8 најдобри онлајн и офлајн создавачи на времеплов што не можете да си дозволите да ги пропуштите

Џејд Моралес15 јуни 2022 годинаПреглед

Временската рамка е илустрација на вашите настани, идеи и факти по хронолошки редослед. Тоа е корисен дијаграм за деловни и академски области бидејќи овој дијаграм може да содржи важни информации. Како што одминува времето, креирањето на временските линии беше дигитално, каде што, всушност, од вас ќе се бара само да имате соодветна креатор на временска рамка за да се олесни работата. Сепак, пазарот нуди илјадници софтвери кои даваат различни цели и карактеристики кои понекогаш можеби не одговараат на вашите преференции.

Поради оваа причина, ние собравме и ви направивме листа од осум различни алатки од кои може да размислите да изберете. Оние алатки кои толку многу се докажаа во креирањето на временската линија се составени во две категории, едната за најдобрите онлајн алатки, а другата е списокот на најдобриот софтвер што можете да го имате за вашиот десктоп. Овие креатори на временски линии беа испробани и тестирани. Значи, без никакво добредојде, да почнеме да ги познаваме креаторите на временската линија со читање понатаму подолу.

Создавач на временска линија
Џејд Моралес

Како еден од главните писатели на уредничкиот тим на MindOnMap, секогаш давам вистински и проверени информации во моите објави. Еве што обично правам пред да напишам:

 • По изборот на темата, секогаш истражувам многу на Google и на форуми за да го наведам создавачот на временската линија за кој корисниците најмногу се грижат.
 • Потоа ги користам сите креатори на временска линија споменати во овој пост и поминувам часови или дури денови тестирајќи ги еден по еден. Понекогаш треба да платам за некои од овие алатки.
 • Имајќи ги предвид клучните карактеристики и ограничувања на овие алатки кои можат да исцртаат временски рамки, заклучувам за какви случаи на употреба се најдобри овие алатки.
 • Исто така, ги разгледувам коментарите на корисниците за овие креатори на временска линија за да го направам мојот преглед пообјективен.

Дел 1. Топ 4 најдобри онлајн креирачи на времеплов

Оваа категорија е најдобра за оние кои бараат алатка до која можат да пристапат во секое време користејќи кој било уред. Онлајн алатките се многу достапни, а повеќето од нив ќе бараат само стабилна интернет конекција без да инсталирате ништо. Дополнително, имањето онлајн алатка ќе ви овозможи да заштедите простор и складирање на вашиот уред бидејќи има онлајн креатори на времеплов кои имаат сопствено складирање во облак каде што можат да ја задржат целата ваша работа. Значи, тука се четирите од најдобрите што можете да ги користите.

1. MindOnMap

MindOnMap

Прво на листата е MindOnMap. Тоа е достапен и интерактивен изработувач на дијаграми и мапи на мислите кој обезбедува значајни и суштински елементи бесплатно. Покрај тоа, тој исто така обезбедува готови и тематски шаблони настрана од обичните шаблони што можете да ги направите од нула. Згора на тоа, MindOnMap има за цел да ја ослободи креативноста на корисниците обезбедувајќи им повеќе опции за разубавување на нивните проекти во рамките на својот многу интуитивен интерфејс. И покрај тоа, овој најдобар креатор на временска линија поседува сопствено складирање во облак што ќе ви овозможи да ги задржите вашите претходни временски линии долго време.

Бесплатно преземање

Безбедно преземање

Бесплатно преземање

Безбедно преземање

Рејтинг: 4,6 над 5

Цена: Бесплатно

ЗА

 • Води евиденција за временските рокови.
 • Обезбедете им на корисниците суштински елементи во креирањето на временските линии.
 • Дозволете им на корисниците да соработуваат во правењето временски линии.
 • Дозволете им на корисниците да додаваат слики од секаков вид во временската линија.
 • Извезете ги временските линии во различни формати, вклучително и PDF.
 • Нема потреба да инсталирате никаков софтвер.
 • Нема реклами на страницата и интерфејсот.
 • Нема воден печат на проектите.
 • Достапно на мобилни уреди.

КОНС

 • Му недостасуваат конектори како што се стрелките.

2. Висме

Висме

Следно, го имаме Висме. Тоа е онлајн графички организатор кој поседува материјали за презентација, вклучително и временски рокови. Понатаму, овој бесплатен креатор на временска линија е исполнет со основни материјали за уредување со различни типови на стилови на текст и бои кои ќе ви помогнат да ги распоредите вашите временски линии по ваш избор. Сепак, Visme не е целосно бесплатна програма, бидејќи доаѓа и со стандардни и деловни планови што можете да ги набавите за да ги искусите нејзините напредни елементи и опции.

Рејтинг: 4,3 над 5

Цена: Бесплатно, Стандардно- $15 месечно и Деловно за $29 месечно.

ЗА

 • Најдобро е за студентите и луѓето во бизнисот.
 • Дозволете уредување на онлајн содржина.
 • Понудете значителен простор за складирање.
 • Обезбедете многу убави шаблони и слајдови.

КОНС

 • Тоа е предизвикувачка алатка за временска рамка за почетници.
 • Пристапот до нејзината библиотека е предизвик.
 • Тоа не е целосно бесплатна алатка.
 • Бесплатната верзија прави само пет временски линии.

3. Прецеден

Прецеден

Друга онлајн алатка што треба да ја користите ако сакате да креирате временска линија заснована на текст е Preceden. Ова онлајн креатор на временска рамка може да додава описи, наслови и датуми за настаните од вашата временска линија. Покрај тоа, Preceden им овозможува на корисниците да избираат од неговите планови, каде што неговиот бесплатен план веќе ви овозможува да направите десет настани на вашата временска линија. Сепак, на нејзината бесплатна верзија и недостасуваат многу функции што ги имаат нејзините премиум планови и ќе ви дозволи да направите само една временска линија за вашата сметка. И покрај тоа, оваа апликација за временска линија ќе ви овозможи да ги добиете вашите временски линии во четири различни формати PDF, CSV, XML и PNG.

Рејтинг: 4 над 5

Цена: Бесплатно; Премиум плановите се од $29 до $149.

ЗА

 • Нема реклами и воден печат за бесплатната верзија.
 • Дозволете лесно да ги приспособите временските линии.
 • Тоа ви овозможува да ги имате вашите временски линии приватно.

КОНС

 • Бесплатната верзија прави само една временска линија.
 • Содржи безбедносни ограничувања на некои веб-локации.
 • Многу опции се ограничени на бесплатната верзија.

4. TimeGraphics

TimeGraphics

За да ја комплетираме листата на категории, имаме TimeGraphics. Оваа веб-базирана алатка им овозможува на корисниците да креираат временска линија со отсекување на табелите, периодите и настаните. Исто така, овозможува поставување графикони и графикони кои доаѓаат од различни веб-локации. Сепак, овој историски создавач на временска линија им дозволува на корисниците да креираат само една временска линија со најмногу 18 настани ако ја користат неговата бесплатна верзија. Сепак, корисниците ќе можат да ја зграпчат својата временска рамка во различни формати како PPt, PNG, DOC и PDF.

Рејтинг: 4 над 5

Цена: Бесплатно

ЗА

 • Бесплатната верзија не содржи реклами.
 • Нема воден печат на проектите.
 • Дозволете им на корисниците да вградуваат временски линии од други сајтови.
 • Поддржете различни излезни формати.

КОНС

 • Содржи само еден шаблон за временската линија.
 • Бесплатната верзија ви овозможува да креирате само 1 дијаграм.

Дел 2. Топ 4 најдобри создавачи на времеплов на работната површина

Сега да продолжиме кон следната категорија, збир на софтвер за временска линија што на крајот можете да го имате за вашиот десктоп. Овие алатки ќе ви овозможат да ги креирате и дизајнирате вашите временски линии дури и без интернет.

1. TimelineMakerPro

TimelineMakerPro

Прво на нашата листа е овој TimelineMakerPro. Ако сакате да го користите, едно нешто што ќе го забележите на почетокот е неговиот интерфејс сличен на Microsoft Office. Ова исто така значи дека можете брзо да правите временски линии во лесно разбирлив интерфејс. Со оглед на тоа што ви овозможува да увезувате слики и податоци од костуми на Microsoft, исто така ви овозможува да имате временска рамка CSV, MS Project и TLM. Исто така, TimelineMakerPro им обезбедува на корисниците пет стилови: хронолошки, лента, знаме, вертикална и Gantt шема за нивната временска линија.

Рејтинг: 4,5 над 5

Цена: Бесплатен пробен период 14 дена. Премиум планот е $59.

ЗА

 • Верзијата без креатор на времеплов ги има сите свои опции.
 • Обезбедете многу теми во позадина.
 • Дозволете да ја компресирате, проширите и менувате временската скала на вашата временска линија.
 • Ви нуди различни стилови на временска линија.

КОНС

 • Опцијата за споделување е применлива само за е-пошта.
 • Временските линии направени во бесплатната верзија имаат воден печат.

2. iSpring Suite

iSpring Suite

iSpring Suite е многу флексибилна алатка која се грижи за развојот на е-учење. Понатаму, овој софтвер ви обезбедува четиринаесет различни шаблони за вашата задача за правење временска линија. Преку оваа алатка можете најлесно да го направите вашиот времеплов. Не само тоа, бидејќи ќе ви овозможи да ја споделите временската линија онлајн. Згора на тоа, временските линии споделени од овој создавач на времеплов на приказни се достапни на мобилни уреди.

Рејтинг: 4,5 над 5

Цена: Бесплатна проба; Максималниот план е $970 по автор годишно.

ЗА

 • Флексибилен е во карактеристиките и јазиците.
 • Ќе ви овозможи да додавате слики, видеа, хиперврски и аудио.
 • Може да прави временски линии во HTML5.
 • Ве снабдуваме со опции за заштита.

КОНС

 • Планот Max е премногу скап.
 • Нема да ви биде дозволено да правите вертикални временски линии.
 • Работи само на Windows.

3. Edraw Max

Едрау Макс

Следен на списокот е EdrawMax. Тоа е векторски софтвер кој содржи одлични опции за креирање временски линии. Понатаму, тој доаѓа со интерфејс кој ви овозможува да се движите по постапка за влечење и спуштање. Покрај тоа, овој создавач на временска линија им обезбедува на корисниците повеќе шаблони со повеќе од 8000 симболи неопходни за вашата специфична задача. Во однос на флексибилноста, можете да го добиете овој EdrawMax ако вашиот уред ги исполнува следниве системски барања: Windows 7, 8, XP, 10, Vista и Mac OS X 10.02 или понова верзија.

Рејтинг: 4,5 над 5

Цена: Бесплатен пробен период, планот за претплата е $99 годишно, а доживотен план е $245.

ЗА

 • Со прекрасни графички дизајни.
 • Дајте многу шаблони, матрици и предмети.
 • Обезбедува различни типови на дијаграми.

КОНС

 • Понекогаш се замрзнува, особено фигурите додека се користи.
 • Забележете дека неговиот интерфејс е преполн.
 • Нема функција за соработка.

4. Microsoft Word

збор

Конечно, го имаме Microsoft Word, тој веројатно најдобриот креатор на временска рамка за студенти. Да, овој софтвер наменски направен за креирање документи е исто така интелектуална алатка за правење временски линии. Има одлична карактеристика, имено SmartArt, која главно обезбедува тони различни шаблони за правење временски линии и различни дијаграми. Дополнително, Word, како што знаете, е софтвер кој е исполнет со многу матрици, предмети и елементи кои сигурно ќе уживате да ги користите.

Рејтинг: 4,2 над 5

Цена: $9.99 за самостојната апликација и $109.99 за пакетот Microsoft Office.

ЗА

 • Обезбедете соодветни матрици и елементи за правење временски линии.
 • Овозможува инкорпорирање на графикони и дијаграми.
 • Доаѓа со функција за соработка.
 • Обезбедете многу различни шаблони.

КОНС

 • Овој креатор на временска линија е скап.
 • Предизвикувачки е да се користи.

Дел 3. ЧПП за правење времеплов

1. Што треба да вклучам во мојот времеплов?

Временската линија треба да ги содржи датумите, сериите на настани и активностите што сакате да ги прикажете на временската линија.

2. Може ли да ја користам временската линија во областа на науката?

Временската линија треба да ги содржи датумите, сериите на настани и активностите што сакате да ги прикажете на временската линија.

3. Кои вообичаени типови на временски линии се користат?

Постојат различни типови на временски рокови. Но, стандардните типови што ги правите со создавачот на временската линија се:
1. Хоризонтална временска линија која прикажува настани од лево кон десно.
2. Вертикална временска линија, која ги следи информациите од врвот до дното.
3. Биографска временска рамка која го прикажува животот на една личност.
4. Историска временска рамка, која го прикажува хронолошкиот редослед на историјата.

Заклучок

Треба да знаете дека постојат различни начини на кои можете да креирате временски линии. Сепак, не сите можат да ви дадат погодност при извршувањето на задачата. Затоа се потрудивме да ги собереме сите практични алатки за кои сметаме дека ќе ви дадат големо искуство и придобивки. Покрај тоа, дури ги категоризиравме во две групи за да ве натераме лесно да изберете. Затоа, одлучете се и одлучете кој од креаторите на временската линија мислите дека ќе биде најдобриот придружник за вас. Во спротивно, одете на она што топло го препорачуваме, на MindOnMap, и уживајте да го имате најфлексибилниот изработувач на дијаграми на интернет!

Направете умствена мапа

Направете ја вашата умствена мапа како што сакате

MindOnMap

Лесен за употреба креатор на мапирање на мислите за визуелно да ги нацрта вашите идеи онлајн и да инспирира креативност!