Преглед на Kanban алатки за управување со проекти и задачи

Џејд МоралесНое 17, 2023 годинаПреглед

Kanban е начин на работен тек за управување со задачи или проекти на ефективен и ефикасен начин. Долги години им помага на поединци, тимови, па дури и организации. Исто така, ќе биде полесно да се визуелизира сè за да се зголеми продуктивноста. Сепак, важно е да имате соодветен софтвер за користење. Но, со многу алатки што можете да ги најдете на интернет, може да биде предизвик да се избере најдобрата. Затоа, во овој пост, наведуваме 5 сигурни Канбан софтвер и прегледајте ги. Затоа, продолжете да читате за да стекнете суштинско знаење за секоја алатка.

Канбан софтвер
Канбан софтвер Истакнати карактеристики Пристапност Најдобро за Поддржани платформи Приспособливост
MindOnMap Способности за мапирање на умот и правење дијаграми, применливи за различни задачи и управување со проекти Google Chrome, Microsoft Edge, Safari, Mozilla Firefox, Internet Explorer и многу повеќе. Непрофесионален и Професионален Веб, Windows и Mac Мали тимови и средни бизниси
Асана Повеќекратни прегледи (Канбан, Гант) Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge и Safari Професионален Веб, Windows и Mac Мали тимови и средни бизниси
Трело Едноставност и лесен за користење Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari и Internet Explorer Непрофесионално Веб, Windows и Mac Мали тимови и едноставни проекти
понеделник.com Приспособливи работни текови Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge и Mozilla Firefox Професионален Веб, Windows и Mac Мали тимови, средни бизниси и големи претпријатија
Рајк Напредни зависни задачи Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Microsoft Edge, Internet Explorer (IE) 11 и понови верзии Професионален Веб, Windows и Mac Средни бизниси и големи претпријатија

Дел 1. MindOnMap

Дали барате производител на Kanban за управување со вашите задачи и проекти? Потоа, размислете за користење MindOnMap. Тоа е онлајн алатка за мапирање на мислите што можете да ја користите и како софтвер Kanban. Освен тоа, тој оди подалеку од едноставното управување со задачи. Тоа ќе ви помогне да ја организирате и визуелизирате вашата работа на сосема нов начин. Со MindOnMap, можете да креирате шарени табли и да ги поврзувате задачите во визуелна мрежа. Не само тоа, тоа ви овозможува да креирате и други дијаграми. Нуди шаблони како организациски графикони, карти на дрвја, дијаграми со рибини коски и така натаму. Понатаму, можете да ги изберете саканите елементи и бои за подобро да ја персонализирате вашата работа. Друга работа, обезбедува функција за автоматско зачувување, така што ништо важно не се губи.

Бесплатно преземање

Безбедно преземање

Бесплатно преземање

Безбедно преземање

Kanban MindOnMap

ЗА

  • Интуитивен и лесен интерфејс.
  • Обезбедува визуелно привлечна и интерактивна табла Kanban.
  • Различни опции за прилагодување.
  • Нуди и веб-верзии и верзии на апликации.
  • Обезбедува лесна функција за споделување.

КОНС

  • Недостаток на напредни функции и опции.

Цена: Бесплатно

Дел 2. Асана

Asana е уште едно софтверско решение за управување со работниот тек. Тоа им помага на тимовите да работат заедно на проекти. Исто така, ви овозможува да креирате основна табла Kanban и да ги проверите движењата на задачите таму. Уште повеќе, вашиот тим може да ги гледа ажурирањата на нивните проекти или задачи во реално време. Плус, можете да направите зависност од задачата од него. Но, имајте предвид дека функцијата Kanban на Асана е прилично едноставна. Така, можеби не е најдобрата опција за сложени проекти. Сепак, ако претпочитате директен начин да ги визуелизирате вашите задачи, можете да се потпрете на Асана.

Алатка Асана Канбан

ЗА

  • Едноставно следење на проекти и задачи.
  • Нуди функции за повторливи задачи.
  • Обезбедува широк опсег на погледи надвор од таблите на Kanban.
  • Синхронизирајте на повеќе уреди, како што се мобилни и компјутери.

КОНС

  • Нема функција за следење време.
  • Недостаток на напредни опции и функции.
  • Цените може да станат скапи за поголеми тимови или организации.

Цена:

Премиум - $10,99 по корисник/месец

Бизнис - $24,99 по корисник/месец

Дел 3. Трело

Trello е корисничка апликација Kanban базирана на веб, позната по својата едноставност. Користи табли, списоци и картички за да им помогне на тимовите да управуваат со својата работа на визуелен начин. Покрај тоа, можете да го прилагодите Trello за да одговара на вашиот специфичен работен тек. Не само тоа, тоа ви овозможува да соработувате во реално време со членовите на вашиот тим. Сепак, исто така е клучно да се земе предвид дека не е ефикасен за средни до големи организации. И покрај тоа, тоа е одлична опција за мали бизниси и едноставни проекти.

Софтвер Трело Канбан

ЗА

  • Идеална алатка за лична употреба Kanban.
  • Управување со задачи без напор преку картички во стилот на Канбан.
  • Едноставна навигација и кориснички интерфејс.

КОНС

  • Недостаток на напредни способности за управување со проекти.
  • Отсуство на длабинска анализа.
  • Неефикасен за справување со големи проекти или задачи.

Цена:

Стандарден - $5 по корисник/месец

Премиум - $10 по корисник/месец

Пакет на претпријатија - $17,50 по корисник/месец

Дел 4. Понеделник.com

понеделник.com е директна алатка Kanban која помага да се автоматизира работата. Тоа ви овозможува да креирате контролни табли за да ги насочите вашите работни процеси. Користејќи го, можете да ги видите вашите задачи во список, да додавате датотеки и да оставате коментари. Исто така, има основна табла Kanban што можете да ја промените со додавање различни колони. Но Monday.com нуди ограничени функции за известување. Значи, ако ги цените чекорите за известување во вашиот бизнис, можеби нема да можете да ја користите оваа алатка.

Софтвер на Monday.com

ЗА

  • Флексибилен и приспособлив за различни работни процеси.
  • Нуди следење на временскиот лист.
  • Се интегрира со различни апликации и услуги.
  • Погоден за широк спектар на големини на тимови и индустрии.

КОНС

  • Цените може брзо да се надополнат со дополнителни функции.
  • Можеби е сложено за многу мали тимови.
  • Потребно е малку време за поставување и конфигурирање.

Цена:

Основно - $8 по седиште/месец

Стандарден - $10 по седиште/месец

Про план - $16 по корисник/месец

Дел 5. Wrike

Wrike е платформа за управување со проекти фокусирана на претпријатија која поддржува Kanban. Со неговата едноставна табла Kanban, можете лесно да ја визуелизирате вашата задача. Не само тоа, можете да го прилагодите приказот со различни колони и да додавате ограничувања на WIP. Можете исто така да го користите за да помогнете со задачи во различни оддели во една организација. Понатаму, тој обезбедува функции за прилагодување на брендот и процесите врз основа на вашите преференции.

Апликација Wrike Kanban

ЗА

  • Може да управува со мали и големи проекти.
  • Прегледот на таблата Kanban овозможува целосна видливост на задачите.
  • Нуди функција за следење време.

КОНС

  • Ограничен преглед на таблата Kanban.
  • Нема дополнителни функции или опции на Kanban за следење на брзината.

Цена:

Тим - $9,80 по корисник/месец

Бизнис план - $24,80 по корисник /месечно

Дел 6. Најчесто поставувани прашања за софтверот Канбан

Која е наједноставната алатка Kanban?

Наједноставната алатка Kanban може да зависи од вашите потреби и запознаеноста со таквите алатки. Сепак, ако барате јасна и лесна за употреба опција, користете MindOnMap. Освен тоа, нуди повеќе опции за прилагодување. Значи, помага да се осигурате дека можете да го креирате посакуваниот Kanban.

Кои се трите типа на Канбан?

Постојат три типа на Kanban системи на кои треба да обрнете внимание. Првиот е Канбан за производство, кој се фокусира на производствените и производствените процеси. Следен е Канбан за повлекување. Се фокусира на точката на потрошувачка во производниот процес. Конечно, Канбан на добавувачот се користи за комуникација со надворешни добавувачи.

Дали Google има алатка Kanban?

Самиот Google не обезбедува посветена алатка Kanban. Сепак, тој обезбедува различни услуги што можете да ги користите за да ги имплементирате Kanban таблите. Така, можете да ги користите Google Sheets и Google Docs за креирајте и управувајте со Kanban табли.

Заклучок

Да го сумираме, го видовте деталниот преглед на 5 различни Канбан софтвер. Сега, можете да ја изберете алатката што најмногу одговара на вашите потреби и преференции. Но, онаа што се издвојува меѓу овие алатки е MindOnMap. Со неговиот лесен за разбирање интерфејс, можете лесно да го креирате посакуваниот Kanban! Плус, тоа е совршена алатка и за почетници и за професионалци. А најинтересно е што можете бесплатно да му пристапите онлајн и офлајн.

Направете умствена мапа

Направете ја вашата умствена мапа како што сакате

MindOnMap

Лесен за употреба креатор на мапирање на мислите за визуелно да ги нацрта вашите идеи онлајн и да инспирира креативност!