Како да додадете лице на фотографија на компјутер и мобилен телефон

Викторија Лопез25 март 2024 годинаКако да

Дали сакате да додадете личност на фотографија? Па, може да му даде друг вкус на вашата слика, што ја прави попривлечна и задоволувачка. Значи, ако имате фотографија и сакате да ја вметнете во друга слика, тогаш сте во вистинската статија. Во оваа објава, ќе ве научиме како да вметнете личност во друга фотографија користејќи онлајн алатки, на компјутер и на уредите на вашиот мобилен телефон. Така, ако сакате да дознаете повеќе за како да додадете личност на фотографија, веднаш проверете овде!

Додадете лице на фотографијата

Дел 1. Како да отсечете лице пред да додадете на фотографија

Во однос на уредувањето, постојат некои околности кога треба да додадете личност на друга слика. Можеби сакате да имате друга позадина за личноста или да ја направите попривлечна за гледање. Но, кога додавате личност на друга фотографија, најдоброто нешто што мора да направите е да ја исечете личноста прво на фотографија. Со тоа, можете да го уредите и да го ставите во друга слика. Значи, ако барате помош прво да ја исечете вашата слика пред да ја додадете на друга фотографија, ние сме тука да ве водиме.

Најдобрата онлајн алатка што треба да ја користите за да ја постигнете вашата цел е Бесплатен онлајн отстранувач на позадина MindOnMap. Една од неговите основни карактеристики е да се отстрани позадината на сликата на разбирлив метод. Со ова, можете да отсечете личност од фотографија без никаква мака. Настрана од тоа, алатката може дури и автоматски да ја отстрани позадината на сликата, што ја прави погодна за сите корисници. Плус, неговиот главен интерфејс е јасен, така што можете да ги разберете сите функции што ви се потребни кога ја користите алатката.

Покрај тоа, MindOnMap е бесплатен 100%. За разлика од другите онлајн алатки, не мора да купувате претплата за да уживате во севкупните карактеристики на алатката. Со тоа, ако барате практично средство за отстранување на позадината на сликата со едноставен процес, најдобро е веднаш да ја користите алатката на вашиот прелистувач. За да ви даде повеќе идеја за отсекување на личноста од фотографија, можете да ги проверите чекорите подолу.

1

Пристап Бесплатен онлајн отстранувач на позадина MindOnMap на вашиот прелистувач. После тоа, отворете ја папката на вашиот компјутер со кликнување на копчето Подигни слика. Откако ќе се појави папката, прелистајте ја сликата што сакате да ја отсечете и почекајте го процесот на поставување.

Пристапете ја алатката за поставување слика
2

Откако сликата е веќе поставена, можете да видите дека нејзината позадина е веќе елиминирана. Можете да ја видите сликата без позадина во делот Преглед. Со тоа, можете да ја зачувате фотографијата што сте ја отсекла со кликнување на копчето Преземи.

Кликнете на копчето Преземи Зачувај фотографија

Дел 2. Како да додадете луѓе во фотографии на компјутер

Откако ќе добиете фотографија од лице без позадина со помош на MindOnMap Background Remover, можете да користите Adobe Photoshop за да го поставите лицето на вашите други фотографии. Оваа програма за преземање може да ви помогне да го добиете посакуваниот резултат бидејќи може да ја обезбеди речиси секоја функција што ви треба. Може дури и да ви помогне да отстраните позадина на сликата и да го прикачите главниот предмет на друга фотографија, особено при правење друга позадина. Плус, можете да пристапите до отстранувач на позадина на различни платформи, како што се оперативните системи Mac и Windows. Меѓутоа, бидејќи програмата е напреден софтвер за уредување, само професионалци можат да работат со неа. Тоа е затоа што Adobe има бројни функции со кои може да се сретнете при стартување на главниот интерфејс. Исто така, не е целосно бесплатен. Adobe може да понуди само 7-дневен бесплатен пробен период. Откако ќе истече пробниот период, мора да го добиете неговиот план за претплата за постојано да го користите. Значи, погледнете го методот подолу и научете како да додадете лице на слика користејќи Photoshop.

1

Преземи Adobe Photoshop на вашите Windows или Mac компјутери. Потоа, откако ќе го стартувате софтверот, одете во опцијата File > Open за да ја отворите исечената фотографија и друга слика.

2

Потоа, можете да кликнете и да ја повлечете сликата од друга фотографија. Можете да ја промените големината на сликата за да ја вклопите во друга фотографија што ја имате.

Кликнете Повлечете на друга фотографија
3

Ако сте задоволни со резултатот, можете да ја зачувате сликата со кликнување на опцијата Датотека > Зачувај како. Со тоа, можете да имате изменета слика.

Датотека Зачувај како уредена слика

Дел 3. Како да додадете лице на фотографија на iPhone

Ако сте корисник на iPhone, можете да го користите Фотособа: Уредувач на ВИ за фотографии апликација. Со оваа апликација, можете да исечете личност и да ја додадете на друга слика што ја имате. Исто така, нуди лесен процес, што го прави едноставен за користење за сите корисници. Уште повеќе, можете да ја користите нејзината алатка за вештачка интелигенција за да додадете друга фотографија на некоја личност. Сепак, има некои недостатоци што мора да ги научите. Има моменти кога апликацијата прикажува некои вознемирувачки реклами за време на процесот. Потребна е и интернет конекција за да се изврши. Можете да ги проверите чекорите подолу за да научите како да додадете лице на фотографија со помош на iPhone.

1

Преземете и инсталирајте го Фотособа: Уредувач на ВИ за фотографии апликација на вашиот iPhone. Потоа, додајте ја саканата слика.

2

После тоа, можете да ја користите неговата AI функција за автоматски да додавате друга слика. Потоа, можете да ја изберете вашата претпочитана слика.

3

Откако ќе завршите, можете да започнете со кликнување на опцијата Извоз за да ја зачувате изменетата слика на вашиот уред.

Додадете лице на Photo iPhone

Дел 4. Како да додадете лице на фотографија на Андроид

За да додадете лице на фотографија на Android, користете ја апликацијата Cut Paste Photo. Со оваа апликација, можете ефективно да додадете слика на друга фотографија. Можете дури и да ја користите неговата автоматска гума за бришење на позадината пред да ја додадете на друга фотографија. Настрана од тоа, апликацијата може да ви помогне да ја зачувате конечната слика за само секунда, што ја прави удобна апликација за сите. Но, апликацијата не е толку лесна за користење. Има моменти кога треба отстранете ја позадината на сликата рачно, што може да потрае. Исто така, некои функции се тешко разбирливи, особено кога сте нови во апликацијата. Но, ако сакате да ја користите апликацијата за додавање лице на друга фотографија, видете ги дадените методи подолу.

1

Пристапете до Исечете залепете фотографија апликација на вашиот Андроид. Потоа, стартувајте го за да започне процесот.

2

Потоа, додајте ја фотографијата што ја отсековте од апликацијата и изберете ја опцијата Вчитај слика во заднина. Откако ќе завршите, можете да ја промените големината на фотографијата врз основа на вашите преференции. После тоа, кликнете на знакот Проверете.

3

Потоа, притиснете ја опцијата Зачувај од горниот интерфејс за да ја зачувате изменетата фотографија на вашиот уред со Android.

Додадете лице на Фото Андроид

Дел 5. Најчесто поставувани прашања за тоа како да додадете личност на фотографија

Како да фотошопирате некого во слика?

Стартувајте ја програмата и отворете ја саканата слика во Photoshop. После тоа, копирајте ја и залепете ја сликата на личноста во вашата главна слика. Потоа, можете да користите маска за слоеви околу сликата на личноста за да ја отстраните позадината. После тоа, можете да ја прилагодите експозицијата, боите, големините и повеќе за читање непречено уредување.

Што е бесплатна апликација за додавање на личноста на фотографијата?

Постојат различни апликации што можете да ги користите за бесплатно додавање лице на фотографија. Ја вклучува апликацијата Cut Paste Photo. Откако ќе ја инсталирате апликацијата, веќе можете да започнете да додавате личност на друга фотографија без да платите ниту денар.

Како да додадам личност на постоечка фотографија?

Ќе ви треба корисен софтвер за уредување слики за да додадете лице на постоечка фотографија. Можете да го користите Fotor како уредник за да ја завршите вашата задача. Се што ви треба е да ја посетите веб-страницата и да ја вметнете фотографијата. После тоа, можете да вметнете друга фотографија што може да ви послужи како позадина, заедно со личноста од друга фотографија. После тоа, веќе можете да започнете со процесот на зачувување за да ја преземете изменетата слика.

Заклучок

Благодарение на овој водич, научивте како да додадете личност на фотографија на најефикасен начин. Исто така, ако сакате прво да исечете фотографија пред да ја додадете на друга фотографија, користете Бесплатен онлајн отстранувач на позадина MindOnMap. Со ова, можете ефикасно и без напор да отсечете личност од фотографијата.

Направете умствена мапа

Направете ја вашата умствена мапа како што сакате

MindOnMap

Лесен за употреба креатор на мапирање на мислите за визуелно да ги нацрта вашите идеи онлајн и да инспирира креативност!