Edraw MindMaster: Целосен и непристрасен преглед што вреди да се види

Џејд МоралесНое 18, 2022 годинаПреглед

Нашиот ум е еден од најкритичните делови на човечкото суштество. Бог им олеснил на луѓето да одлучуваат и да создаваат работи од мисли или она што ние го нарекуваме бура на идеи. Иновативно, бурата на идеи е од суштинско значење за создавање умствена мапа која ги илустрира формираните идеи. MindMaster е за мапирање на умот, и тој е еден од другите што нуди корисни матрици за да се претстави точен и значаен концепт. Од друга страна, ако сè уште не сте се обиделе да го користите овој софтвер за мапирање на ум и сакате да го стекнете, треба да го видите овој сеопфатен преглед што го подготвивме за вас.

Преглед на MindMaster
Џејд Моралес

Како еден од главните писатели на уредничкиот тим на MindOnMap, секогаш давам вистински и проверени информации во моите објави. Еве што обично правам пред да напишам:

 • Откако ја избрав темата за прегледување на MindMaster, секогаш истражувам многу на Google и на форуми за да ја наведам програмата за која корисниците најмногу се грижат.
 • Потоа користам MindMaster и се претплатам на него. И потоа поминувам часови или дури денови тестирајќи го од неговите главни карактеристики за да го анализирам врз основа на моето искуство.
 • Што се однесува до блогот за преглед на MindMaster, го тестирам од уште повеќе аспекти, осигурувајќи дека прегледот е точен и сеопфатен.
 • Исто така, ги разгледувам коментарите на корисниците на MindMaster за да го направам мојот преглед пообјективен.

Дел 1. Најдобрата алтернатива на MindMaster: MindOnMap

Пред да стигнеме до сеопфатниот преглед, би сакале да ви го претставиме MindOnMap. Тоа е онлајн софтвер за мапирање на мислите кој слободно нуди неверојатни алатки за решенија за создавање убедливи и вредни умствени мапи, како и графикони на текови, дијаграми и други заеднички илустрации. MindOnMap е една од алтернативите на MindMaster која веќе ја докажа својата незаменлива процедура и матрици кои можете да ги користите бесплатно. Неговиот интуитивен интерфејс го прави уште повпечатлив, за што ќе биде потребна само една минута за да се совлада. Да, тој е лесен за користење и воопшто не бара.

Слично на MindMaster, MindOnMap содржи повеќекратни избори на теми, распореди, позадини, стилови и формати за извоз. И една од разликите помеѓу двете е тоа што во MindOnMap, можете да го користите сето она што го нуди без да потрошите пари. Во исто време, MindMaster ќе бара од вас да ги надградите своите премиум планови пред да можете неограничено да го користите.

Бесплатно преземање

Безбедно преземање

Бесплатно преземање

Безбедно преземање

Умот на карта Слика

Дел 2. Преглед на Edraw MindMaster

Edraw MindMaster е крос-платформа, базирана на облак софтвер за мапирање на умот. Тоа им помага на индивидуалните или тимските корисници да создадат визуелни илустрации на заробените и споделените идеи. MindMaster, исто како и MindOnMap, е ОС-агностик. Ова значи дека им овозможува на корисниците пристап до проектите на картата со нивните веб-прелистувачи Windows, Linux, Mac, iOS и Android. Одејќи напред, MindMaster доаѓа со кориснички интерфејс, што е значаен фактор што треба да го има алатката за мапирање на мисли, бидејќи не сите корисници веќе го имаат искусено. Покрај тоа, тој е опремен со напреден мотор за соработка и моќни функции, вклучувајќи автоматски стилови на распоред, напредни режими на презентација, Gantt приказ и вградени ресурси.

Клучни карактеристики

Шаблони за MindMaster

Овој софтвер за мапирање на мисли доаѓа со изобилство шаблони од кои можете да изберете. Има значителна големина на библиотеката каде што се наоѓаат нејзините шаблони. Можете да го изберете вистинскиот за вашиот деловен проект, бура на идеи и други.

Шаблони

Облак соработка

Функцијата за соработка во облакот е една од бараните карактеристики на алатките за мапирање на мислите, а Mindmaster не пропушти да ја обезбеди. Тоа им овозможува на корисниците да ги складираат своите датотеки со мапи во складиштето во облак, до кое другите членови на тимот можат лесно да пристапат.

Напредни режими на презентација

Една од возбудливите карактеристики на оваа програма за мапирање на ум е нејзиниот режим на презентација. Овде, алатката им помага на корисниците да креираат презентации со само еден клик. Алатката автоматски ќе ја трансформира вашата карта во презентација слична на слајдшоу со само кликнување на режимот на презентација. За среќа, оваа функција е достапна и во софтверот за мапирање на умови MindMaster.

Гант поглед

Друга интересна карактеристика на програмата е нејзиниот режим на Gantt графикон. Овде, корисниците можат да ја направат и да ја следат задачата што треба да ја остварат навреме. Оваа функција, како и соработката, ја ценат и корисниците кои работат во тим.

Добрите и лошите страни

Еве ги предностите и недостатоците што нашиот тим ги најде при користењето на софтверот за мапирање на умот. Бидете сигурни дека го вклучуваме само искуството, како и другите корисници што ги познаваме.

ЗА

 • Неговиот интерфејс е доста интуитивен.
 • Обезбедува повеќе режими за вашите потреби за мапирање на умот.
 • Тоа е програма која ќе ја ослободи вашата креативност.
 • Професионалци и почетници можат непречено да ја користат оваа програма.
 • Корисниците можат да користат MindMaster на Mac, Windows, Linux и мобилни уреди.
 • Доаѓа со бескрајно прилагодување.

КОНС

 • На бесплатната верзија и недостасуваат опции за извоз.
 • Ознаките за повикување не се доволни за другите корисници.
 • Платените планови се прилично скапи.
 • Веб верзијата е поудобна за користење отколку софтверот.

Цените

Edraw MindMaster доаѓа со планови за поединци и за, тимови и бизниси. Во овој дел, ќе ви ги покажеме цените за секој план со нивните соодветни подмножества.

Цената слика

Бесплатна верзија

MindMaster доаѓа со бесплатно преземање и инсталација. Сепак, оваа верзија има само ограничени карактеристики. Ако сте тип на корисник кој не ги следи клучните карактеристики споменати претходно, тогаш оваа верзија ќе биде доволна за користење.

План за претплата/Годишен план

Сега да продолжиме со цената на MindMaster. Еве го првиот план кој изнесува $59 за индивидуален корисник и $79 за тимови годишно по корисник. Овој план дава целосен пристап до сите платформи, бесплатна надградба, складирање на облак од 1 GB и обновување и резервна копија на датотеки.

Доживотен план/Вечен план

Следува овој план со цена од $145 за поединци и $129 за тимови. Тоа е еднократен план за плаќање со надграден број на функции на претходните планови.

Дел 3. Брзи чекори за тоа како да го користите MindMaster

Во овој дел, можете да одлучите да ја користите онлајн или верзијата на софтверот.

1

Посетете ја официјалната веб-страница и одлучете дали да кликнете на Обидете се бесплатно онлајн или Преземи за десктоп верзијата.

Изберете верзија
2

Сега стартувајте ја алатката за мапирање на умот. Да претпоставиме дека сте ја избрале онлајн верзијата на почетната страница, кликнете на Ново менито и изберете образец за вашата умствена мапа. Потоа, за да продолжите, најавете се користејќи ја вашата сметка за е-пошта.

Изберете Шаблони
3

Овој пат, откако ќе стигнете до главното платно, можете да започнете да работите со вашата умствена мапа. Навигирајте на Мени лента, која исто така се наоѓа на десната страна на екранот. Исто така, ако сакате да ја зачувате или извезете умната мапа, притиснете го Икони над менито.

Зачувај слика

Дел 4. Најчесто поставувани прашања за MindMaster

Дали MindMaster е исто што и EdrawMind?

Да. MindMaster е познат и како EdrawMind. Неговото име исто така е иновирана бидејќи алатката се надградува.

Дали MindMaster е безбеден за преземање?

Да. MindMaster е безбеден и брз за инсталирање. Тој беше развиен и означен како еден од најбезбедните софтвери за инсталирање бидејќи е без вируси. Меѓутоа, ако не му верувате доволно на ова тврдење, секогаш ќе проверувате двапати преку антивирусен софтвер.

Што е подобро, Mindmaster или XMind?

MindMaster наспроти XMind. XMind има повеќе функции од MindMaster. Сепак, ова нема да каже што е подобро бидејќи се зависи од потребите и преференциите на корисникот. И двете имаат свои предности да понудат. Затоа, најдобро е да се обидете да ги проверите и двете.

Заклучок

Еве го, комплетниот и непристрасен преглед на MindMaster. Веројатно досега знаете дали програмата е соодветна за вас или не. Оттука, ако не сте толку импресионирани од него, сепак можете да го имате MindOnMap бидејќи тоа е најдобрата алтернатива.

Направете умствена мапа

Направете ја вашата умствена мапа како што сакате

MindOnMap

Лесен за употреба креатор на мапирање на мислите за визуелно да ги нацрта вашите идеи онлајн и да инспирира креативност!