Креатори на семејни стебла: Топ 8 бесплатни и платени, онлајн и офлајн алатки што треба да ги земете предвид

Џејд Моралес28 јули 2022 годинаПреглед

Зошто ви треба а изработувач на семејно стебло? Ова прашање веројатно ве погодува додека ја читате оваа статија. Пред неколку години, учениците го правеа своето семејно стебло само на лист хартија или понекогаш на бела табла за илустрации. Но, како што поминува времето, од студентите се бара да бидат иновативни, за да не го изгубат технолошкиот тренд. Ова значи дека со оглед на тоа што технологијата денес е многу подобра од порано, академското поле исто така е надградено со стандарди и технологијата што се внесува.

Всушност, дури и буквалната слика на дрво при претставувањето на членовите на вашето семејство е изменета со користење на софтвер базиран на облак, а повеќето креатори на семејно стебло овие денови претпочитаат да го користат. Поради оваа причина, со користење на апликација за правење семејно стебло, некој би можел да има многу подобра слика и рамка во илустрирањето на лозата на предците на неговото семејство за да го надмине трендот. Ова е причината зошто ви го претставуваме највисокиот софтвер онлајн и офлајн за да ве натераме да изберете кој ќе ви даде одлични карактеристики за задачата.

Создавач на семејно стебло
Џејд Моралес

Како еден од главните писатели на уредничкиот тим на MindOnMap, секогаш давам вистински и проверени информации во моите објави. Еве што обично правам пред да напишам:

 • По изборот на темата, секогаш истражувам многу на Google и на форуми за да го наведам креаторот на семејното стебло за кој корисниците најмногу се грижат.
 • Потоа ги користам сите програми што можат да создадат семејни стебла споменати во овој пост и поминувам часови или дури денови тестирајќи ги еден по еден. Понекогаш треба да платам за некои од овие алатки.
 • Имајќи ги предвид клучните карактеристики и ограничувања на овие креатори на семејно стебло, заклучувам за какви случаи се најдобри овие алатки.
 • Исто така, ги разгледувам коментарите на корисниците за овие креатори на семејно стебло за да го направам мојот преглед пообјективен.

Дел 1. 3 Најдобри создавачи на семејни стебла на Интернет

Не сите онлајн алатки се базирани на облак. За среќа, врвните онлајн креатори на семејни стебла што ќе ги претставиме се толку достапни и заслужуваат да даваат кредити поради тоа што имаат складирање во облак што ќе им овозможи на корисниците пристап и уредување на нивната работа во секое време, насекаде без мака. Оттука, сега ви го претставуваме врвниот онлајн софтвер што можете да го користите за да го направите вашето семејно стебло привлечно.

1. MindOnMap

MindOnMap

Првата станица е овој мултифункционален изработувач на умствени мапи, на MindOnMap. Таа е една од најпримерните онлајн програми што корисниците ја користат за да создадат несомнено одлични мапи, дијаграми и графикони од сите видови. Понатаму, кога станува збор за складирање, MindOnMap може да води евиденција за вашата работа без да ја загрози безбедноста што ви ја дава од самиот почеток, поради што беше и најдобриот изработувач на семејно стебло во 2021 година. Покрај тоа, матриците, лентите со алатки и извонредните карактеристики што ги има, нема да го негираат фактот за неговата крајност над другите, и да, во сите тие работи во кои можете да уживате бесплатно! И покрај тоа што е бесплатен, не ви дава никаква трага за искусување на мачни реклами што може да предизвикаат одложување во брзото завршување на вашата работа!

Бесплатно преземање

Безбедно преземање

Бесплатно преземање

Безбедно преземање

Цена: Бесплатно

ЗА

 • Доаѓа со складирање во облак.
 • Нуди онлајн соработка.
 • Интерфејсот е интуитивен.
 • Со толку многу функции за уживање.
 • Обезбедува повеќе формати на вашите излези.

КОНС

 • Тоа е онлајн алатка, така што ќе ви треба интернет за да пристапите до неа.
 • Не може да се прикачат шаблони од трети страни.

2. MyHeritage: Градител на семејно стебло

Моето наследство

Како што гледате во неговото име, MyHeritage е онлајн софтвер за семејно стебло што можете да го користите за да ја претставите вашата генеалогија. Понатаму, оваа платформа е означена како една од најинтуитивните алатки на интернет, бидејќи има многу интуитивен интерфејс, исто како и првата алатка што ја претставивме. Меѓутоа, додека го пробувате за прв пат, мора да се регистрирате со информациите за наплата на вашата сметка дури и ако ја користите нејзината пробна верзија. Од друга страна, ако го користите за да го претставите вашето наследство ќе вреди цената, бидејќи дава напредни опции како што се проценка на етничката припадност, совпаѓање на ДНК и многу повеќе.

Цена: Со бесплатен пробен период и $15,75 месечно.

ЗА

 • Со функција за портрет во живо.
 • Поддржува повеќејазици.
 • Доаѓа со напредни функции.
 • Тоа е достапен и лесен за користење создавач на семејни стебла.

КОНС

 • Регистрирајте се на ваш сопствен ризик.
 • Со прашање за бесплатно преземање на скапоцените корисници.
 • Зависи од интернет.

3. Ancestry.com

Предок

Конечно, имаме една од најдобрите онлајн алатки специјализирани за семејни стебла, Ancestry.com. Понатаму, исто како и претходната, оваа онлајн платформа исто така генерира совпаѓања со потеклото во кои можете да ги снимате членовите на вашето семејство прикажани на листовите. Овие листови може да се користат за креирање на вашето семејно стебло со едноставно кликнување на нив додека го градите вашето дрво. И покрај тоа, тој исто така доаѓа со одлични карактеристики додека ја одржува својата едноставност и леснотија на навигација. Сепак, можеби ќе забележите колку е едноставен овој онлајн креатор на семејно стебло. Шаблоните што ги дава за оваа специфична задача се исто така толку едноставни и основни. Но, без оглед на тоа, многумина сè уште ја ценат неговата едноставност и пристојност.

Цена: Со бесплатен пробен период и $19.99/mos.

ЗА

 • Лесно е да се движите.
 • На корисниците им дава совети и совети кога го прават проектот.
 • Вчитува напредни функции како опција за совпаѓање.

КОНС

 • Шаблоните што ги нуди се прилично основни.
 • Мали проблеми откриени од други корисници.
 • Претплатата е скапа.

Дел 2. 5 десктоп програми за создавање на семејно стебло

Ако одлучите да користите офлајн алатка што можете да ја купите на вашиот компјутерски уред, следниот најдобар софтвер за семејно стебло ќе ја направи оваа опција достојна. Покрај тоа, при изборот на добра алатка за создавање на семејно стебло, треба да ја земете предвид целосната функционалност. Иако горенаведените онлајн апликации се достапни, не можеме да го негираме фактот дека тие се ограничени. Значи, кога станува збор за целосна функционалност, повеќе се препорачува десктоп софтвер.

1. Семеен историчар 7

Семеен историчар

Кога станува збор за генеалогијата, Family Historian 7 е еден од познатите софтвери. Многумина го пробаа и се задоволни од тоа колку е точен и беспрекорен во објаснувањето на податоците за семејствата и браковите. Покрај тоа, овој моќен софтвер е исто така познат како јасна алатка која е прикажана во неговиот едноставен интерфејс. Овој произведувач на семејно стебло за Windows 10, исто така, се обединува со веб-база на податоци што го прави помоќен. Сепак, исто како и сите, и овој Семеен историчар 7 ви дава причини да го избегнете.

Цена: Со бесплатен пробен период, $69.95

ЗА

 • Лесен е за употреба.
 • Со недопрена точност.
 • Доаѓа со повеќе опции за форматирање, боја, големина и фонт.

КОНС

 • Старомодни визуелни слики.
 • Не е работен на Mac.

2. Наследното семејно стебло

Наследство

Следното од најпрецизните кога станува збор за GEDCOM тестовите е ова наследно семејно стебло. Да, како што е напишано во неговото име, тој е еден од најдобрите офлајн софтвери за семејно стебло денес. Понатаму, има пријатен и јасен интерфејс кој нема да ги преоптоварува корисниците кога го користат. Сепак, за разлика од другите, може да забележите дека едноставноста на неговиот интерфејс го наведува да изгледа досадно и застарено, но без оглед на тоа, сите се согласуваат дека тој сè уште е ефикасен. Покрај тоа, содржи добри графикони, што им дава на корисниците контрола да го приспособат приказот на разговорите.

Цена: $26.95

ЗА

 • Доаѓа со одлични алатки за книжење со белешки.
 • Има интуитивен интерфејс.
 • Совршен софтвер за увоз на GEDCOM датотеки.

КОНС

 • Интерфејсот изгледа стар.
 • Нема опција за повторување и враќање.

3. Семејно стебло на Mac

Семејно стебло на Mac

Сега ви го претставуваме овој производител на семејни стебла за Mac, како што сугерира неговото име, семејното стебло на Mac. Овој софтвер е главно наменет да се грижи за најновиот OS X Yosemite. Како и другите, и ова е исполнето со одлични карактеристики и интуитивен интерфејс. Сепак, еден недостаток што ги тера корисниците да се двоумат дали да се здобијат е неговата висока цена. Впрочем, ја удвојува цената на другиот софтвер со истата цел. Сепак, сите мора да се согласат за тоа колку е целосно функционален овој софтвер и покрај тоа што има недостатоци што го прават помалку приоритетен од корисниците.

Цена: $49.00, но со бесплатен пробен период.

ЗА

 • Лесен е и брз за користење.
 • Овој производител на семејни стебла е лесен за инсталирање.
 • Тоа е внесено со прекрасни матрици.
 • Тој е преполн со одлични карактеристики.

КОНС

 • Тоа е прилично скапо.
 • Не се применува на Windows.
 • Бесплатниот пробен период не може да го зачува и отпечати проектот.

4. Потрага на предците

Потрагата на предците

Ancestral Quest е уште еден софтвер со целосни функции што се користи за оваа задача. Компатибилен е и со GEDCOM-датотеките и доаѓа со различни графикони кои се однесуваат на правење семејно стебло, исто како временски линии, графикони за обожаватели, графикони за потекло, листови за семејни групи и многу повеќе. Покрај тоа, тој исто така е способен да уредува бројни бази на податоци и има одлични опции за јазици, матрици и теми. Сепак, му недостасуваат напредни функции за помош за извори и следење. Исто така, ако сакате да уживате во неговите прибелешки и тематски графикони, мора да го надградите до премиум пакетот на овој производител на семејно стебло од неговата бесплатна верзија.

Цена: бесплатен пробен период, $19.95, $29.95 и $34.95, во зависност од категоријата.

ЗА

 • Доаѓа со стотици шаблони.
 • Тој е компатибилен со GEDCOM.
 • Тоа им овозможува на корисниците да снимаат ДНК тестови.
 • Ја означува доверливоста на членовите на семејството.

КОНС

 • Работи само на Windows.
 • Не е толку лесно да се инсталира.
 • Бесплатната верзија има минимални карактеристики.

5. ГеноПро

ГеноПро

Последно, но сигурно не и најмалку важно е GenoPro. Овој софтвер е нашироко познат на професионалците и другите сектори. Всушност, тие го користат GenoPro дури и во нивната работа. Во меѓувреме, ќе уживате во интерфејсот што го има овој креатор на семејно стебло, бидејќи ги олеснува корисниците додека го користат поради неговата процедура за влечење и пуштање. Сепак, ова не е доволно за да се означи како софтвер лесен за користење, бидејќи многу корисници сè уште го сметаат за сложен. Сепак, може да додава слики и да создава фото албуми.

Цена: Бесплатен пробен период, $49.00 до $395.00 за неограничена лиценца за локација.

ЗА

 • Овозможува широко мапирано семејно стебло.
 • Доаѓа со приспособливи симболи.
 • GEDCOM компатибилен.

КОНС

 • Не е толку лесен за употреба.
 • Премиум пакетите се скапи.

Дел 3. Најчесто поставувани прашања во врска со создавачите на семејни стебла

Која е најдобрата апликација за создавање семејни стебла?

Меѓу презентираните алатки погоре, MindOnMap и MyHeritage се најдобрите апликации што можете да ги користите на вашите мобилни уреди.

Дали семејното стебло и креаторите на Генограмот се исти?

Да. Можете исто така да ги користите креаторите на семејното стебло во изработка на генограми. Ова е затоа што генограми и семејните стебла имаат иста структура, но се различни во однос на намената.

Може ли да направам семејно стебло без да користам дрво како илустрација?

Се разбира, можеш. За разлика од порано, изработката на семејно стебло во денешно време ја следи иновативната софтверска процедура. Значи, се додека можете добро да се претставите и да ја покажете поврзаноста на членовите на семејството, не е важно каква илустрација користите.

Заклучок

За да го завршиме ова, сите креатори на семејни стебла прикажани овде се навистина одлични со извонредни карактеристики. Подгответе се додека одлучувате кој од нив мислите дека може да ви даде се што ви треба. При изборот, одете на оној што ќе ви биде мултифункционален. Во спротивно, ќе барате друга алатка за друга задача. И ние препорачуваме алатка која е лесна за употреба - MindOnMap.

Направете умствена мапа

Направете ја вашата умствена мапа како што сакате

MindOnMap

Лесен за употреба креатор на мапирање на мислите за визуелно да ги нацрта вашите идеи онлајн и да инспирира креативност!