Научете ја големината на сликата на производот на Shopify и како да направите слика на производот од Shopify

Викторија Лопез25 март 2024 годинаКако да

Дали сте аспирантен бизнисмен или жена? Тогаш можеби и вие сакате да ги претставите вашите производи на платформите на Shopify. Во тој случај, ние сме тука да ве водиме. Ќе ве научиме како да направите слики од производите на Shopify. Исто така, ќе го откриете најдобриот онлајн уредувач на фотографии што можете да го користите за уредување на вашите Shopify слики на производи. Уште повеќе, ќе ги дадеме целосните детали за бараните големини на слики на производите на Shopify. Значи, дојдете овде да научите.

Направете слика на производот Shopify

Дел 1. Барања за слика на производот на Shopify

Shopify е корисничка платформа за е-трговија која може да им помогне на малите бизниси да градат онлајн продавница. Претприемачите продаваат онлајн преку една рационализирана контролна табла. Плус, трговците на Shopify можат да земат модерна онлајн продавница и да ги претстават своите производи на пазарите на продавачите, страниците на социјалните медиуми, блоговите и многу повеќе. Меѓутоа, кога ја користите сликата на вашиот производ, постојат различни барања што мора да ги научите, особено големини на сликата на производот Shopify. Значи, за да ги научите барањата во однос на големината на сликите, видете ги сите детали подолу.

Големина на сликата на производот на Shopify

Најдобрата големина за сликите на производите на Shopify е 2048 × 2048 пиксели. Настрана од тоа, сликите за страниците на производите мора да бидат ограничени на 3 MB. Со оваа големина, тоа нема да влијае на брзината на вчитување на веб-локацијата. Квадрат или сооднос 1:1 на сликата ќе им помогне да се прикажат соодветно. Ќе изгледа добро без разлика дали содржината е кратка или долга. Плус, ако дозволите зумирање на сликите за производите на Shopify, пикселот мора да биде 800 × 800. Со тоа, клиентите нема да наидат на матни и пикселирани слики.

Големина на сликата на колекцијата Shopify

Предложената големина за сликата на колекцијата е 1024 × 1024 пиксели. Дополнително, страницата за собирање мора да биде 4472 × 4472 пиксели и 20 MB. Покрај тоа, бидејќи сликите се една до друга, ќе стане неверојатно да се прикажат во ист сооднос.

Големина на сликата во заднина на Shopify

Во однос на сликата за заднина на Shopify, вообичаената големина е 1920 × 1920 пиксели. Плус, мора да биде сооднос 16:9. Со тоа, позадината на сликата ќе изгледа совршено на кој било уред. Исто така, големината на датотеките мора да биде 3 MB и подолу. Ограничувањето на големината на датотеката може да ви помогне да не влијаете на вчитувањето на страницата.

Големина на сликата на блогот на Shopify

За прикажаната слика на Блог, совршената големина е 1920 × 1080 пиксели. Соодносот мора да биде 16:9. Максималната големина на датотеката е 3 MB. Но, мора да биде подобро ако големината е помала од таа без да се жртвува квалитетот на сликата. Друга работа што мора да ја земете во предвид е ширината на сликата. Ако сликата е премногу мала, Shopify автоматски ќе ја истегне за да ја собере на екранот. Ако тоа се случи, сликата ќе изгледа непрофесионално и пиксели.

Големина на логото на Shopify

Големината на фотографијата на производот Shopify во однос на логото е 250 × 250 пиксели. Исто така, големината на датотеката мора да биде најмалку 1 MB. Исто така, логото мора да има квадрат или правоаголна форма, врз основа на вашите потреби. Секогаш имајте предвид дека ако логото е помало од потребната големина, тоа ќе стане нечитливо. Автоматски ќе се компресира во негативен квалитет ако логото на Shopify е поголемо од потребното.

Дел 2. Како да земете слика на производот Shopify

Ако сакате да направите слика на производот на Shopify, има различни работи што мора да ги земете предвид. Значи, ако сакате да научите сè за сликање на слика на производот Shopify, видете ги информациите подолу.

Подгответе ја камерата

Бидејќи вашата задача е да земете производ на Shopify, мора да имате камера. Подобро е ако вашиот фотоапарат може да обезбеди одличен квалитет на слика, како 1080p, 4K и повеќе. Со тоа, можете да го доловите вашиот производ на исклучителен начин со одлични крајни резултати.

Обична позадина

Во фотографирањето слики на производи од Shopify, се препорачува да имате едноставна и обична позадина за време на процесот на фотографирање на производите на Shopify. Имањето обична позадина може да и помогне на камерата да се фокусира повеќе на главниот предмет. Исто така, можете лесно да ја уредувате сликата бидејќи позадината не е комплицирана за справување.

Започнете со снимање на производот

Ако веќе го имате поставено, можете да започнете со снимање на производот. Исто така, погрижете се да имате соодветно осветлување за да спречите вознемирувачки сенки. Подобро е да имате природна светлина отколку да користите премногу светлина.

Ретуширајте ја сликата на заробениот производ

По процедурата за фотографирање, можете да започнете со оценување и подобрување на сликата на вашиот производ. Можете да користите уредници за полесен процес. Откако ќе завршите, размислете за оптимизирање на сликите, особено на големината.

Совети за преземање слики на производи од Shopify

◆ Секогаш користете камера што може да понуди исклучителен квалитет на сликата.

◆ При фотографирање на производот се препорачува обична позадина.

◆ Правилното осветлување е важно за да се елиминираат досадните сенки од производот.

◆ За да ја подобрите сликата на производот, подобро е да користите софтвер за уредување слики.

◆ Секогаш оптимизирајте ја големината на сликата врз основа на барањата.

Дел 3. Како да ја уредите сликата на производот за Shopify

Како што споменавме, можете да ја уредувате вашата слика на производот Shopify. Тоа е да има уште едно влијание врз очите на купувачот. Значи, за уредување на сликата на вашиот производ на Shopify, користете Бесплатен онлајн отстранувач на позадина MindOnMap. Со помош на алатката, можете да ја уредувате сликата на производот, како што е промена на позадината и сечење на сликата. Па, процесот на уредување на сликата на производот на Shopify е едноставен. Со разбирливиот интерфејс на алатката, можете да го постигнете посакуваниот резултат за само неколку секунди. Дополнително, за разлика од другите софтвери за уредување слики, MindOnMap е бесплатен за работа. Можете да уживате во сите негови функции без да се претплатите на план, што го прави удобен уредувач на слики. Значи, ако сакате да ја уредите сликата на вашиот производ на Shopify, видете ги методите подолу.

1

Пристап Бесплатен онлајн отстранувач на позадина MindOnMap на вашиот прелистувач. Потоа, за да ја вметнете сликата на производот на Shopify, кликнете Постави слики.

Вметнете слика на производот Shopify
2

За да ја промените позадината на сликата, одете во делот Уреди > Боја. Можете исто така да кликнете на делот Слика ако сакате да користите друга слика како позадина.

Shopify Промена на позадината на сликата
3

За да ја исечете сликата на производот на Shopify, кликнете Crop од горниот интерфејс. Потоа, започнете со процесот на сечење. Можете да ја користите прилагодливата рамка за сечење на раб или агол на сликата.

Исечете ја сликата на производот од Shopify
4

Ако завршите со уредување на сликата на вашиот производ на Shopify, кликнете Преземи од долниот интерфејс.

Зачувајте ја изменетата слика на производот на Shopify

Дел 4. Најчесто поставувани прашања за правење слика на производот Shopify

Како да добијам слики од производи на Shopify?

Од Shopify, одете до делот Производ > Сите производи. Потоа, можете да го притиснете или допрете производот што го сакате. Можете исто така да ги уредувате врз основа на вашата желба. Со тоа, веќе можете да ја добиете сликата на производот од Shopify.

Како да ја сменам сликата на производот во Shopify?

Одете на вашата веб-страница на Shopify. Потоа, одете во делот Производи. Откако ќе завршите, изберете ја сликата на производот што сакате да ја промените. Одете во Media, штиклирајте го полето и кликнете на опцијата Delete. После тоа, веќе можете да додадете друга слика на производот со кликнување на опцијата Додај датотеки.

Која е најдобрата слика на производот за Shopify?

Најдобрите слики на производи за Shopify секогаш се менуваат врз основа на трендовите. Тоа може да биде додатоци, производи за убавина, спортска облека и многу повеќе.

Заклучок

Сега знаете како да направите слики од производите на Shopify и да ги научите Shopify големини на слики на производот. Исто така, ако барате уредувач на слики за подобрување на сликата на вашиот производ на Shopify, користете Бесплатен онлајн отстранувач на позадина MindOnMap. Може да понуди едноставен процес на уредување, особено за менување на позадината на сликата и сечење на сликата на производот.

Направете умствена мапа

Направете ја вашата умствена мапа како што сакате

MindOnMap

Лесен за употреба креатор на мапирање на мислите за визуелно да ги нацрта вашите идеи онлајн и да инспирира креативност!