Добијте причина за ефект

Добијте ја причината и последиците од какви било проблеми брзо

Со MindOnMap Fishbone Diagram Maker, можете лесно да креирате дијаграм на рибина коска. Потоа, кога имате прашања или проблеми во врска со некои настани, можете да ја користите оваа алатка за да направите дијаграми со рибни коски и брзо и лесно да ја добиете причината и последицата. Освен тоа, поради неговиот директен интерфејс и поставките за копчиња погодни за корисникот, вашиот процес на правење дијаграми со рибина коска е ефикасен со користење на MindOnMap Fishbone Diagram Maker.

Направете дијаграм на рибина коска

Обезбедете повеќекратни шаблони за дијаграми на рибини коски за различни цели

Кога учите нов концепт, можете да го користите MindOnMap Fishbone Diagram Maker. Кога се обидувате да дизајнирате проект и да решавате проблеми за време на работата, можете да го користите и MindOnMap Fishbone Diagram Maker. Затоа што MindOnMap обезбедува различни шаблони за дијаграми со рибини коски за различни цели и ситуации. Дополнително, можете да ги дизајнирате вашите дијаграми со рибини коски со менување на бојата и моделот на позадината.

Направете дијаграм на рибина коска
Шаблон за дијаграм на рибина коска
Контури во реално време

Контурите во реално време Направете ја вашата дијаграма на рибни коски јасен

Кога користите MindOnMap Fishbone Diagram Maker, можете да откриете дека постои преглед во реално време на вашиот дијаграм на рибина коска. Овој преглед ги наведува главните идеи на вашиот дијаграм со рибина коска, што го прави присутен во текстуална форма. Во овој случај, можете директно да ја анализирате логиката на вашиот дијаграм со рибина коска и да ги натерате другите подобро да го разберат вашиот дијаграм со рибина коска. Уште повеќе, кога треба да измените некои точки од вашиот дијаграм со рибина коска, можете брзо да откриете каде тие го користат прегледот. MindOnMap исто така ви овозможува внимателно да додавате прибелешки на линиите.

Направете дијаграм на рибина коска

Зошто да изберете MindOnMap Fishbone Diagram Maker

Како да направите дијаграм на рибина коска онлајн

Чекор 1. Пријавете се во MindOnMap

Прво кликнете на копчето Make Fishbone Diagram, а потоа ќе влезете во страница каде што треба да се регистрирате доколку сте почетник.

Чекор 2. Изберете го копчето Fishbone

Следно, префрлете се на јазичето Ново и изберете го копчето Fishbone за да започнете да правите дијаграм на рибина коска.

Чекор 3. Пополнете ја содржината и приспособете го дијаграмот

Потоа, треба да кликнете на иконата Node за да ја додадете новата содржина на вашиот дијаграм со рибина коска и да внесете Style за да го прилагодите вашиот дијаграм како што сакате.

Чекор 4. Завршете и споделете

Откако ќе го завршите вашиот дијаграм со рибина коска, можете да кликнете на копчето Извоз за да го зачувате дијаграмот на вашиот компјутер и кликнете на копчето Сподели за да го споделите онлајн.

Најавете се Mindonmap Изберете Fishbone Направете Рибина коска Графикон за извоз на ORG

Шаблони за дијаграм на рибина коска од MindOnMap

Слика

Креирај сега

Слика

Креирај сега

Слика

Креирај сега

БГ БГ

Што велат нашите корисници

Проверете што велат нашите корисници за MindOnMap и пробајте го сами.

Најчесто поставувани прашања за MindOnMap Fishbone Diagram Maker

Можете да најдете решенија овде

Генограм Генограм

Започнете да правите дијаграм на рибина коска онлајн токму сега

Направете дијаграм на рибина коска

Откријте повеќе алатки

ORM дијаграмORM дијаграм Концептна картаКонцептна карта Мапа на умотМапа на умот ORG графиконORG графикон Графикон на тековиГрафикон на текови ВремепловВремеплов ГенограмГенограм Графикон PERTГрафикон PERT Гант графиконГант графикон ЕР дијаграмЕР дијаграм UML дијаграмUML дијаграм Дијаграм на дрвоДијаграм на дрво