Добијте причина за ефект

Визуелизирајте го вашиот план со графиконот Гант

Кога работите во тим, и има многу задачи што вашиот тим треба да ги заврши во даденото време, можете да направите план и да ја користите табела Гант за да ја визуелизирате. Што е Гант табела? Тоа е столбест дијаграм што луѓето го користат за управување со проекти. Што се однесува до MindOnMap Gantt Chart Maker, тоа е алатка која може да ви помогне да креирате Gantt графикони бесплатно онлајн. Оваа алатка нуди функции кои ви овозможуваат да поставите датуми и времетраење на завршувањето на секоја задача, да покажете каква задача треба да ја заврши секој соиграч и многу повеќе.

Направете Гант графикон

Изградете врски помеѓу задачите со стрелки

Кога правите графикони на Гант, неопходно е да се користат стрелки за поврзување на задачите за да се прикажат нивните односи. И како професионален и моќен креатор на графикони на Gantt, MindOnMap Free Gantt Chart Maker Online ви ги обезбедува речиси сите линии и стрелки кои најчесто се користат. Оттука, кога правите Gantt графикон за да дизајнирате проект и сакате да им кажете на членовите на вашиот тим за односите помеѓу задачите за да им овозможите добро да го разберат Gantt графиконот, MindOnMap може да биде вашиот најдобар избор.

Направете Гант графикон
Поврзете задачи со линии
Различни Бои

Различните бои и фонтови ја прават Gantt графиконот јасна

За да ја разликувате секоја задача на вашата табела Gantt, треба да додадете различни бои на овие задачи. И MindOnMap Gantt Chart Maker може да ви помогне да ги пополните боите во облиците на вашите задачи во функцијата Style. Настрана од боите кои најчесто се користат во нашиот секојдневен живот, оваа алатка исто така ви овозможува да користите хексадецимални вредности за да изберете боја. Дополнително, ако сакате да користите различни текстуални фонтови на имиња на задачи за да ја разликувате секоја задача, можете да го користите и MindOnMap Gantt Chart Maker.

Направете Гант графикон

Зошто да изберете MindOnMap Gantt Chart Maker

Како да направите Gantt графикон онлајн

Чекор 1. Пријавете се во MindOnMap

За да влезете во страницата за правење графикон Gantt и да започнете да правите, кликнете на копчето Направи Gantt графикон за да се најавите со вашата е-пошта.

Чекор 2. Изберете го копчето за дијаграм на текови

После тоа, префрлете се на Ново јазиче и кликнете на копчето Табела на текови.

Чекор 3. Дизајнирајте Gantt графикони

На оваа страница, можете да кликнете на формата Правоаголник за да ја додадете на платното и да ја промените нејзината големина врз основа на вашите потреби. Потоа, можете да ја изградите основната табела на Гант со влечење повеќе форми и разделување форми со линии. Подоцна, можете директно да внесете имиња на задачи, датуми итн., во овие форми. За да поставите обоени ленти на графиконот Гант за да го прикажете времетраењето на секоја задача, можете да кликнете на Заоблениот правоаголник, да ја промените неговата големина со влечење, да ја обоите со кликнување Стил > Пополнете и изберете ја бојата и кликнете Примени.

Чекор 4. Зачувај и споделувај

MindOnMap може автоматски да ги зачува вашите Gantt графикони и можете да кликнете на копчето Зачувај. Можете да кликнете на копчето Сподели ако сакате другите да ги проверуваат вашите Gantt графикони.

Најавете се Mindonmap Изберете Fishbone Направете Gantt графикони Графикон за извоз на ORG

Примери на Gantt графикон од MindOnMap

Слика

Креирај сега

Слика

Креирај сега

Слика

Креирај сега

БГ БГ

Што велат нашите корисници

Проверете што велат нашите корисници за MindOnMap и пробајте го сами.

Најчесто поставувани прашања за MindOnMap Gantt Chart Maker

Можете да најдете решенија овде

Генограм Генограм

Направете Gantt графикон онлајн брзо

Направете Гант графикон

Откријте повеќе алатки

ORM дијаграмORM дијаграм Дијаграм на дрвоДијаграм на дрво Мапа на умотМапа на умот ORG графиконORG графикон Графикон на тековиГрафикон на текови ВремепловВремеплов ГенограмГенограм Графикон PERTГрафикон PERT ЕР дијаграмЕР дијаграм Концептна картаКонцептна карта UML дијаграмUML дијаграм Дијаграм со рибини коскиДијаграм со рибини коски