Нацртајте дрво со форми

Професионално цртајте дијаграми на дрвја со различни форми

Кога користите MindOnMap Tree Diagram Maker, можете да избирате форми за вашите професионални дијаграми на дрвја како што сакате додека не мислите дека овие форми се соодветни. Оваа алатка ви обезбедува различни форми, вклучувајќи дијаграм на текови, различно, напредно, основно, стрелки, UML, BPMN, клиппарт, итн. Стрелките се неопходни во правењето дијаграми на дрво, така што овој генератор на дијаграми на дрво ви овозможува да ги менувате стиловите на стрелките и насоки со леснотија.

Направете дијаграм на дрво

Брзо обединете го стилот кога креирате дијаграм на дрво

Понекогаш, може да користите различни фонтови, бои, големини, па дури и порамнувања додека цртате дијаграм на дрво поради прекинатиот процес. За среќа, MindOnMap Tree Diagram Maker може да ви помогне да ги обедините вашите стилови на текст и облик со избирање на целиот дијаграм на дрво и прилагодување на текстот и обликот. Можете да го промените фонтот, бојата и големината на текстот во овој процес. Можете исто така да изберете порамнување за вашиот текст од лево, центар, десно, горе, долу, итн.

Направете дијаграм на дрво
Обедини стил
Донесување одлуки

Практичен создавач на дијаграми на дрво за донесување одлуки

Со MindOnMap Tree Diagram Maker, можете лесно да правите карти на дрвја за различни намени. На пример, кога треба да донесете одлука, можете да направите дијаграм на дрво за да донесувате ексклузивни одлуки со анализа и извршување на ексклузивни настани. Можете исто така да го користите овој создавач на дијаграми за дрво за да креирате дијаграм на дрво за управување со хиерархија. Со оваа карта на дрво, главната задача и подзадачите може да се извршуваат непречено.

Направете дијаграм на дрво

Зошто да изберете MindOnMap Tree Diagram Maker

Како да направите дијаграм на дрво онлајн

Чекор 1. Внесете и регистрирајте го MindOnMap

Ако првпат користите MindOnMap Tree Diagram Maker, треба да се најавите откако ќе кликнете на копчето Направи дијаграм на дрво.

Чекор 2. Кликнете на мапа на дрво или дијаграм на текови

Потоа можете да кликнете на копчето Ново за да влезете во почетниот екран. Ако сакате да креирате едноставен дијаграм на дрво, можете да го изберете копчето Tree Map. Ако сакате да направите професионален дијаграм на дрво, ве молиме изберете го копчето Табела на текови.

Чекор 3. Започнете со правење дијаграм на дрво

Да претпоставиме дека ја користите функцијата Табела на текови; можете да повлечете форма од левиот панел за да започнете. Потоа можете да кликнете Waypoints, Line Start и Line End за да дизајнирате стрелки за вашиот дијаграм. Можете директно да ја напишете содржината и да го прилагодите изгледот на текстот со кликнување Стил > Текст на десниот панел.

Чекор 4. Споделете и извезете

Конечно, можете да кликнете на копчето Сподели за да ја копирате врската со дијаграмот на дрво и да ја испратите на други. Можете исто така да кликнете на копчето Извоз за да го зачувате на вашиот уред.

Пријавете се MindonMap Изберете дијаграм на текови Направете дијаграм на дрво Графикон за извоз на ORG

Шаблони за дијаграми на дрво од MindOnMap

Слика

Креирај сега

Слика

Креирај сега

Слика

Креирај сега

БГ БГ

Што велат нашите корисници

Проверете што велат нашите корисници за MindOnMap и пробајте го сами.

Најчесто поставувани прашања за креирачот на дијаграми на дрвото MindOnMap

Можете да најдете решенија овде

Генограм Генограм

Направете креативен дијаграм на дрвото бесплатен онлајн

Направете дијаграм на дрво

Откријте повеќе алатки

ORM дијаграмORM дијаграм Концептна картаКонцептна карта Мапа на умотМапа на умот Органска табелаОрганска табела ВремепловВремеплов Дијаграм на рибина коскаДијаграм на рибина коска ГенограмГенограм Графикон PERTГрафикон PERT Гант графиконГант графикон ЕР дијаграмЕР дијаграм UML дијаграмUML дијаграм Графикон на тековиГрафикон на текови