6 неспоредливи графички организатори на мапи со меурчиња [офлајн и онлајн]

Џејд Моралес02 декември 2022 годинаПреглед

Дали сакате да ги распоредите вашите идеи преку мапирање со меурчиња, но не знаете каде да го направите тоа? Потоа, можеме да ви помогнеме да дадете решение за тој вид на неволја. Ќе ве запознаеме со најдобрите и највпечатливите креатор на карти со меурчиња можеш да користиш. Овие алатки се достапни онлајн и офлајн, така што можете да имате многу опции во врска со тоа со кој создавач на мапи на меурчиња можете да управувате и која платформа можете да ја користите. Покрај тоа, овој напис ќе ги обезбеди предностите и недостатоците на апликацијата за да ви покаже поглед на тоа што да очекувате додека правите мапа со меурчиња. За да дознаете повеќе детали, љубезно прочитајте ја оваа статија.

Создавач на карти со меурчиња

Дел 1: 3 онлајн создавачи на мапи на големи меурчиња

1. MindOnMap

Онлајн MindOnMind

За да ја откриете најдобрата апликација за мапа со меурчиња, можете да се обидете да ја користите MindOnMap. Ова е бесплатен онлајн создавач на карти со меурчиња што можете да го најдете. Оваа алатка може да ви помогне да ги распоредите вашите идеи од главната тема до подтемите на вашите мисли. Исто така, оваа онлајн алатка нуди различни елементи за да ја направи вашата мапа со меурчиња поорганизирана и посовршена, како што се различни форми, линии, текст, стилови на фонтови, дизајни, стрелки и друго. Покрај тоа, MindOnMap обезбедува подготвени за употреба шаблони каде што можете да ги внесете вашите идеи директно во шаблоните што ги користите. Покрај тоа, додека ја креирате вашата карта со меурчиња, можете автоматски да ја зачувате вашата работа бидејќи една од одличните карактеристики на оваа апликација е Автоматско зачувување. На овој начин, не треба да се грижите за вашата работа ако случајно ја затворите апликацијата. Исто така, можете да го зачувате вашиот конечен излез во различни формати, како што се JPG, PNG, PDF, SVG, DOC и многу повеќе. Овој создавач на карти со меурчиња е достапен во сите прелистувачи како Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Microsoft Edge и многу повеќе, што го прави удобен за сите корисници. MindOnMap нуди и интуитивен интерфејс и лесни за следење инструкции за правење мапа со меурчиња, која е погодна за непрофесионални корисници. Понатаму, настрана од создавање мапа со меурчиња, можете да правите повеќе илустрации користејќи ја оваа апликација, како мапа на емпатија, дијаграм на афинитет, дијаграм на пајак, карта на засегнати страни и многу повеќе. Можете исто така да се потпрете на оваа апликација за да креирате преглед на статија, проект план, план за односи итн. Со сите овие добри работи што ги откривте од овој онлајн софтвер, MindOnMap се смета за еден од најистакнатите создавачи на карти што можете да ги најдете на интернет.

Бесплатно преземање

Безбедно преземање

Бесплатно преземање

Безбедно преземање

ЗА

  • Нуди различни бесплатни и подготвени за употреба шаблони.
  • Обезбедува вредни алатки.
  • Нуди процес на автоматско зачувување.
  • Апликацијата е бесплатна 100%.
  • Погоден за правење мапи или илустрации како што се мапи со меурчиња, дијаграми на афинитет, мапи на засегнати страни, мапи за емпатија и многу повеќе.
  • Има интуитивен интерфејс со основни водичи.
  • Совршен и погоден за почетници.

КОНС

  • Се препорачува интернет конекција за ракување со апликацијата.

2. Визуелна парадигма

Онлајн визуелна парадигма

Друга сигурна онлајн алатка за мапа на меурчиња што можете да ја испробате е Визуелна парадигма. Ова е креатор што ви овозможува без напор да започнете да правите мапи со меурчиња. Овој онлајн софтвер ги обезбедува алатките што ви се потребни за да направите мапа со меурчиња, како што се форми, текст, линии, различни бои, теми и многу повеќе. Исто така, овој бесплатен создавач на дијаграми со меурчиња има различни бесплатни шаблони. Покрај тоа, кога ќе завршите со креирањето на вашата карта, сè уште можете да ги уредувате и прегледувате директно во производите на MS Office како Excel, Word, OneNote и многу повеќе. Сепак, пристапната верзија на оваа апликација има многу ограничувања. Може да добиете само основни шаблони, симболи на дијаграми, типови графикони и многу повеќе. Исто така, не можете да ракувате со оваа алатка ако немате пристап до интернет.

ЗА

  • Одлично за креирање на мапа со меурчиња.
  • Обезбедува бројни алатки, како што се форми, текст, бои, теми и многу повеќе.
  • Погоден за почетници.

КОНС

  • Купете ја претплатата за да ги искусите сите одлични карактеристики.
  • Силно се препорачува интернет конекција.

3. Меурчиња.САД

Онлајн Меурчиња Меурчиња

Меурчиња ви овозможува разумно и визуелно да ги распоредите вашите мисли. Оваа алатка ќе ви овозможи повеќе да се фокусирате на вашите идеи и задачи. Со помош на оваа онлајн алатка, можете да направите огромна и организирана мапа со меурчиња. Можете да ја извезувате вашата карта во неколку формати како JPG, PNG и текст. Покрај тоа, овој софтвер нуди различни теми со шаблони за да ви помогне лесно да ја креирате вашата карта. Сепак, процесот на потпишување овде одзема многу време, што одзема многу време за корисниците. Покрај тоа, користејќи ја бесплатната верзија можете да направите само три мапи. Исто така, Bubbls бара интернет конекција за да работи.

ЗА

  • Погоден за напредни и непрофесионални корисници.
  • Може да креира мапа со меурчиња со различни теми и шаблони

КОНС

  • Можете да направите само три мапи на бесплатната верзија.
  • За да ја користите алатката, потребна е интернет конекција.
  • Купете план за да уживате во повеќе одлични карактеристики.

Дел 2: 3 Извонредни создавачи на карти со меурчиња офлајн

Откако ќе го откриеме целиот софтвер за мапи со меурчиња што можете да го користите онлајн, да преминеме на следната дискусија, а тоа се офлајн апликациите што можете да ги користите за да креирате мапа со меурчиња.

1. Microsoft PowerPoint

Офлајн Microsoft Powerpoint

Еден од одличните софтвери за мапи со меурчиња што можете да го пробате е Microsoft PowerPoint. Може да понуди бесплатен шаблон за правење мапа со меурчиња, што го прави посигурен. Исто така, овој офлајн нуди бројни елементи за пресликување на меурчиња, како што се боја, стилови на фонтови, текст, форми и многу повеќе. Дополнително, нуди шаблони за мапи со меурчиња, така што можете само да ги внесете идеите што ги имате на шаблоните. Сепак, преземањето и инсталирањето на вашиот уред е тешко. Има комплициран процес, па мора да прашате некој што знае за инсталирање на оваа алатка. Исто така, оваа алатка е скапа.

ЗА

  • Нуди шаблон за карта со меурчиња.
  • Обезбедува различни елементи како форми, текст, линии итн.

КОНС

  • Тешко е да се преземе и инсталира.
  • Апликацијата е скапа.
  • Има многу опции во интерфејсот што може да биде појасен за корисниците.

2. Wondershare EdrawMind

Офлајн Wondershare eDrawingmind

Wondershare EdrawMax е уште еден креатор на карти со меурчиња што можете да го пробате. Тој нуди бројни шаблони што можете да ги користите со теми. Исто така, има многу корисни алатки што можете да ги користите, како конектори, форми, стилови на фонтови и многу повеќе. Исто така, можете да ја користите оваа алатка за да креирате бројни мапи, како што се семантички карти, мапи за емпатија, дијаграми на текови, организациски карти и многу повеќе. Но, за жал, постојат моменти кога е збунувачки да се искористи поради многуте опции. Исто така, треба да го купите софтверот за да искусите повеќе фантастични карактеристики.

ЗА

  • Нуди 33 шаблони подготвени за употреба.

КОНС

  • За да искусите повеќе функции, искористете ја претплатата.
  • Понекогаш, опцијата за извоз исчезнува кога се користи бесплатната верзија.

3. XMind

Офлајн меур Xmind

Можете да направите мапа со меурчиња користејќи XMind. Може да ви помогне да организирате информации, бура на идеи, итн. Достапно е и на многу уреди како што се Android, Mac, Windows итн. Исто така, има едноставни методи за креирање на вашата карта. Сепак, може да наидете на недостатоци кога го користите овој креатор на карти со меурчиња. Опцијата за извоз е ограничена, а непреченото лизгање од глувчето не е поддржано кога користите Mac.

ЗА

  • Нуди различни шаблони.
  • Одлично за бура на идеи, распоредување мисли, планирање, мапирање и многу повеќе.

КОНС

  • Постои ограничена опција за извоз.
  • Кога датотеката е голема, невозможно е непречено да се движите од глувчето кога користите Mac.

Дел 3: Споредете ги креаторите на карти со меурчиња

Апликација Карактеристики Тешкотија Платформа Цените
Одличен за мапирање, непречен процес на извоз, сигурен за планирање на проекти Лесно Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Microsoft Edge Бесплатно
Визуелна парадигма Создадете различни карти Бесплатно Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Стартер: $4 Месечен аванс: $9 месечно
Меурчиња.САД Направете различни мапи со меурчиња Лесно Microsoft Edge Mozilla Firefox Google Chrome Премиум: $4,91 месечно
Microsoft PowerPoint Понудете убави алатки за правење мапа со меурчиња Добри за креирање презентација Сигурен за планирање на проекти Лесно Windows, Mac Еднократна лиценца: $109,99 Месечно
Wondershare EdrawMind Изработка на мапи, илустрации, дијаграми итн. Одлично за тимска соработка Комплицирано Андроид, Виндоус Годишно:$59.99
XMind Добро е во мапирање на концепти, мапирање на мисли, креирање контури итн. Комплицирано Андроид, Виндоус Годишно: $59,99

Дел 4: ЧПП за Bubble Map Maker

1. Што е мапа со меурчиња?

А мапа на меурчиња се смета за дијаграм за бура на идеи. Се состои од централен круг со повеќе поврзани кругови. Центарот е главната идеја, а другите кругови се подидеите.

2. Зошто користите мапа со меурчиња?

Најдобрата причина зошто треба да користите мапа со меурчиња е да ги организирате или организирате вашите идеи, од главната тема до поврзаните подтеми.

3. Која е користа од мапата со меурчиња?

Можете да станете покреативни со вашето размислување. Оваа мапа може да им помогне на корисниците да го развијат своето критичко размислување и да ја зголемат креативноста.

Заклучок

Овие шест креатори на карти со меурчиња се најефективната апликација што можете да ја користите онлајн и офлајн. Сепак, постојат алатки што мора да ги купите за да ги искусите нивните карактеристики. Значи, ако сакате да користите креатор на карти со меурчиња со целосни функции без да купувате, можете да го користите MindOnMap. Овој онлајн софтвер е бесплатен 100%!

Направете умствена мапа

Направете ја вашата умствена мапа како што сакате

MindOnMap

Лесен за употреба креатор на мапирање на мислите за визуелно да ги нацрта вашите идеи онлајн и да инспирира креативност!