Визуелизирајте го семејството

Направете Генограми за да го визуелизирате вашето големо семејство

Луѓето со големи семејства имаат проблем да ги опишат односите меѓу поединците во неговото/нејзиното семејство. Во овој случај, генограмот е измислен и развиен. Што е генограм? Тоа е графика која може да се користи за прикажување и анализа на моделите на наследство и психолошките фактори, што може да им овозможи на другите јасно да ги разберат односите на вашето семејство. И овој бесплатен создавач на генограми од MindOnMap може да ви помогне да креирате генограми и да ги задоволите вашите потреби.

Направете Генограм

Понудете генограмски симболи за да ги претставуваат сите членови

Библиотеката со симболи на MindOnMap е сеопфатна и изобилна. Значи, кога треба да направите генограми со овој генератор на генограм, можете брзо да започнете без грижа. Можете да ја користите формата на правоаголник за да го претставите мажјакот од вашето семејство и обликот на кругот за да ја претставите женката. За да ги опишете односите помеѓу двајца членови на семејството, можете да користите целосни линии или линии со точки. Исто така, постојат кругови и правоаголници со вкрстени линии што можете да ги користите за да го опишете статусот на поединецот.

Направете Генограм
Генограмски симболи
Зачувај Генограм

Зачувајте го Генограмот автоматски со приспособено платно

За време на процесот на цртање генограм, MindOnMap Genogram Maker може да ви помогне автоматски да ја зачувате вашата содржина. И сите ваши дијаграми, графикони и мапи ќе се зачуваат во MindOnMap, и можете да ги проверите, прегледувате и менувате се додека постои мрежна врска, што е погодно. Освен тоа, можете да ја промените големината на платното за да им дозволите на другите лесно да ги читаат вашите генограми ако вашите комплицирани генограми содржат маса на податоци.

Направете Генограм

Зошто да изберете MindOnMap Genogram Maker

Како да направите Генограм онлајн

Чекор 1. Изберете Алатка

Можете да го користите MindOnMap за да започнете да правите генограм со кликнување на копчето Направи генограм. Ако сте нов корисник, ве молиме најавете се.

Чекор 2. Внесете Canvas

Следно, изберете ја опцијата Flowchart за да влезете во платното за цртање на генограмот.

Чекор 3. Направете Генограм

Пред да направите генограм за вашето семејство, прво треба да ги соберете информациите. А потоа, ве молиме изберете ја квадратната форма или обликот Круг за да го претставите полот на секој член на семејството. Можете да отидете во Стил и да ја изберете бојата за секоја форма. За да ја внесете улогата на секој поединец, кликнете двапати на платното и изберете Текст.

Чекор 4. Извези во Локално

На крајот, можете да кликнете на копчето Извоз за да го зачувате вашиот генограм на вашиот компјутер или мобилен уред.

Најавете се Mindonmap Изберете дијаграм на текови Направете Генограм Графикон за извоз на ORG

Шаблони за Генограм од MindOnMap

Слика

Креирај сега

Слика

Креирај сега

Слика

Креирај сега

БГ БГ

Што велат нашите корисници

Проверете што велат нашите корисници за MindOnMap и пробајте го сами.

Најчесто поставувани прашања за MindOnMap Genogram Maker

Можете да најдете решенија овде

БГ БГ

Направете го Генограмот онлајн брзо

Направете Генограм

Откријте повеќе алатки

ORM дијаграмORM дијаграм Дијаграм на дрвоДијаграм на дрво Мапа на умотМапа на умот ORG графиконORG графикон Графикон на тековиГрафикон на текови ВремепловВремеплов Графикон PERTГрафикон PERT Гант графиконГант графикон ЕР дијаграмЕР дијаграм Концептна картаКонцептна карта UML дијаграмUML дијаграм Дијаграм со рибини коскиДијаграм со рибини коски