Сите компоненти на дијаграмот на ЕР

Сите компоненти на дијаграмот ЕР се нудат

Поради специјалноста и професионалноста на дијаграмот за односи со ентитетите, има многу уникатни и ексклузивни стрели и форми во дијаграмот ЕР. Оттука, цртањето ЕР дијаграми при користење на некои алатки е малку проблематично. За среќа, MindOnMap ER Diagram Creator ги обезбедува сите компоненти на дијаграмите на ЕР што ви се потребни, вклучувајќи слаб облик на ентитет, асоцијативен облик на ентитет, форма на атрибут, различни стрелки за претставување нула или една, многу, еден или многу и повеќе.

Нацртајте ER дијаграм

Лесно креирајте ЕР дијаграми од базата на податоци

Дијаграмите за односи со ентитети вообичаено се користат за јасно да се анализираат и презентираат постоечките бази на податоци и да се опишат односите меѓу луѓето, предметите или настаните. Во овој случај, MindOnMap ER Diagram Tool ви овозможува да ги влечете симболите на дијаграмите за односи со ентитети на платното и лесно да внесувате податоци во овие форми. Понатаму, можете брзо да ги приспособите нивните големини, бои и порамнувања по внесување податоци или текстови, што е многу погодно.

Нацртајте ER дијаграм
Креирајте база на податоци за дијаграми на ЕР
Создавач на дијаграми на ЕР

Приспособете ги поставките пред да извезете дијаграми на ЕР

Кога го користите овој онлајн создавач на дијаграми за ЕР, најчесто претпочитате да ги споделувате вашите ЕР дијаграми со други онлајн. Меѓутоа, понекогаш, можеби ќе сакате да ги извезете вашите дијаграми за односи со ентитети во JPG, PNG, SVG и PDF поради проблеми со мрежата. Одличната поента на MindOnMap е тоа што може да ви помогне да ги приспособите поставките на дијаграмите на ЕР пред да извезувате, како што се менување на односот кон зумирање, прилагодување на големината, избирање на типот на позадина итн.

Нацртајте ER дијаграм

Зошто да изберете MindOnMap ER Diagram Tool

Како да цртате дијаграми на ЕР преку Интернет

Чекор 1. Регистрирајте MindOnMap

На почетокот, треба да кликнете на копчето Draw ER Diagram за да го регистрирате MindOnMap со вашата е-пошта.

Чекор 2. Кликнете на дијаграм на текови

Потоа треба да отидете во табот Нов и да ја изберете функцијата дијаграм на тек каде што можете да цртате дијаграми на ЕР без тешкотии.

Чекор 3. Нацртајте дијаграми на ЕР

Повлечете ја формата Листа од Напредно за да го нацртате дијаграмот ЕР и да го спуштите на платното. После тоа, можете да ја внесете содржината во форма. Кога сакате да изградите врски помеѓу облиците, можете да кликнете на копчето Почеток на линија или Крај на линијата за да ги изберете стрелките на дијаграмот ЕР врз основа на врската помеѓу податоците или луѓето.

Чекор 4. Споделете или извезете

Откако ќе го завршите вашиот дијаграм за ЕР, можете да кликнете Сподели за да го споделите со вашите колеги. Покрај тоа, можете исто така да кликнете на копчето Извоз за да го зачувате вашиот дијаграм на ЕР на вашиот уред.

Најавете се Mindonmap Изберете Fishbone Направете Рибина коска Графикон за извоз на ORG

ЕР дијаграм Примери од MindOnMap

Слика

Креирај сега

Слика

Креирај сега

Слика

Креирај сега

БГ БГ

Што велат нашите корисници

Проверете што велат нашите корисници за MindOnMap и пробајте го сами.

Најчесто поставувани прашања за MindOnMap ER Diagram Tool

Можете да најдете решенија овде

Генограм Генограм

ЕР дијаграм Примери од MindOnMap

Нацртајте ER дијаграм

Откријте повеќе алатки

ORM дијаграмORM дијаграм Концептна картаКонцептна карта Мапа на умотМапа на умот ORG графиконORG графикон Графикон на тековиГрафикон на текови ВремепловВремеплов ГенограмГенограм Графикон PERTГрафикон PERT Гант графиконГант графикон Дијаграм на рибина коскаДијаграм на рибина коска UML дијаграмUML дијаграм Дијаграм на дрвоДијаграм на дрво