Форми и стрели

Бројни форми и стрелки за закажување проекти

Вообичаено користените форми или пресвртници на графиконот PERT се заоблени и правоаголни. Освен обичните правоаголни форми, MindOnMap PERT Chart Maker обезбедува правоаголни пресвртници со филетирани агли за креирање на PERT графикони онлајн. И можете директно да внесувате текстови или броеви во овие форми. Нивните бои исто така лесно се менуваат. Покрај тоа, постојат секакви стрелки за поврзување на пресвртници. И можете да уредувате зборови долж стрелката за да ја опишете секоја задача.

Направете PERT графикон

Шаблони за графикони PERT за различни задачи

PERT графиконите може да закажат или опишуваат многу проекти или задачи, како што се маркетинг на содржина, лансирање веб-локации, дизајнирање објекти итн. Оттука, за да се направи PERT графиконот и следењето на проекти поудобно и побрзо, MindOnMap нуди различни шаблони и примери на PERT графикони. Освен тоа, овој генератор на графикони PERT обезбедува различни бои за овие шаблони, што би можело да му овозможи на вашиот PERT графикон да биде професионален и погоден за различни прилики.

Направете PERT графикон
Шаблони за графикони на Перт
Сподели Перт графикон онлајн

Споделете PERT графикони онлајн и зачувајте на локално

Откако ќе го завршите вашиот PERT графикон со MindOnMap, можете лесно да го споделите со вашите колеги или соиграчи за да ги распределите задачите, што го прави вашиот проект комплетен во контекст. Ако мрежата на вашата канцеларија на работното место е слаба, можете исто така да го извезете вашиот PERT графикон на локално и да го прикажете преку проекторот за да можете да ги усогласите задачите без одлагање. И излезните формати на табелата PERT се различни: PNG, JPG, SVG и PDF.

Направете PERT графикон

Зошто да изберете MindOnMap PERT Chart Maker

Како да направите PERT графикон онлајн

Чекор 1. Влезете во MindOnMap

Кликнете Направете PERT графикон на банерот или кликнете на Create Your Mind Map на почетната страница за да се најавите и да влезете во работниот простор.

Чекор 2. Одете на дијаграмот на текови

Потоа треба да ја изберете опцијата Flowchart со најмоќните и професионални функции.

Чекор 3. Направете PERT графикон

Откако ќе ја внесете функцијата Табела на текови и ќе го изградите платното, прво треба да ги закажете секвенците на вашите задачи и да ги земете предвид нивните односи. Следно, можете да повлечете Правоаголник или Круг од левиот панел до платното, да ги нумерирате, да користите стрелки за да ги поврзете и да ги внесете нивните зависности од стрелките.

Чекор 4. Споделете со колегите

Конечно, зачувајте го вашиот PERT графикон, кликнете на копчето Сподели за да ја добиете врската со графиконот и испратете ја до вашите колеги да управуваат со вашиот проект.

Вклучи Mindonmap Изберете дијаграм на текови Направете Перт графикон Графикон за извоз на ORG

Шаблони за графикони PERT од MindOnMap

Слика

Креирај сега

Слика

Креирај сега

Слика

Креирај сега

БГ БГ

Што велат нашите корисници

Најчесто поставувани прашања за MindOnMap PERT Chart Maker

Можете да најдете решенија овде

Рекламирајте Рекламирајте

Слободно брзо да се направи PERT графикон

Направете PERT графикон

Откријте повеќе алатки

ORM дијаграмORM дијаграм Дијаграм на дрвоДијаграм на дрво Мапа на умотМапа на умот Органска табелаОрганска табела ВремепловГрафикон на текови Создавач на временска линијаВремеплов ГенограмГенограм Гант графиконГант графикон ЕР дијаграмЕР дијаграм Концептна картаКонцептна карта UML дијаграмUML дијаграм Дијаграм на дрвоДијаграм на рибина коска