Различни шаблони за концепти

Различни шаблони за концептна карта ја користат побрзо

Ако сте почетник во изработката на концептуални мапи, вреди да се проба MindOnMap Concept Map Maker. Постојат различни шаблони за концептни карти, како што се шаблони за концепти мапи за нега, празни шаблони за концептни мапи, шаблони за концепти на фармакологија, шаблони за концептни карти за патофизиологија итн., кои би можеле да ви овозможат да креирате професионални концептни мапи поефикасно, побрзо и попогодно.

Направете концептна мапа

Лесно приспособете ги сите елементи на концептната карта

Обично, концептната мапа содржи многу форми и линии со стрелки и текст. Луѓето користат линии за да изградат врски помеѓу облиците што имаат релации кога цртаат концептни мапи. Освен тоа, за да ги опишете односите, треба да вметнете текстови во редови. Покрај овие основни барања за правење концептна мапа, MindOnMap исто така ви овозможува да ја менувате големината на текстот, фонтот и бојата, да ги прилагодувате линиите, да ја менувате бојата на позадината и обликот итн.

Направете концептна мапа
Приспособете ги елементите на концептната карта
Извезете концептна карта во JPG

Извезете концептна мапа на JPG/PNG/SVG/PDF за презентација

Можеби ќе сакате да дизајнирате концептна мапа за да објасните или опишете непознат концепт за другите. За да ја остварите вашата идеја, обично мора да направите презентација. Овој создавач на концептна мапа е удобен бидејќи ви помага да цртате и извезувате концептни мапи во JPG, PNG, SVG и PDF. Така, откако ќе направите концептна мапа, можете лесно да ја зачувате на вашиот уред и без потешкотии да ја презентирате на другите.

Направете концептна мапа

Зошто да изберете MindOnMap Concept Map Maker

Како да направите концептна мапа на Интернет

Чекор 1. Пријавете се во MindOnMap

Прво, кликнете на копчето Направи концептна мапа и најавете се на MindOnMap Concept Map Maker за да започнете со креирање.

Чекор 2. Изберете ја функцијата што треба да се направи

Овде можете да го изберете табот Нов и да одлучите која функција да ја креирате вашата концептна мапа.

Чекор 3. Започнете со креирање на концептна мапа

Ако сакате да направите концептна мапа во функцијата Табела на текови, можете да започнете со влечење и пуштање форма од лево кон платното. Потоа можете директно да ја внесете вашата содржина во форма. За да изградите линија за поврзување, можете да кликнете на обликот и со помош на глувчето да ја нацртате линијата кога ќе се појави знакот плус.

Чекор 4. Извоз на концептна мапа

Кога мислите дека вашата концептна мапа е завршена, можете да ја извезете во JPG/PNG/SVG/PDF со кликнување на копчето Извоз.

Вклучи Mindonmap Изберете дијаграм на текови Направете концептна мапа Графикон за извоз на ORG

Шаблони за концептна мапа од MindOnMap

Слика

Креирај сега

Слика

Креирај сега

Слика

Креирај сега

БГ БГ

Што велат нашите корисници

Најчесто поставувани прашања за MindOnMap Concept Map Maker

Можете да најдете решенија овде

Генограм Генограм

Креирајте концептна мапа лесно и брзо

Направете концептна мапа

Откријте повеќе алатки

ORM дијаграмORM дијаграм Дијаграм на дрвоДијаграм на дрво Мапа на умотМапа на умот Органска табелаОрганска табела ВремепловГрафикон на текови Создавач на временска линијаВремеплов ГенограмГенограм Графикон PERTГрафикон PERT Гант графиконГант графикон ЕР дијаграмЕР дијаграм UML дијаграмUML дијаграм Дијаграм на дрвоДијаграм на рибина коска