Како да ја избришете позадината од сликата на iPhone [2 едноставни начини]

Викторија Лопез26 јануари 2024 годинаКако да

Дали iPhone може да ја отстрани позадината од фотографијата? Многу корисници на iPhone го поставуваат истото прашање и се грижат дали навистина можат да го направат тоа. Добрата вест е, да. Кога Apple го објави iOS 16, многу од аспектите на неговиот систем се подобрија. Една значајна карактеристика на него е исечокот на сликата. И така, во овој пост, ќе научиме како да се отстранете ја позадината од сликите на iPhone офлајн и онлајн. На тој начин, можете да го изолирате предметот на сликата и да го користите за вашите потреби. Без понатамошно одложување, ајде да започнеме!

Отстранете ја позадината од слика на iPhone

Дел 1. Како да се отстрани позадината од сликата на iPhone онлајн

Дали знаевте дека отстранувањето на позадината од сликата на iPhone е можно без да инсталирате некоја апликација? Тоа е преку користење на онлајн алатка. Сепак, додека пребарувате на интернет, можеби ќе ги најдете поразителни бидејќи има тони од нив. Бесплатен онлајн отстранувач на позадина MindOnMap е една од водечките алатки што силно ја препорачуваме. Тоа е веб-базирана алатка до која можете да пристапите на различни прелистувачи. Сè додека имате интернет, можете да го користите во секое време и каде и да сте. Користејќи ја својата технологија за вештачка интелигенција, тој автоматски ја открива и отстранува позадината. Сега, за прецизен избор, избришете ја позадината од сликата на iPhone сами со помош на оваа алатка. За да знаете како да го користите, следете го ова упатство:

1

Поставете ја фотографијата.

Прво, посетете Бесплатен онлајн отстранувач на позадина MindOnMap официјална веб-страница на вашиот прелистувач. Сега, кликнете на копчето Постави слики. Потоа, изберете ја сликата што сакате да ја отстраните нејзината позадина.

Кликнете на копчето Постави слики
2

Отстранете ја позадината.

Откако ќе изберете, почекајте алатката да ја обработи вашата слика. После тоа, веднаш ќе ја отстрани позадината на вашата слика. За прецизно отстранување, користете ја алатката Четка за да изберете што да чувате и што да избришете.

Четка за чување или бришење
3

Зачувајте ја фотографијата.

Откако ќе бидете задоволни, изберете ја опцијата Преземи за да ја зачувате вашата фотографија. Ако планирате да ја промените во друга боја, одете во јазичето Уреди. Ако сакате да го уредувате повеќе, одете во делот Премести. И тоа е тоа!

Преземете ја сликата

ЗА

 • Ви овозможува бесплатно да ја отстраните позадината на сликата.
 • Користете технологија за вештачка интелигенција за автоматско отстранување на позадината.
 • Лесен за употреба, совршен за сите типови корисници.
 • Обезбедува различни бои за промена на позадината на вашата слика, како сина, бела, итн.
 • Нуди основни алатки за уредување како ротирање, превртување и сечење.
 • Ниту еден воден печат не е вклучен на конечниот излез, дури и откако ќе го преземете.

КОНС

 • Зависи од интернет конекција.

Дел 2. Како да ја избришете позадината на фотографијата на iPhone офлајн

Ако имате iOS 16 или понова верзија, таа нуди вградена отстранувач на позадина на слика. Всушност, го отсекувате предметот од позадината на вашата слика. Потоа, залепете го на кое било место каде што обично вметнувате текст и слики, како на пример кога креирате налепница. Користејќи ја и оваа функција, ја правите позадината на вашата фотографија транспарентна. Исто така, можете да исечете луѓе, животни, предмети и згради со него. Иако е лесен и забавен начин за правење налепници и отстранување водени жигови, тој не е замена за посветените алатки за отстранување на позадина и уредување. Сега, ајде да научиме како да ја отсечеме позадината од сликата на iPhone:

1

Прво, проверете дали вашиот iPhone е ажуриран или користи iOS 16 или понови верзии. Потоа, стартувајте ја апликацијата Фотографии на вашиот iPhone уред. Сега, изберете ја сликата за да ја отстраните позадината.

Апликација за фотографии
2

После тоа, допрете го и задржете го предметот (на пр. згради, луѓе, животни итн.). Следно, ќе се појави сјајна бела граница околу предметот што сте го избрале.

Изберете тема Фотографија
3

Следно, пуштете ја темата на вашата фотографија. Откако ќе го направите тоа, ќе се појават опциите Copy and Share. Можете да го споделите на вашата апликација Фотографии или да го копирате на други апликации.

Копирајте или споделете

ЗА

 • Лесно исечена фотографија со само неколку допири и офлајн.
 • Не е потребна инсталација на софтвер.
 • Исечената слика може да се испрати до вашите пријатели преку Airdrop, Mail, итн.
 • Фотографиите без позадина може да се копираат во апликации како Safari, Notes и така натаму.
 • Тоа ви овозможува да го додадете како налепница на вашиот iPhone.

КОНС

 • Работи само на iPhone што имаат iOS 16 и погоре верзии.
 • Може да се користи само на неколку модели на iPhone.

Дел 3. Најчесто поставувани прашања за тоа како да се отстрани позадината од сликата на iPhone

Можете ли да отстраните некого од позадината на фотографијата на iPhone?

Се разбира да! Како што споменавме, почнувајќи од објавувањето на iOS 16, корисниците на iPhone можат да отстранат некого од позадината на фотографијата. Сега, ако се одлучите за прецизен избор за отстранување на луѓе од вашата фотографија, препорачуваме да користите посебна алатка. Еден одличен пример е Бесплатен онлајн отстранувач на позадина MindOnMap.

Како да ја отстранам позадината од слика во iOS 16?

Користејќи ја функцијата за отсекување фотографии на iOS 16, можете да ја избришете позадината од вашата слика. Тоа ви овозможува да го изолирате предметот на сликата од остатокот од сликата. За да го направите тоа, отворете ја сликата од вашата апликација Фотографии. Допрете и задржете го предметот. Конечно, копирајте или споделете го.

Дали има уредувач на фотографии на iPhone?

Да, iPhone-ите доаѓаат со вграден уредувач на фотографии во апликацијата Photos. Може да отидете на Уреди. Потоа, можете да приспособите, да додавате филтри или да исечете.

Може ли да ја сменам позадината на мојата фотографија во црна со помош на вградената функција на мојот iPhone?

За жал не. Фотографијата со исечена слика на iPhone ќе ја направи вашата фотографија само транспарентна, но не и црна. Сепак, постои препорачан метод за претворање на позадината на вашата слика во црна. Ова е преку Бесплатен онлајн отстранувач на позадина MindOnMap. Освен црна, можете да користите и други бои, како бела, црвена, сина и многу повеќе.

Како можам да го споделам исечокот на фотографијата преку е-пошта?

Ако сакате да ја споделите вашата фотографија преку пошта, еве како:
Чекор 1. Отворете ја сликата што сакате да ја отстраните од позадината.
Чекор 2. Допрете го и држете го накратко. Ослободете го и изберете го копчето Сподели од опциите што се појавуваат.
Чекор 3. Изберете ја опцијата Пошта од скокачкиот панел. И еве го имаш!

Заклучок

Со оглед на овие точки, научивте како да отстранете ја позадината од сликата на iPhone. Обезбедивме водичи и онлајн и офлајн што можете да ги следите. Сепак, ако се одлучите за прецизен избор и сакате повеќе начини за негово уредување, најдобро е да не ја користите функцијата за намалување на сликата. Наместо тоа, топло ви препорачуваме да го користите Бесплатен онлајн отстранувач на позадина MindOnMap. Тој е еден од најдобрите отстранувачи на позадина што нуди различни начини за менување и на вашите фотографии. Најинтересно е што е бесплатен 100%. Со него, можете да ја отстраните заднината од сите фотографии што ви се допаѓаат.

Направете умствена мапа

Направете ја вашата умствена мапа како што сакате

MindOnMap

Лесен за употреба креатор на мапирање на мислите за визуелно да ги нацрта вашите идеи онлајн и да инспирира креативност!