Одење низ приказните за игрите со метална опрема по ред

Џејд МоралесОктомври 19, 2023 годинаЗнаење

Играта Metal Gear е една од најдолгите серии во приказната за игри. Всушност, постои од 1987 година. Низ годините, имаше многу дополнувања на играта. Така, може да биде предизвик да се стигне во сите игри на Metal Gear по ред. Ако сте новодојденец или повратен обожавател, оваа објава е за вас. Овде, ќе ги наведеме датумите и приказните за објавување на Metal Gear по хронолошки редослед. Во исто време, ќе го обезбедиме најдобриот начин да создадеме совршен Времеплов за Metal Gear.

Метал Gear Времеплов

Дел 1. Временска рамка за ослободување на металната опрема

Metal Gear е серија на игри создадена од Хидео Коџима. Играта ги воодушеви гејмерите со сложеното раскажување приказни и иновативната игра. Ако сакате да играте Metal Gear до датумите на објавување, можеме да ви помогнеме. Проверете ја временската линија на Metal Gear Solid подолу.

Датуми на издавање на Metal Gear

Добијте детална временска рамка за издавање на Metal Gear.

1. 1987 година - Метална опрема

2. 1990 година - Metal Gear 2: Solid Snake

3. 1998 година - Metal Gear Solid

4. Издание од 2001 година - Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty

5. 2004 година - Metal Gear Solid 3: Snake Eater

6. 2006 година - Metal Gear Solid: Portable Ops

7. Изданија од 2008 година - Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots; Metal Gear Solid Mobile; Метална опрема онлајн

8. 2010 година - Metal Gear Solid: Peace Walker

9. 2013 година - Metal Gear Rising: Revengeance

10. 2014 година - Metal Gear Solid V: Ground Zeroes

11. Издание од 2015 година - Metal Gear Solid V: The Phantom Pain;

12. 2018 година - Metal Gear Survive

Дел 2. Метална опрема по хронолошки редослед

Сега кога го знаете редоследот на датумот на издавање на Meta Gear, ајде сега да преминеме на неговите приказни. Приказната на играта е сложена и нелинеарна. Сепак, подолу се прикажани приказните за игрите на Metal Gear по хронолошки редослед. Направивме и визуелна презентација што можете да ја погледнете подолу.

Метална опрема во ред

Добијте комплетен Metal Gear по хронолошки редослед.

Metal Gear Solid 3: Snake Eater (1964)

Оваа игра е приквел и ја следи Голата змија на мисија за време на Студената војна. По тешка борба, Голата змија преживува и добива мисија од својот шеф, Зеро. На крајот, Голата змија станува позната како Големиот шеф, познат војник.

Metal Gear Solid: Portable Ops (1970)

Оваа игра ја продолжува приказната за Big Boss. Биг Бос имаше директна пресметка со неговиот поранешен тим, FOX Unit. Откако е обвинет за предавство, тој се враќа во САД. И подоцна создаде група војници за специјални операции наречени FOXHOUND.

Metal Gear Solid: Peace Walker (1974)

По четири години, Биг Бос сега ја води Војниците без граници (MSF) заедно со Казухира Милер. Тој се соочува со закани од ривалски организации. Додека истражува, Биг Бос открива дека неговиот ментор, Шефот, е поврзан со Мировните чувари.

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes (1975)

Ова е пролог на Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Се фокусира на спасувачката мисија на Биг Бос во кубански затворски логор.

MGS V: The Phantom Pain (1984)

Играта ги истражува темите на одмаздата, загубата и појавата на злобниот лик Лице череп. Играта завршува со тоа што Биг Бос го започнува својот план за изградба на надворешниот рај. Тоа е нација во која војниците живеат без да бидат експлоатирани од тајните владини агенди.

Metal Gear (1995)

Оригиналната игра на Metal Gear содржи Solid Snake што го напаѓа надворешното небо за да го запре Metal Gear и да се соочи со Big Boss. Завршува со конфронтација помеѓу Солид Снејк и Биг Бос. Тоа е местото каде што Биг Бос признава дека стои зад плановите на Outer Heaven.

Metal Gear 2: Solid Snake (1999)

Ова продолжение го гледа Solid Snake повторно да се соочи со Биг Бос. Но, овој пат во Занзибарската земја, каде што новиот Metal Gear, Metal Gear D, му се заканува на светот. Со помош на други, Змијата се прикрадува за да го уништи опасното оружје.

Metal Gear Solid (2005)

Солид Снејк се соочува со својата поранешна единица, ЛИСИЦАТА, предводена од Течната змија. Играта завршува со прогласена за убиена змија од страна на полковникот Кембел.

МГС 2: Синови на слободата (2007-2009)

Рајден го презема водството додека се бори со засенчените патриоти. Тој е испратен во Биг Шел, офшор објект изграден за да се исчисти истекувањето на нафта предизвикано од потонувањето на танкерот. Објектот го преземаат Синовите на слободата, кои го држат американскиот претседател како заложник. До крајот, Солид Снејк му се придружува на Рајден за да ги гони Оселот и патриотите.

MGS 4: Guns of the Patriots (2014)

Остарената цврста змија се враќа во борба. Неговата мисија е да го убие Liquid Ocelot и да се соочи со последиците од наномашините и системот Patriot.

Metal Gear Rising: Revengeance (2018)

Сместен во блиска иднина, Рајден, сега киборг нинџа, се бори со приватни воени компании. Тој, исто така, се соочува со етичките импликации на напредната технологија.

Дел 3. Најдобар создавач на времеплов

Графичкиот приказ на хронолошкиот времеплов на Metal Gear е направен со MindOnMap. Тоа е бесплатен веб-базиран изработувач на дијаграми кој ви овозможува да ја креирате посакуваната временска рамка. Поддржува неколку модерни прелистувачи, како што се Google Chrome, Safari, Edge и многу повеќе. Покрај тоа, со неговите карактеристики за уредување, можете да додавате елементи како форми, линии, текст и така натаму. Понатаму, можно е и додавање врски и слики. Исто така, нуди различни шаблони, вклучувајќи организациски графикони, карти на дрвја, дијаграми со рибини коски и многу повеќе. Освен тоа, има и функција за автоматско зачувување. Програмата ќе ги зачува сите промени што сте ги направиле во рамките на вашата работа или проект. Уште повеќе, MindOnMap исто така ви овозможува да соработувате со вашите пријатели или врсници.

Сега, ако претпочитате да правите дијаграм без да отворате прелистувач, можете да ја преземете алатката на вашиот компјутер. Започнете со креирање на вашата целосна временска рамка за метална опрема со помош на MindOnMap.

Бесплатно преземање

Безбедно преземање

Бесплатно преземање

Безбедно преземање

Направете времеплов MindOnMap

Дел 4. Најчесто поставувани прашања за временската линија на Metal Gear

По кој редослед треба да играм Metal Gear?

Подобро е да ги играте игрите на Metal Gear според нивниот редослед на издавање. На овој начин ќе бидете сведоци на еволуцијата на серијата низ годините.

Како Metal Gear Rising се вклопува во временската линија?

Metal Gear Rising: Revengeance е спин-оф игра поставена во 2018 година. Го содржи Raiden од серијата Metal Gear Solid. Сепак, има посебна приказна и не се поврзува директно со временската линија на главната серија.

Дали Metal Gear Solid 5 е приквел?

Дефинитивно да. Metal Gear Solid 5 е приквел на серијата Metal Gear Solid. Се одвива пред настаните од оригиналната игра на Metal Gear.

Заклучок

Сумирано, преку комплетната Времеплов за Metal Gear, ги научивте датумите и настаните на објавување по редослед. Како резултат на тоа, да се знае од каде да се започне во играта стана полесно. Покрај тоа, со MindOnMap, имаме појасно разбирање за временската линија на играта. Помеѓу многуте создавачи на временска линија, оваа онлајн програма се издвојува најдобро. Има директен интерфејс, кој е погоден за почетници и професионалци. Тој нуди извонредни алатки за уредување дијаграми, овозможувајќи им на корисниците да ја креираат својата посакувана временска рамка. Затоа, за да го доживеете најдобро, обидете се денес.

Направете умствена мапа

Направете ја вашата умствена мапа како што сакате

MindOnMap

Лесен за употреба креатор на мапирање на мислите за визуелно да ги нацрта вашите идеи онлајн и да инспирира креативност!