2 ефективни начини како да ја промените позадината на приказната на Инстаграм

Викторија Лопез26 јануари 2024 годинаКако да

Дали сте љубопитни за како да ја смените бојата на позадината на приказната на Инстаграм? Ако е така, ги имаме најдобрите упатства за вас. Како што сите знаеме, менувањето на позадината на сликата може да биде корисно на многу начини. Може да даде друг вкус или влијание на некои гледачи. Исто така, може да стане уникатно ремек дело, особено за корисниците. Во овој водич, ќе ви ги покажеме двата ефективни начини за ефективно менување на бојата на позадината на сликата. Со ова, ќе имате опции за тоа кој метод го претпочитате, што може да ви одговара. Затоа, без дополнително одложување, веднаш одете на оваа објава и истражете сè.

Променете ја бојата на позадината во приказната на Инстаграм

Дел 1. Како да ја смените бојата на позадината на Инстаграм приказната

Ако сакате да ја промените бојата на позадината на Инстаграм, можете да го направите тоа следејќи ги чекорите подолу. Но, пред тоа, дозволете ни да ви дадеме едноставни информации за Instagram. Па, Instagram е апликација што можете да ја користите за објавување фотографии, видеа, макари и многу повеќе. Можете дури и да ја додадете вашата приказна, која може да трае до 24 часа. Настрана од тоа, тоа не е само добра платформа за објавување на социјалните медиуми. Совршена е и како апликација за комуникација. Со помош на Instagram, можете да комуницирате со други корисници, без разлика каде се наоѓаат. Уште повеќе, обезбедува и основни функции за уредување што ќе ги користите за подобрување на вашите датотеки. Можете да користите различни ефекти, да исечете фотографија, да додавате позадина и многу повеќе. Значи, бидејќи нашата главна цел е да ја промениме бојата на позадината на сликата, тогаш сте на вистинското место. Доколку не сте свесни, апликацијата Instagram може да ја промени бојата на позадината на вашата слика. Со неговата алатка за цртање, можете да ја менувате позадината со различни бои. Сепак, менувањето на бојата на позадината е предизвик. Треба да ја додадете бојата рачно, што може да одземе многу време за некои корисници. Значи, ако сакате да знаете како да ја промените бојата на позадината во приказната на Инстаграм, можете да ги следите ефективните методи подолу.

1

Преземете и стартувајте го Инстаграм апликација на вашиот мобилен телефон. Потоа, од горниот лев интерфејс, кликнете на копчето Плус. Откако ќе завршите, можете да ја изберете сликата што сакате да ја уредите од вашиот телефон.

Кликнете на копчето Плус
2

Откако ќе ја додадете фотографијата, одете до горниот десен интерфејс и кликнете на опцијата со три точки. Потоа, мора да ја притиснете функцијата Draw. Кога ќе завршите со кликнување, на екранот на вашиот телефон ќе се појават различни бои.

Притиснете ги точките
3

Од долниот интерфејс, изберете ја претпочитаната боја како позадина. После тоа, притиснете и задржете го екранот најмалку 1-3 секунди. Потоа, ќе видите дека бојата ќе се појави на вашиот екран.

Изберете претпочитана боја
4

Како што можете да видите, целиот екран е покриен со бојата што сте ја избрале. За да го прикажете главниот предмет од фотографијата, користете ја функцијата Бришач од горниот интерфејс. Користете го за да ја избришете бојата за да го видите главниот предмет на фотографијата.

Користете ја функцијата Бришач
5

Ако сте задоволни со конечниот резултат, можете да продолжите со процесот на заштеда. За да го направите тоа, одете на горниот интерфејс и притиснете го знакот Проверете. Кога ќе завршите, веќе можете да ја прикачите во вашата приказна и да ја зачувате на вашиот телефон.

Зачувај го конечниот резултат

Со овој метод, добивате идеја како да ја промените бојата на позадината за вашата приказна на Инстаграм. Значи, ако претпочитате да ја менувате позадината на сликата на апликацијата Instagram, можете да се потпрете на горенаведените методи.

Дел 2. Како да ја промените бојата на позадината на сликата за приказната на Инстаграм

Покрај користењето на апликацијата Instagram за отстранување на позадини на слики, постои уште една сигурна алатка што можете да ја користите. За да отстраните позадина на сликата за вашата приказна на Инстаграм, можете да го користите MindOnMap Free Background Remover Online. Па, во споредба со користењето на Instagram, процесот на отстранување и менување на позадината од сликата е едноставен. Може дури и автоматски да ја отстрани позадината на сликата. Со ова, веќе можете да продолжите со процесот на промена на бојата. И MindOnMap може да понуди различни бои што ви се потребни за време на процесот. Плус, во споредба со апликацијата Instagram, алатката ви овозможува автоматски да ја додавате бојата на позадината. Со ова, не мора рачно да ја додавате бојата исто како она што сте го научиле кога користите Instagram. Покрај тоа, покрај промената на бојата на позадината, постои уште една карактеристика што можете да ја користите. Онлајн алатката нуди и функција за сечење. Функцијата е способна да ги отстрани несаканите делови од вашите слики, што ја прави корисна за корисниците. И на крај, во однос на пристапноста, можете да пристапите до алатката на различни веб-платформи. Можете да го користите на Google, Safari, Opera, Edge, Firefox и многу повеќе. Значи, ако сакате да научите како да ја промените позадината за вашата приказна на Инстаграм, проверете ги едноставните упатства подолу.

1

Отворете го вашиот прелистувач од вашиот компјутер. После тоа, посетете ја главната веб-страница на Бесплатен онлајн отстранувач на позадина MindOnMap. Потоа, кликнете на копчето Постави слики. Кога ќе се појави папката со датотеки, изберете ја сликата што сакате да ја уредите.

Кликнете Постави Додај слика
2

Откако ќе ја додадете фотографијата од вашиот компјутер, ќе видите дека алатката автоматски ќе ја отстрани позадината на сликата. Од левиот интерфејс, изберете го делот Уреди. Откако ќе завршите, ќе видите дека алатката ќе ве стави на друг интерфејс.

Изберете Уреди дел
3

Кога ќе завршите со изборот на Уредување дел, веќе можете да продолжите со процедурата за промена на бојата на позадината. Одете на горниот интерфејс и изберете ја претпочитаната боја. После тоа, можете да започнете со преземање на изменетата слика. Можете исто така да го споделите на вашиот телефон и да го ставите на вашата приказна на Инстаграм.

Преземете го уредено видео

Дел 3. Совети за Instagram Story

Дали ги барате најдобрите совети што можете да ги примените за да имате ефективна приказна на Инстаграм? Во тој случај, мора да продолжите на овој дел. Погледнете ги деталите подолу и научете едноставни работи што можете да ги правите кога прикачувате приказна на Инстаграм.

◆ Уверете се дека фотографијата е јасна.

◆ Кога поставувате приказна, проверете дали бојата не е премногу светла или премногу темна.

◆ Кога отстранувате позадина, секогаш не заборавајте да ги елиминирате сите вишок елементи на неа.

◆ Прво можете да ја исечете фотографијата ако сакате да ги избришете несаканите рабови од фотографијата.

◆ Можете да ја користите нејзината функција за уредување за да ја подобрите вашата фотографија пред да ја поставите.

◆ Секогаш имајте го предвид квалитетот на сликата.

Дел 4. Најчесто поставувани прашања за промена на бојата на позадината во приказната на Инстаграм

Како ја менувате бојата на позадината на вашата слика на Инстаграм?

Можете да ја користите апликацијата Instagram за да ја промените бојата на позадината на сликата. Прво е да го отворите Instagram на вашиот мобилен телефон. После тоа, кликнете на симболот Плус и додадете ја сликата што сакате да ја уредите. Потоа, ќе ги видите трите точки на десниот интерфејс. Притиснете го и користете ја функцијата Draw. Откако ќе завршите, одберете ја саканата боја. Потоа, ќе видите дека целиот екран е во целосна боја. Користете ја алатката за бришење и избришете ја бојата за да го прикажете главниот предмет на фотографијата.

Како да го промените градиентот на заднината на Инстаграм?

Сè што ви треба е да ја користите алатката за градиент. За да го направите тоа, кликнете на копчето Плус од апликацијата Instagram. Потоа, додадете ја сликата и изберете ја функцијата Draw од трите точки. После тоа, можете да ја видите алатката за градиент на горниот интерфејс. Користете го за да додадете позадина на вашата фотографија.

Како да ја направите позадината црна на приказна на Инстаграм?

Откако ќе ја додадете сликата на Instagram, одете до симболот со три точки и изберете ја функцијата Draw. После тоа, ќе видите различни бои и изберете ја црната боја. Притиснете и задржете го екранот до 1-3 секунди и екранот ќе стане црн. После тоа, користете ја алатката за бришење за да го видите главниот предмет од сликата. Откако ќе завршите, веќе можете да ја имате сликата со црна позадина.

Заклучок

Овој пост ве научи како да ја смените бојата на позадината на приказната на Инстаграм. Сепак, предизвик е да се смени позадината со неговиот комплициран процес. Значи, ако сакате ефективно да ја промените бојата на позадината на сликата, користете Бесплатен онлајн отстранувач на позадина MindOnMap. Оваа онлајн алатка може да понуди беспрекорен начин за менување на бојата на позадината на сликата. Плус, има едноставен кориснички интерфејс, што го прави погоден за сите корисници.

Направете умствена мапа

Направете ја вашата умствена мапа како што сакате

MindOnMap

Лесен за употреба креатор на мапирање на мислите за визуелно да ги нацрта вашите идеи онлајн и да инспирира креативност!