Обилни симболи

Понудете повеќе ORM симболи во базата на податоци

За да ви помогне во изработката на професионален ORM дијаграм со јасна логика во односот на разгранетиот објект, MindOnMap ORM Diagram Tool е поттикнат со најкористените и специфични типови на симболи и поврзани врски. Можете да уживате во различни начини на објектите, нивните асоцијативни улоги и атрибути, односот заедно со класичните примери со менување на облиците, боите и насоките на секоја компонента. Нема да има ограничувања за да ви гарантираат непречено искуство.

Креирајте ORM дијаграм

Прилагодете го дијаграмот пред излезната верзија

За оние на кои им е потребен ORM дијаграмот за канцелариска и секојдневна употреба, MindOnMap ORM Diagram Tool секогаш се грижи за вашите лични потреби. Пред да ја споделите вашата креација со колегите, наставниците или соучениците, можете да ја направите датотеката со дијаграм по нарачка според форматот и поставките. Ние го поддржуваме стандардниот излез во PDF, JPG, SVG и PNG за ваша погодност. А најважното место на оваа програма лежи во прилагодените поставки за односот на зумирање, големината, типот на позадина, изборните копии и повеќе како што можете да очекувате.

Креирајте ORM дијаграм
Приспособете ги поставките
Брзо менување на икони и текстови

Лесно креирајте и менувајте го секој дел со кликови

Со MindOnMap ORM Diagram Tool, немате грижи за сложените чекори и вознемирувачкиот дизајн за да се воспостави читлив преглед за гледачите. Целиот процес на цртање дијаграм е контролиран од вашиот глушец за да ги влечете и испуштите иконите што ќе ги изберете за секој независен дел. Исто така, можете брзо и ефикасно да ги приспособите текстот и симболите со референтна листа од страна. Сите класични дезени ќе бидат променети за да одговараат на вашите потреби за само неколку секунди.

Креирајте ORM дијаграм

Зошто да изберете MindOnMap ORM дијаграм алатка

Како да креирате ORM дијаграм

Чекор 1. Стартувајте ја алатката за дијаграм на ORM

Лоцирајте го Креирајте ORM дијаграм копче и кликнете на него за да се најавите во MindOnMap со вашата адреса за е-пошта.

Чекор 2. Внесете го делот за дијаграм на текови

Во главниот интерфејс, пронајдете го Графикон на текови дел и изберете го за да се подготвите со вашиот ORM дијаграм.

Чекор 3. Направете ORM дијаграм

Откако ќе влезете во прозорецот за дизајнирање, можете да го спуштите Општо и Графикон на текови симболи на дијаграми. Потоа ве молиме кликнете двапати или повлечете ја идеалната икона за да ја ставите во резервниот простор од десната страна. Ако сакате, можете да кликнете двапати на платното за да внесете текст и информации за податоци.

Чекор 4. Пополнете и споделете со други

Кога сè е поставено, можете да се преселите во горниот десен агол и да го видите Споделете и Извоз копче. Кликнете на копчето за да ги испратите до други или да го создадете вашиот ORM дијаграм за да го завршите процесот.

Најавете се Mindonmap Изберете Fishbone Направете Orm дијаграм Графикон за извоз на ORG

Примери за дијаграм на ORM од MindOnMap

Слика

Креирај сега

Слика

Креирај сега

Слика

Креирај сега

БГ БГ

Што велат нашите корисници

Проверете што велат нашите корисници за MindOnMap и пробајте го сами.

Најчесто поставувани прашања за MindOnMap ORM Diagram Maker

Можете да најдете решенија овде

АД момче икона АД девојка икона

Подгответе се да го направите вашиот ORM дијаграм сега

Креирајте ORM дијаграм

Откријте повеќе алатки

ЕР дијаграмЕР дијаграм Концептна картаКонцептна карта Мапа на умотМапа на умот ORG графиконORG графикон Графикон на тековиГрафикон на текови ВремепловВремеплов ГенограмГенограм Графикон PERTГрафикон PERT Гант графиконГант графикон Дијаграм на рибина коскаДијаграм на рибина коска UML дијаграмUML дијаграм Дијаграм на дрвоДијаграм на дрво