Видови дијаграми на Uml

Овозможи создавање на сите видови UML дијаграми

Кога сакате да користите UML дијаграми за да ги опишете структурите и објектите на некои системи и да покажете како се однесуваат овие објекти, може да откриете дека има многу типови на UML дијаграми. Во овој случај, потребна ви е алатка која може да поддржува правење какви било UML дијаграми без ограничување. И MindOnMap е таков создавач на UML дијаграми, кој може да црта дијаграми на UML класа, дијаграми со низа UML, дијаграми за активности на UML, дијаграми на случаи на употреба на UML, дијаграми на UML компоненти и многу повеќе.

Креирајте UML дијаграм

Независен дел за симболи на дијаграм на UML

Дали сте проблематични со наоѓање соодветни и точни ознаки на UML дијаграми кога правите UML дијаграм? Сега го имате MindOnMap за да ги олесни вашите тешкотии, создавач на UML дијаграми што ги става сите симболи на UML дијаграми во независен дел на левиот панел. Може да најдете и да користите ознаки на UML дијаграми погодно, вклучувајќи ги симболите на класите, нотациите на актерот и објектот, симболите за повратен повик итн. И можете да ги додадете на вашите дијаграми со двоен клик или влечење и пуштање, што е лесно.

Креирајте UML дијаграм
Симболи на дијаграм на Uml
Сподели Извоз Uml

Споделете или извезете UML дијаграми за соработка

Во повеќето случаи, креирате UML дијаграми за работа. Значи, неопходно е да им дозволите на вашите колеги да ги прегледуваат вашите UML дијаграми на рака. И MindOnMap ви овозможува да ги споделувате вашите UML дијаграми со други со врски. Покрај тоа, можете да го поставите времетраењето за врската со дијаграмот и да го шифрирате за да се осигурате дека странците нема да ги гледаат вашите податоци. Освен тоа, можете да ги извезувате вашите UML дијаграми од MindOnMap на JPEG, PNG, SVG, PDF, итн.

Креирајте UML дијаграм

Зошто да изберете MindOnMap UML дијаграм алатка

Како да креирате UML дијаграм

Чекор 1. Отворете ја алатката за дијаграм на UML

За да започнете да правите UML дијаграм, кликнете на копчето Креирај UML дијаграм и најавете се во MindOnMap со вашата е-пошта.

Чекор 2. Изберете дијаграм на текови

Ве молиме кликнете на копчето Табела на текови за брзо да ја внесете функцијата за да го направите вашиот UML дијаграм.

Чекор 3. Креирајте UML дијаграм

Откако ќе го внесете платното за правење дијаграми на UML, прво расклопете го делот од симболите на UML дијаграмите. Потоа можете да го најдете симболот што ќе го користите и да кликнете двапати на него за да го додадете. За да внесете текстови и податоци, кликнете двапати на платното и изберете Текст.

Чекор 4. Споделете со колегите

Кога ќе завршите со правењето на вашиот UML дијаграм, можете да кликнете на копчето Сподели за да го генерирате вашиот дијаграм во врска и да го испратите до други.

Пријавете се MindonMap Изберете дијаграм на текови Креирајте UML дијаграм Графикон за извоз на ORG

Шаблони за дијаграм на UML од MindOnMap

Слика

Креирај сега

Слика

Креирај сега

Слика

Креирај сега

БГ БГ

Што велат нашите корисници

Проверете што велат нашите корисници за MindOnMap и пробајте го сами.

Најчесто поставувани прашања за MindOnMap UML дијаграм алатката

Можете да најдете решенија овде

Рекламирајте Рекламирајте

Направете UML дијаграм брзо сега

Креирајте UML дијаграм

Откријте повеќе алатки

ORM дијаграмORM дијаграм Дијаграм на дрвоДијаграм на дрво Органска табелаОрганска табела Графикон на тековиГрафикон на текови ВремепловВремеплов Графикон PERTГрафикон PERT Гант графиконГант графикон ЕР дијаграмЕР дијаграм Дијаграм на рибина коскаДијаграм на рибина коска Концептна картаКонцептна карта ГенограмГенограм UML дијаграмUML дијаграм