3 ефикасни совети како да се обидете да направите црна позадина на сликата

Викторија Лопез02 февруари 2024 годинаКако да

Понекогаш, можеби ќе се навикнете на тоа како изгледаат вашите фотографии. Оттука, планирате да промена на позадината на сликата во црна. На тој начин ќе го привлечете вниманието на луѓето или ќе го користите за други цели. Сепак, на почетокот можеби ќе ви биде предизвик да го направите тоа. Но, не се грижи повеќе. Во оваа објава, ќе ви помогнеме брзо и лесно да ја претворите позадината на вашата фотографија црна. Не само тоа, ние исто така ќе разговараме кога треба да го направите тоа за да бидете подобро информирани. Со тоа, ајде сега да го започнеме ова видео за да правиме слики во темна позадина.

Променете ја позадината на сликата во црна

Дел 1. Кога ми треба црна позадина на сликата

За да знаете кога ја менувате позадината на сликата во црна, еве ја листата што треба да ја знаете:

◆ Кога сакате да го подобрите контрастот на елементите поставени на позадината на вашата фотографија. На тој начин, може да даде подобра видливост и читливост.

◆ Кога сакате да ги нагласите боите. Црните позадини обично прават боите да се појавуваат.

◆ Кога сакате да направите вашата фотографија да изгледа естетски и стилски. Бидејќи црната често се поврзува со софистицираност и елеганција.

◆ Бидејќи црната позадина може да помогне да се изолира темата со елиминирање на одвлекувањата.

◆ Кога креирате слики за одредени типови на печатење или дигитални прикази. Може да се претпочита црна позадина за да се избегне мешање во целокупниот дизајн.

Дел 2. Како да ја направите позадината на сликата црна

Конечно, јасно разбравте кога мора да ја промените позадината на вашата слика во црна. Сега, време е да научите како да направите црна позадина на фотографијата користејќи сигурни алатки.

Опција 1. Како да направите црна позадина на фотографијата со помош на бесплатен онлајн отстранувач на позадина MindOnMap

Прво, имаме Бесплатен онлајн отстранувач на позадина MindOnMap. Тоа е онлајн алатка која ви овозможува да ја промените позадината на вашата слика во црна. Поддржува широк спектар на формати на фотографии како што се JPG, JPEG, PNG и многу повеќе. Популарен е за бесплатно отстранување на позадина на која било слика. Сепак, тој е исто така сигурен кога станува збор за промена на бојата. Нуди заматување, црвена, бела, зелена, вклучувајќи црна, итн. Освен тоа, можете да ја промените вашата позадина користејќи друга слика. Оваа алатка автоматски ја прави заднината на вашата слика транспарентна. Но, можете да изберете што да избришете за да ги задоволите вашите потреби. Сега, еве како да направите темна позадина за фотографии:

1

Посетете ја официјалната страница на Бесплатен онлајн отстранувач на позадина MindOnMap. Кликнете Постави слики за да изберете фотографии од кои ќе ја отстраните позадината.

Кликнете на копчето Постави слики
2

После тоа, алатката веднаш ќе ја открие и отстрани позадината на вашата фотографија. Сега, одете во делот Уреди. Потоа, од табулаторот Боја, изберете ја опцијата Црна боја.

Изберете Уреди и црно
3

Откако ќе се промени, време е да се зачува конечниот излез. Изберете го копчето Преземи на долниот дел од вашиот моментален интерфејс.

Изберете Уреди и црно

Опција 2. Како да ја смените позадината на сликата во црна користејќи remove.ai

Уште една алатка со која можете да се обидете да ја трансформирате позадината на вашата слика во црна е remove.ai. Исто така, користи технологии за вештачка интелигенција кои можат да ви обезбедат транспарентен излез. Со него, можете да направите слики во темна позадина со прилагодување на палетата на бои на вашите потреби. Сепак, оваа алатка не ви дозволува да го приспособите изборот за отстранување. Плус, треба да се регистрирате за да го зачувате висококвалитетниот излез. Еве едноставен водич што треба да го следите:

1

Одете на веб-страницата remove.ai. Оттаму, кликнете на копчето ИЗБЕРИ ФОТОГРАФИЈА или повлечете и пуштете ја сликата.

2

Потоа, кликнете на алатката Уредувач и кликнете Преглед на слика. Потоа, побарајте го делот за палета на бои.

Копче за алатката за уредување
3

Сега, прилагодете ја палетата на црно. Конечно, притиснете го копчето Преземи слика за да ја зачувате.

Прилагодете ја палета на бои

Опција 3. Претворете ја сликата во црна позадина со Photoshop

Photoshop е еден од најпопуларните софтвери за уредување слики за професионалци. Добрата вест е што можете да додавате и црна позадина на фотографиите користејќи ја. Всушност, можете дури и да го направите транспарентен, текстуриран и обоен со позадини со различни нијанси. Исто така, нуди различни бои на позадина што можете да ги користите. Меѓутоа, ако сте почетник, можеби ќе ви се чини дека неговиот интерфејс е огромен. Понатаму, потребна ви е премиум верзија на алатката за целосно да пристапите и да ја користите за вашите потреби. Сепак, сепак е добра опција.

1

Прво, внесете ја сликата во Photoshop. Кликнете Датотека и изберете Отвори од паѓачкото мени. Од палетата алатки на левата страна на интерфејсот, изберете ја алатката за брз избор.

Опција на алатката за брз избор
2

Сега, кликнете и задржете лево и повлечете го курсорот за да ја изберете позадината што сакате да ја промените. После тоа, побарајте Color Picker, кој ќе служи како боја на позадината.

Избирач на бои
3

Потоа, изберете ја црната опција за бојата на позадината на вашата слика. Потоа, притиснете го копчето Delete на тастатурата. Потоа, изберете Боја на позадина до делот Употреба. Притиснете ОК.

4

Кога позадината на вашата фотографија ќе стане црна, зачувајте ја вашата работа сега. Одете во табулаторот Датотека и изберете ја опцијата Зачувај како.

Зачувај како датотека

И така да ја направите позадината на сликата црна со Photoshop. Иако тоа е најлесниот метод во Photoshop; некои сè уште сметаат дека е макотрпно.

Карактеристика Бесплатен онлајн отстранувач на позадина MindOnMap Отстранување.ai Фотошоп
Вид на алатка Онлајн Онлајн Професионален софтвер за уредување слики
Отстранување на позадина Автоматско и рачно отстранување на позадината напојуван со вештачка интелигенција Отстранување на позадината напојуван со вештачка интелигенција Рачно отстранување на позадината со различни алатки и опции
Леснотија на користење Пријателски за корисниците, со едноставен онлајн интерфејс Кориснички интерфејс за почетници Софтвер од професионален степен со поостра крива на учење
Поддржана платформа Веб-базирани. Достапно е од кој било уред со интернет конекција Веб-базиран, достапен за секој уред со интернет Десктоп софтвер за Windows и macOS
Цена Бесплатно Месечни претплати – $0.13/слика доживотно – $0.90/слика Поединец – $22,99/месец

Дел 3. Најчесто поставувани прашања за тоа како да ја смените позадината на сликата во црна

Како да ја затемнам позадината на сликата на мојот iPhone?

Постојат два начини да ставите црна позадина на слика на iPhone. Прво, можете да го користите режимот Портрет кога снимате на вашиот уред. Од таму, изберете ја опцијата Stage Light Mono. Автоматски ќе ја направи позадината на снимената фотографија црна додека предметот ќе биде осветлен. Вториот ја користи опцијата Уреди во апликацијата Фотографии. Потоа, прилагодете го контрастот на 100 додека осветленоста на -100.

Како можам да ја сменам бојата на позадината на сликата?

Постојат различни методи со кои можете да се обидете да ја промените бојата на позадината на вашата слика. Една таква алатка е Бесплатен онлајн отстранувач на позадина MindOnMap. Бесплатно е 100% и ви овозможува многу брзо да ја промените позадината во црна. Тој нуди различни бои, како бела, сина и црвена, вклучувајќи црна и многу повеќе.

Како да направам црно-бела позадина на слика?

Прво, треба да разберете дека црно-белата позадина значи претворање на вашата фотографија во проѕирна. Сега, ако сакате да ја направите вашата слика црно-бела, користете Бесплатен онлајн отстранувач на позадина MindOnMap. Пристапете до него преку вашиот прелистувач, а потоа кликнете на копчето Постави слики. Алатката веднаш ќе ја открие и отстрани позадината на вашата фотографија.

Заклучок

На крајот, научивте како да направете ја позадината на сликата црна. Можеби има тони начини на интернет. Сепак, ги наведовме најсигурните алатки во оваа објава. Меѓу дадените опции, има една алатка која најмногу се истакнува. Тоа е Бесплатен онлајн отстранувач на позадина MindOnMap. Лесен е за користење, ја отстранува позадината со голема брзина и, уште поважно, е бесплатен 100%!

Направете умствена мапа

Направете ја вашата умствена мапа како што сакате

MindOnMap

Лесен за употреба креатор на мапирање на мислите за визуелно да ги нацрта вашите идеи онлајн и да инспирира креативност!