5 најневеројатни генератори на инфографик со вештачка интелигенција

Џејд Моралес23 мај 2024 годинаПреглед

Во оваа модерна ера, инфографиците станаа сигурна алатка за презентирање на комплицирани информации во привлечен формат. Може да им помогне на корисниците да ги направат податоците поедноставни за разбирање, наместо да прикажува формат на текст. Со унапредувањето на оваа алатка напојувана со вештачка интелигенција, полесно ќе биде креирањето на неверојатен инфографик. Значи, ако сакате автоматски да генерирате сопствен инфографик, тогаш постои причина да ја прочитате оваа рецензија. Тука сме да ги обезбедиме сите најкорисни и најкорисни генератори на инфографик со вештачка интелигенција што можете да ги користите за да ја постигнете вашата задача. Исто така, ќе ги запознаете нивните карактеристики и ограничувања за да ви дадете повеќе сознанија за нивните различни способности. Со тоа, најдобро би било да го прочитате овој пост и да разговараме за сè АИ инфографски генератори.

Генератор на инфографик со вештачка интелигенција

Дел 1. Што е генератор на инфографик со вештачка интелигенција

Генераторите на инфографик со вештачка интелигенција може да ви помогнат да генерирате инфографик автоматски со вештачка интелигенција. Со овие алатки, не мора рачно да креирате визуелни презентации. Сè што ви треба е да го додадете вашиот потсетник и алатката ќе ја започне процедурата за генерирање инфографик. Па, една од најдобрите функции на овие алатки е функцијата текст во инфографик. Откако ќе ја вметнете темата, алатката ќе ја анализира и ќе го понуди резултатот што ви треба. Плус, добрата работа што може да ја сретнете од алатките е дека тие можат да обезбедат шаблони што можете да ги користите. Затоа, ако сакате полесно и побрзо да креирате инфографик, можете да се потпрете на креатор на инфографик со вештачка интелигенција.

Инфографски алатки Најдобро за Рејтинг
Appy Pie Создавање инфографика со брз процес на генерирање. Trustpilot
4.6
Пиктографик Може да генерира инфографика со различни обезбедени шаблони. Каптера
4.8
Одмазда Може да генерира инфографик со еден клик. Trustpilot 4.2
Висме Може да понуди одлични инфографици со различни стилови. Каптера
4.5
ChartMaster AI Генерирање инфографика со висока точност. YesChat AI
4.8

Дел 2. Производител на инфографик со вештачка интелигенција на Appy Pie

Инфографик на Appy Pie AI

Како работи

Еден од најдобрите креатори на инфографик со вештачка интелигенција што можете да го користите е Инфографик со вештачка интелигенција на Appy Pie. Со оваа алатка, можете ефективно да ја генерирате вашата визуелна презентација. Па, алатката работи едноставно. Сè што ви треба е да креирате корисен потсетник во полето за текст. После тоа, алатката ќе го анализира вашиот потсетник и ќе започне да генерира инфографик врз основа на дадената порака. Во однос на стилот, нема да бидете разочарани бидејќи може да обезбеди различни стилови. Исто така, неговата точност е на највисоко ниво. Може да го даде инфографикот што ви треба врз основа на текстот што сте го внеле. Со тоа, нема да добиете никакви погрешни информации по процедурата за генерирање на инфографик. Уште повеќе, може да понуди различни шаблони, за да можете да ги изберете вашите претпочитани шаблони за генерирање на вашата визуелна презентација.

Карактеристики

◆ Процесот на генерирање на инфографик е брз и лесен.

◆ Може да обезбеди различни шаблони со различни категории, како што се споредба, добротворни цели, образовни и многу повеќе.

◆ Може да понуди опција за прилагодување што им овозможува на корисниците да креираат празни инфографици и да ги уредуваат.

Цена

◆ $8,00/месец

Недостатоци

◆ Алатката бара прво да се најавите пред да генерирате инфографик.

◆ Приспособувањето на инфографиката има ограничувања при користење на бесплатната верзија.

Дел 3. Пиктографик

Инфографик на PiktoChart AI

Како работи

Пиктографик е уште еден корисен генератор на инфографик со вештачка интелигенција што можете да го користите. Исто како и алатката погоре, PiktoChart работи врз основа на дадениот текст или барање. Со овие инструкции, оваа алатка за вештачка интелигенција може да го обезбеди инфографикот што го сакате. Исто така, добрата работа овде е што може да генерира инфографики побрзо и помазно. Неговото ниво на точност е исто така добро бидејќи може да го даде посакуваниот резултат. Исто така е способен да обезбеди различни шаблони. Со тоа, можете да го изберете саканиот стил, кој може да ве направи задоволни по процесот на генерирање на инфографик.

Карактеристики

◆ Може непречено да генерира инфографика.

◆ Алатката може да понуди различни шаблони врз основа на категориите.

◆ Поддржува заеднички карактеристики.

Цена

◆ $14,00/месец

Недостатоци

◆ Бесплатната верзија има ограничени функции и шаблони за употреба.

◆ Ви овозможува да преземете само 2 презентации на бесплатната верзија.

Дел 4. Одмаздување

Инфографик Venngage AI

Како работи

Ако сакате да креирате инфографик користејќи вештачка интелигенција, тогаш можете да се обидете да го користите Venngage. Тоа е меѓу најдобрите алатки за визуелна презентација што може да ви помогне едноставно да креирате инфографик. Со оглед на тоа што е алатка напојувана со вештачка интелигенција, таа работи магично. За да генерирате инфографик, најдоброто нешто што треба да направите е да го вметнете текстот од полето. После тоа, кликнете Генерирај, за да започнете со процесот. Исто така, може да понуди различни стилови и шаблони кои можат да ви помогнат да изберете креативен и уникатен резултат. Плус, во однос на неговата прецизност, може да обезбеди точни и детални податоци, што го прави меѓу најдобрите и најмоќните генератори на инфографски ВИ за работа.

Карактеристики

◆ Може да креира инфографик со еден клик.

◆ Алатката може да понуди различни стилови и шаблони за создавање уникатен излез.

◆ Им овозможува на корисниците да го прилагодат излезот.

Цена

◆ $10,00/месец

Недостатоци

◆ Има моменти кога процесот на генерирање инфографик е бавен.

◆ Има само пет достапни дизајни за бесплатната верзија.

Дел 5. Висме

Инфографик Visme AI

Како работи

Друг најдобар генератор на инфографик со вештачка интелигенција од текст е Висме. Работи непречено со прифаќање на сите инструкции што можете да ги дадете. Можете да разговарате со неговиот четбот за да можете да ги вметнете сите ваши грижи за посакуваното изработка на инфографик. Покрај тоа, алатката може да обезбеди точна содржина по вметнувањето на промптот. Со тоа, не треба да се грижите за неговата точност. Плус, Visme може да понуди различни стилови и шаблони. Значи, ако барате различни дизајни кои одговараат на вашата тема, можете да го сторите тоа. Затоа, можете да управувате со Visme ако сакате ефективно да генерирате инфографик.

Карактеристики

◆ Може да прави инфографици со различни стилови.

◆ Може да обезбеди различни шаблони.

◆ Алатката е способна да креира различни визуелни презентации.

Цена

◆ $29,00/месец

Недостатоци

◆ Некои од шаблоните не се толку привлечни.

◆ Корисничкиот интерфејс може да биде комплициран за други корисници.

Дел 6. ChartMaster AI

Инфографик ChartMaster AI

Како работи

Ако сакате бесплатна вештачка интелигенција генератор на инфографик, употреба ChartMaster AI. Оваа алатка има можност лесно и непречено да го претвори вашиот текст во инфографика. Работи со примање на вашите разговори или текст за темата што сакате да ја вклучите во вашиот излез. Исто така, ќе побара детални информации за да можете да очекувате точен резултат по процедурата за генерирање инфографик. Уште повеќе, корисничкиот интерфејс е едноставен за разбирање, што го прави одлична алатка за сите корисници. Единствениот недостаток овде е тоа што алатката не е способна да обезбедува шаблони и стилови. Тоа покажува само еден резултат по процесот.

Карактеристики

◆ Може да понуди одличен инфографик.

◆ Алатката може да даде точен резултат по процесот.

Цена

◆ $8,00/месец

Недостатоци

◆ Понекогаш, процесот на генерирање на инфографик трае многу време.

◆ За разлика од другите алатки, потребни се детални инструкции за да се добие инфографик.

Дел 7. Бонус: Најдобар производител на инфографики

Ако сакате рачно да креирате одличен инфографик, можете да го користите MindOnMap. Со оваа корисна алатка, можете лесно и ефикасно да го постигнете посакуваниот резултат. Тоа е затоа што можете да ги добиете сите функции и елементи што ви се потребни. Вклучува различни форми, текст, бои, линии и многу повеќе. Можете дури и да направите шарен текст со употреба на функцијата за боја на фонт. Плус, алатката дури може да понуди различни теми. Со тоа, можете да го направите вашиот инфографик совршено со различни стилови. Дополнително, друга карактеристика што може да ја сретнете овде е функцијата за автоматско зачувување. Алатката автоматски ќе го зачува вашиот излез секогаш кога ќе правите промени во него. Значи, ако случајно ја затворите алатката, вашиот инфографик нема да се изгуби, што ја прави неверојатна алатка за сите. Понатаму, MindOnMap може да понуди и онлајн и офлајн верзии. Можете да ја преземете алатката или да започнете да работите на интернет. На овој начин, без разлика која платформа ја користите, ракувањето со алатката не е предизвикувачка задача. Затоа, ако барате исклучителен производител на инфографици, користете MindOnMap и истражете ги неговите севкупни функционалности.

Инфографик со вештачка интелигенција на MindOnMap
Бесплатно преземање

Безбедно преземање

Бесплатно преземање

Безбедно преземање

Дел 8. Најчесто поставувани прашања за генератор на инфографик со вештачка интелигенција

Дали постои вештачка интелигенција што може да креира инфографика?

Дефинитивно да. Различни алатки напојувани со вештачка интелигенција може да ви помогнат да креирате инфографици. Некои од алатките што можете да ги користите се Visme, Venngage, Appy Pie и многу повеќе. Можете да пристапите до овие алатки, да го вметнете вашиот потсетник, а потоа веќе можете да ја имате посакуваната инфографика.

Може ли ChatGPT да генерира инфографик?

Ако го користите бизнис планот, тогаш можете да го користите ChatGPT за да генерирате инфографик. Сè што ви треба е да го вметнете потсетникот што е поврзан со вашата сакана тема. После тоа, можете да започнете да генерирате инфографик.

Каде можам да направам инфографски постер?

Постојат различни платформи што можете да ги користите за да креирате инфографски постер. Може да се обидете да користите Venngage, PiktoChart, Visme и други онлајн алатки. Исто така, ако сакате рачно да креирате инфографик, користете MindOnMap. Може да ги понуди сите елементи што ви се потребни за да имате одличен инфографски постер.

Заклучок

Ова АИ генератор на инфографик прегледот ви помага да ја истражите најдобрата алатка со која можете да работите за автоматско генерирање на инфографик. Така, можете да ја изберете најдобрата алатка што ви одговара за креирање инфографик. Исто така, ако сакате рачно да креирате инфографик, користете MindOnMap. Оваа алатка ви овозможува совршено да креирате инфографик бидејќи може да обезбеди сè што ви треба.

Направете умствена мапа

Направете ја вашата умствена мапа како што сакате

MindOnMap

Лесен за употреба креатор на мапирање на мислите за визуелно да ги нацрта вашите идеи онлајн и да инспирира креативност!