi të kënaqur që ndamë informacione në lidhje me diskutimin. Gjithashtu, ne ofrojmë një model kohor të dasmës që mund ta shikoni, duke e bërë atë më të dobishëm për të ardhmen. Përveç kësaj, ne përfshimë një tutorial të thjeshtë që mund të ndiqni për të krijuar një afat kohor duke përdorur MindOnMap. Prandaj, jini të mençur dhe zgjidhni mjetin për krijimin e një afati kohor madhështor.

Krijoni hartën e mendjes

Krijoni hartën tuaj të mendjes ashtu siç dëshironi

MindOnMap

Një krijues i lehtë për t'u përdorur për hartën e mendjes për të nxjerrë vizualisht idetë tuaja në internet dhe për të frymëzuar kreativitetin!