Лесно направете времеплов

Лесно направете времеплов за повеќе потреби

Што е временска линија? Временската линија е начин на прикажување на настанот врз основа на неговата хронолошка низа. Тоа го прави развојот на настанот појасен. Кога учите за историски настан, можете да направите временска рамка за овој настан за подлабоко сеќавање. Кога планирате нов проект за време на работата, можете да креирате временска рамка за закажување на проектот. MindOnMap Timeline Maker Online може да ги задоволи овие потреби уште повеќе. Покрај тоа, поради неговата висока интеграција и директен интерфејс, можете да ја користите оваа алатка за да направите временска рамка за презентацијата.

Направете времеплов

Приспособете го времепловот користејќи различни шаблони и текстови

Сакате да го направите изгледот на вашиот времеплов уникатен и извонреден? Дали сте уморни од дизајнирање временски линии за различни типови? MindOnMap Timeline Maker Online ви обезбедува повеќе шаблони за временска линија кои можат да ги задоволат вашите различни потреби. Освен тоа, можете да изберете различни бои и фонтови за вашите текстови. И можете да ја контролирате големината на текстот. Покрај тоа, можете да го користите MindOnMap Timeline Maker Online за да ја изберете бојата за линиите на вашиот дијаграм.

Направете времеплов
Различни шаблони за времеплов
Вметнете врски со слики

Збогатете го вашиот времеплов со вметнување слики и врски

Кога правите временска рамка за сложен и долговековен историски настан, може да имате проблем да ја направите временската линија сеопфатна и прецизна. Во овој случај, можете да го користите MindOnMap Timeline Maker Online. Овој креатор на временска линија ви овозможува лесно користење и врски без никакво ограничување за да ја збогатите вашата временска рамка. На пример, можете да вметнете воведни страници на некои историски личности од Википедија. Кога правите временска линија, можеби ќе треба да направите повеќе верзии како што одминува времето. И за среќа, во функцијата Flowchart на MindOnMap, можете лесно да ги проверите верзиите на историјата.

Направете времеплов

Зошто да изберете MindOnMap Timeline Maker

Како да направите времеплов онлајн

Чекор 1. Пријавете се на MindOnMap

Прво, треба да влезете на официјалната страница, да кликнете на копчето Направи времеплов и да се најавите користејќи ја вашата е-пошта.

Чекор 2. Изберете Шаблон за временска линија

Второ, можете да кликнете на копчето Ново и да изберете соодветен образец за да започнете да креирате временска линија.

Чекор 3. Додадете настани

Потоа можете да кликнете на иконата Node за да додадете јазли и да го пополните текстот врз основа на вашите потреби.

Чекор 4. Извезете ја временската линија

Конечно, треба да кликнете на копчето Извоз и да го изберете форматот на датотеката за да ја извадите вашата временска линија.

Вклучи Mindonmap Изберете Fishbone Додајте времеплов за настани Графикон за извоз на ORG

Шаблони за временска линија од MindOnMap

Слика

Креирај сега

Слика

Креирај сега

Слика

Креирај сега

БГ БГ

Кориснички прегледи

Проверете што велат нашите корисници за MindOnMap и пробајте го сами.

Најчесто поставувани прашања за Timeline Maker Online

Можете да најдете решенија овде

Генограм Генограм

Обидете се да го направите времепловот бесплатен со едноставни чекори

Направете времеплов

Откријте повеќе алатки

ORM дијаграмORM дијаграм Концептна картаКонцептна карта Мапа на умотМапа на умот Органска табелаОрганска табела Графикон на тековиГрафикон на текови Дијаграм на рибина коскаДијаграм на рибина коска ГенограмГенограм Графикон PERTГрафикон PERT Гант графиконГант графикон ЕР дијаграмЕР дијаграм UML дијаграмUML дијаграм Дијаграм на дрвоДијаграм на дрво